Joogaa olohuoneen matolla

Herätin hieman hilpeyttä reilu viikko sitten appivanhempieni luona, kun pyyhälsin vessasta ulos roikottaen heidän vessapaperi pakkaustaan samalla kysyen, että olivatko he tietoisia, että heidän vessapaperipaketillaan sai kuukauden ilmaiset joogat. No eivät tienneet, enkä minäkään aikaisemmin ollut tätä havainnut. Sain luvan leikata paketista koodin joogaa varten. Kotona havaitsin, että kotipaketissahan on aivan samanlainen koodi! Siispä kaksi kuukautta ilmaista joogaa tiedossa.

Mistäkö tässä nyt sitten on kyse. Lotus soft embo vessapapereissa on koodi, jolla saa kuukauden ajan treenata Yoogaia palvelussa erilaisia joogatunteja. Nopeasti aamulla selaillessani huomasin, että tarjolla on valmiiksi nauhoitettuja, eli voit joogata koska sinulle itsellesi parhaiten sopii. Lisäksi tarjolla on livetunteja, joidenka lukujärjestyksen näkee Yoogaia sivustolta. Palvelu maksaa normaalista 19,90 kuukaudessa, mutta mikäli haluat tehdä vuoden sopimuksen kerralla, niin tällöin hinnaksi tulee 9,90 kuussa. Mielestäni ei mikään karmiva hinta, mutta itselläni kuntokeskus tarjoaa joogaa, joten en ainakaan toistaiseksi harkitse palvelun aktivoimista. Tämä palvelu sopii varmasti hyvin sellaiselle ihmiselle, jolle syystä tai toisesta on vaikea päästä ohjatuille joogatunneille kodin ulkopuolelle. Olisi kuitenkin hyvä, jos olisi ennestään jokin käsitys joogasta. Niinpä joogaa olisi hyvä ensin käydä opettelemassa ihan fyysisesti joogatunneilla, niin siitä saa enemmän irti ja oppii asanat oikein.

Palvelussa oli tarjolla tunteja myös muilla kielillä kuin suomeksi. Ainakin saksan ja englannin kielisiä tunteja oli tarjolla. Eli jos kielitaitoa löytyy, niin tuntinsa voi ottaa myös kielikylpynä.

Tietenkin piti aktivoinnin jälkeen kokeilla palvelua. Testasin puolen tunnin mittaisen yin joogan.

Joogaa

Parkkeerasin tietokoneen olohuoneen sohvapöydälle ja katselin videota lattialta käsin. Tunti painottui yläselkään ja hartioihin ja teki kyllä oikein hyvää. Olen käynyt yin joogassa Kunnonsalilla ja tämä kyllä oli melko samantapaista kuin sielläkin.

Joogavälineet

Ainakin tämän tunnin suorittamiseen riitti pelkkä matto ja tyyny. Tarjolla oli kyllä sellaisiakin tunteja, joihin tarvitsee muitakin apuvälineitä. Jospa nyt tulisi ainakin kuukauden ajan tsempattua tämän kehonhuollon kanssa. Meinaan aina tästä lipsua, kun se ei niin mieleistä ole (lue: ei tule hiki). Huomaan kuitenkin aina ajoittain itsessäni, että kannattaisi varmaan sitä punttitreeniä tasapainottaa joskus ihan niillä liikkuvuus harjoitteillakin.

Elli vahtii

Elli vahti minua kiipeilypuun yläorrelta, että varmasti tunnollisesti suoritan kaikki asanat ja en fuskaa venytyksissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>