Uusia smoothiemakuja etsimässä

Kirjoitinkin alkuvuodesta uudesta tehosekoittimestani. Olenkin ehtinyt tässä tammikuun aikana puuhastelemaan vaikka minkälaisia smoothieta ja tuorepuuroja aamupalalle. Olen kuitenkin jumiutunut melkolailla samoihin raaka-aineisiin. Aina sinne kulhoon menevät samat raaka-aineet. Ainoastaan marjat ovat ainoita, mitä vaihtelen lähes joka kerta. Äsköttäin eksyin muista syistä Aplron sivuille ja bongasin sieltä smoothie makerin. Olin heti innoissani kokeilemassa erilaisia variaatioita.

Smoothie maker toimii foodparing menetelmällä, eli se tunnistaa raaka-aineista niiden samankaltaiset aromit ja näin ollen parittaa ne keskenään. Kokeilin huvikseni useampaakin erilaista vaihtoehtoa ja päädyin kokeilemaan lopulta yhtä vaihtoehtoa tehosekoittimeen saakka.

Alpron tuotteethan ovat maidottomia ja sopivat näin myös vegaaniseen ruokavalioon. Minä en ole vegaani, enkä edes kasvissyöjä (vaikka siitä salaa pikkuisen haaveilenkin), mutta pidän erityisesti Alpron mantelimaidosta ja kookoksen makuisesta soijajogurtista. Uusin lempparini on manteli-kookosjuoma. Kahvimaidon korviikkeeksikin nämä sopivat (maku vaatii totuttelua), mutta parhaiten nämä toimivat puuroissa ja smoothiessa. Suosittelen kokeilemaan kasvipohjaisia juomia, varsinkin jos lehmän maito aiheuttaa erinäisiä ongelmia. Tuotteet ovat myös mukavasti täydennetty vitamiineilla.

Smoothie kokeiluja

Ensimmäiseen kokeiluun päätyi:

  • 200 g kookos-soijajogurttia
  • 70 g mansikoita
  • 70 g tomaattia
  • 3 g raakakaakaojauhetta

Itse sekoitin vielä hitusen steviaa joukkoon, sillä mielestäni smoothie oli muutoin aika hapanta. Täytyy myöntää, että ensimmäisenä en olisi ollut tomaattia laittamassa smoothien joukkoon, mutta ei se oikeastaan maistunut siellä yhtään miltään. Samalla tavalla skeptisesti suhtauduin alkujaan pinaattiin, jota nykyisin laitan jokaisen smoothien sekaan. Tomaatti on näköjään yhtä käyttökelpoinen. Vieläpä jos olisi sattunut olemaan sellaisia ihanan kypsiä kunnon punaisia tomaatteja, olisi maku ollut varmasti vielä parempi. Näin talvella kun nuo kalpeat kaverit eivät maistu oikein millekkään.

Seuraavaksi testailen makupareina tomaattia ja mangoa. Se kuulosti myös sellaiselle, jota voisin kuvitellä syöväni. Extreme smoothiekokeille tarjolla oli myös keltaista paprikaa ja tilliä. Itse joudun vielä sulattelamaan näitä aineksia smoothiessa.

Smoothie aamupala

Mitä sinä laitat smoothien joukkoon – teetkö perus banaani-mansikkaa, vai kenties jotain eksoottisempaa?

Alpro smoothie

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>