Ruuanlaittoa Komerosta

Olen aivan innoissani! Komero on vihdoin rantautunut kunnolla Kuopioon. Luin Komerosta jo viime kesänä ja silloin Komerolla oli vain toimituspalvelu Kuopiossa. Huomasin myös tuossa joulun jälkeen, että Komero oli saapunut KYS:n kanttiiniin. Viime viikolla Komerot tulivat Prismaan.

Ja mistähän komerosta minä nyt oikein sitten olen niin innoissani? En ainakaan uusista vaatekomeroista, vaan ruokakonseptistä. Komero on pussillinen raaka-aineita, joista voi valmistaa tietyn aterian kahdelle. Pussissa on kaikkia tarvittava ateriaan (paitsi suola), jopa öljystä lähtien. Pussin kyljessä on yksityiskohtainen ohje, jonka avulla jokainen onnistuu kyllä loihtimaan herkullisen aterian. Ideana Komerossa on, että minimoidaan hävikki. Moni on varmaan havainnut, kuinka tiettyihin resepteihin tarvitsee esimerkiksi 1 rkl jotakin ainetta. Et voi ostaa pelkkää ruokalusikallista, vaan on ostettava koko pakkaus. Komeropusseissa on myös pyritty pitämään hinnat edullisena, sekä tarjoamaan asiakkaalle helppo vaihtoehto ruuanlaittoon. Komero valikoimaa vaihtuu viikottain ja toiveita voi esittää Komeron verkkosivuilla. Muistinko myös mainita, että respetit ovat ah-niin-ihanan Henry Alenin käsialaa.

Komeropussi

Minä päädyin ensimmäiseksi kokeilemaan linssicurrya. Hassua, kuinka nuo kasvisruuat vetoavat minuun. Onhan vielä vegaanihaastettakin jäljellä muutama päivä… Hintaa tuolle pussukalle tuli 6,99 euroa. Mitä pussukka sitten sisälsi?

Komeron sisältö

Se sisälsi nimenomaan aivan kaiken ruuan valmistukseen. Tässä vaiheessa tosin totesin, että suolaa ei ole, mutta sen ilmeisesti oletetaan kuuluvan jokaisen kodin vakiovarustukseen. Linssicurrysta luvattiin kaksi annosta ja jo tässä vaiheessa havaitsin, että taitaa tulla kaksi hevosen annosta. Pussin kyljessä luki, että aikaa ruuanlaittamiseen kuluisi 45 min.

Komero ohjeet

Juurikin noin 45 minuuttia minulla todella aikaa kului esivalmisteluineen kaikkineen. Tokihan ei ole kyseessä mikään pikaruoka, eikä ainekset missään nimessä ole valmiina, vaan ne on kuorittava ja pilkottava, aivan kuten missä tahansa muussakin ruuassa.

Valmis Komero

Ruoka maistui erinomaiselta. Pitäydyin reseptissä lähes täysin. Tein nimittäin semmoisen pikkuisen jutun, että lisäsin valmiiseen ruokaa mustapippuria. Olen vähän sitä mieltä, että ilman mustapippuria ei voi laittaa mitään ruokaa.

Komero oli kokeiluna mielestäni hyvin kätevä, sain menemään ruokaan kaiken, eikä hävikkiä syntynyt. En jaksanut vertailun vuoksi laskea, kuinka paljon ainekset olisivat maksaneet erikseen ostettuna. Todennäköisesti olisin päässyt hitusen halvemmalla, mutta olisin joutunut ostamaan koko puskan persiljaa ja siitä olisi hapannut suurin osa, sillä en juurikaan välitä sitä käyttää. Nytkin olin skeptinen persiljan suhteen, varsinkin kun sitä oli niin paljon, mutta tein kerrankin niinkuin ohje käski ja laitoin kaiken. Tähän ruokaan persilja todella toimi! Aion kyllä jatkossakin kokeilla näitä aterioita. Varsinkin, kun annokset ovat näin reiluja, että annos hinta tuli heti alaspäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>