Tampereella koulutuksessa

Olin tammikuun lopussa Tampereella hakemassa vähän lisää oppia diabeteksen hoitoon. Siinä sivussa oli aikaa myös hieman tutustua Tampereen muuhun tarjontaan. Yövyin kaksi yötä Sokos Hotel Tornissa, joka ei ollut minulle entuudestaan tuttu. Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen tuohon hotelliin. Huone oli mielestäni kivasti sisustettu (ilmeisesti kyseessä on design hotelli) ja sängyssä oli kokonaista kuusi tyynyä vain minua varten. Torni oli myös sijainniltaan aivan erinomainen rautatieaseman kupeessa.

Sokos hotel Torni

Taidetta

Huoneessa oli esillä jonkun taiteilijan tekele, jonka olisi voinut lunastaa itselleen vaatimattomaan reilun 400 euron hintaan. Kokoa taululla ei kyllä ollut kovin paljon. Jotain syystä jätin tämän matkamuiston lunastamatta.

Teetarpeet

Huoneessani oli myös minibaari, josta olin kiinnostunut lähinnä teestä. Tee, kaakao ja kahvi kuuluivat huonehintaan ja niitä sai nauttia vapaasti.

Kylppäri

Kylpyhuone oli erityisesti mieleeni sisustukseltaan. Olisipa omakin kylppäri tämän näköinen!
Saippuat

Hienoon hotelliin kuuluu tietenkin hienoja pikku purtiloita. Hetki meni jo pelkästään näitä silitellessä…

Iltapalaa

Ensimmäisenä iltana minulla ei juuri ollut aikaa mihinkään, sillä junani oli perillä vasta yhdeksän aikaan illalla. Ehdin kuitenkin käydä ystäväni luona nauttimassa iltapalaa ennen pehkuihin painumista. Tiina oli ystävällisesti kattanut pöytää feta-pinaattipiirakkaa ja tomaatti-mozzarellasalaattia. MIstähän lie arvannut minun tämän hetkiset herkkumakuparini?

Aamiainen

Olin aika poikki matkustamisesta, joten unta ei juurikaan tarvinnut hotellilla odotella. Taisin nukahtaa seuraavan aamun aamiaisesta uneksien. Minulla oli vaativa tehtävä heti aamusta, sillä minulla oli tarjolla aamiainen myös koulutustilaisuudessa. Päädyin kuitenkin menemään nauttimaan Tornin aamiaisesta ja se oli todella hyvä valinta. Pöydät notkuivat ihania herkkuja! Erityisen iloinen olin tuoreista hedelmävadeista, joissa oli valmiiksi paloiteltuja meloneja ja tuoretta ananasta. Lisä pisteitä ropisi myös hyvästä gluteenittomasta leipävalikoimasta, sekä tietenkin erilaisista juustoista, joita saatoin nauttia aamupalani jälkiruuaksi. Olin myös tyytyväinen siihen, että tarjolla oli mahdollisuus hauduttaa itse teetä. Minusta kun haudutettu tee on paljon parempaa kuin pussista liotettu. Ehdin siis hörppiä tonkallisen vihreää teetä aamiaisen kyytipoikana.

Valoja

Koulutuspäivän jälkeen suuntasin ystäväni kanssa kaupungille. Kovin suuria tarpeita minulla ei ollut, mutta halusin ehdottomasti käydä Ruohonjuuressa, Stockmannin herkussa ja Mokkamestarien putiikissa. Punnitse ja Säästä liikkeitä tuntui olevan myös joka nurkalla ja huomattavasti paljon suurempia kuin Kuopion versiot. Tietenkin sellaisessakin oli pyörähdettävä. Ruohonjuuresta tarttui matkaan suklaata, saippuaa ja papupastaa. Olisin kyllä helposti saanut pienen omaisuuden upotettua tuohon liikkeeseen. Yritin metsästää jauhettua vaniljaa, mutta sitä ei valitettavasti sattunut kohdalle. Onneksi Ruohonjuurella on verkkokauppa, jotta voin tilata herkkuja kotiinkin, sillä Kuopiossahan ei ole mitään vastaavaa liiketta. Valitettavasti tuoretuotteita ei pysty tilaamaan verkosta.

Lisää valoja

Mokkamestareilta ostin kokonaisina papuina muutamaa erilaista kahvia ja alekorista bongasin kahta erilaista vihreää teetä. Sielläkin meinasi tulla valinnan vaikeus, sillä hyllyt notkuivat vierivieressä ihania tee- ja kahvilaatuja.

Alkusalaatti

Ostosten jälkeen olimme kaikki melko nälkäisiä ja suuntasimme Nanda Devi nimiseen intialaiseen ravintolaan. Suosittelijana toimi muuten Anssi Kela omassa Instagram profiilissaan, niin olihan se käytävä kokemassa. Alkuun talo tarjosi pikkuruisen salaatin.

Kasviskorma

Minä tilasin pääruaaksi kotijuustosta tehtyä kormaa. Tarjoilija kysyi kuin tulisena haluaisin annokseni ja vastasin, että keskitulisena. Olisi varmaan mietokin riittänyt, sillä mielestäni ruoka oli melko tulista. Ei kuitenkaan sellaista, että ei olisi maistanut ruuan muita makuja, mutta minulle olisi vähempikin riittänyt. Samaa mieltä oli ystäväni, joka tilasi myös ruokansa keskitulisena.

Papadum

Ruuan kyytipojaksi otin papadum leipää, sillä naania ei valitettavasti ole tarjolla gluteenittomana. Tämä papujauhoista tehty leipä oli kyllä oikein oivaa ja hyvin hillitsi tulisten makujen ilotulitusta kidassani.

Lukkosilta

Nanda Devista taaperrettiin vielä ystävni luokse iltakahville ja ihasteltiin samalla kaupungin valoja ja lukkosillan valtavaa lukkomerta.

Kaupungin valot

Olin pakannut matkalle mukaan punttivermeet, sillä luin Torni hotellin sivuilta, että heillä on Jutta Gustavsbergin suunnittelema kuntosali tiloissaan. Tietenkin tämä oli käytävä kokeilemassa. Itsellä oli ohjelmassa selkätreeni ja oikein mainiosti vain tuon treenin hoidettua salilla. Sali oli melkoisen pieni ja lisäkseni siellä oli kolme muuta ihmistä, jolloin sali tuntui jo melko ahtaalta ja tiettyja painoja ja tankoja joutui hieman odottelemaan. Ehkä ajattelin, että jos salille menee yhdeksän aikaan illalla, siellä saisi olla melko yksinään, mutta ilmeisesti muutkin olivat ajatelleet näin.

Jutta

Tampere on mukavan kokoinen kaupunki ja olisin kernaasti keksinyt enemmänkin tekemistä tuolla. Nyt kuitenkin pääroolissa oli koulutus, joten seuraavalla kerralla suuntaan Tampereelle puhtaasti huvimatkalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>