Uuden vuoden toiveita

Tammikuu alkaa lähennellä jo puoliväliään. Uuden vuoden alkaessa on tavattu luvata itselleen kaikenlaisia asioita. Monesti nämä lupaukset ovat jo unohtuneet helmikuun alkaessa tai mahdollisesti jo aikaisemmin. Itse en ole juurikaan tästä syystä tehnyt lupauksia, sillä jostain syystä juurikin ne itselle luvatut asiat on niin helppo unohtaa. Nyt ajattelin, että en lupaa itselleni mitään, vaan esitän pelkkiä toiveita. Josko se näin toimisi paremmin.

Haluan panostaa enemmän hyvinvointiin – haluan pysyä terveenä. Alan olla sen ikäinen, että väistämättä valinnat ruuan ja liikunnan suhteen vaikuttavat terveyteen. Toivonkin, että voisin tänä vuonna jatkaa samoilla treenimäärillä, mihin viime vuonna jäin.

Jumppailua

Toinen asia mitä toivon itseltäni on kunnollinen ja puhdas ruoka. Rakastan ruuanlaittoa, enkä juurikaan käytä mitään eineksiä tai puolivalmiita ruokia. Olen myös huomannut viimeisen puolen vuoden aikana, että mikäli syön järkevästi ja riittävän paljon, olen virkeämpi ja voin paremmin. Välillä on kuitenkin hyvä antaa periksi myös houkutuksille ja nauttia elämästään. Toivonkin, että voisin tänä suhtautua ruokaan rennosti, mutta järkevästi. Tässä asiassa minulla on nimittäin vielä paljon työstettävää oman pääni kanssa. Olen liian mustavalkoinen ja on/off-tyyppinen ajattelija ruuan suhteen.

Houkutuksen salaatti

Toivon tänä vuonna voivani rikkoa rajojani salilla. Toivon, että seuraavassa vuoden vaihteessa ovat voimatasoni kasvaneet kohisten ja voimaliikkeiden tekniikkani kehittyneet aimoharppauksilla eteenpäin. Penkkipunnerruksen kanssa on päästy jo melkein sinuksi ja seuraavana on hyökättävä kyykyn kimppuun. Tähän toiveeseen saan onneksi apua Maralta.

Uudet treenipöksyt

Toivon, että onnistuisin syömään enemmän kasvipainotteisesti, sekä lisäämään kalaa ruokavaliooni. Olen hirvittävän huono syömään kalaa. Syön sitä keskemäärin kerran kuussa, jos silloinkaan. Yritiän lisätä sen ainakin kertaviikkoisesti ruokavaliooni. Kalassa on vähän se ongelma, ettei se oikein maistu minulle. En tiedä kamalampaa kuin silakkapihvit tai kalakeitto. Onneksi kuitenkin lohi, kuha ja tonnikala ovat suurtaherkkuani. Ajattelin laajentaa repertuaariani ja kokeilla kaikista ala-asteen kouluruokailupainajaisista huolimatta seitä. Ehkäpä siitäkin saa aikaan maittavaa ruokaa?

Olisin myös halunnut osallistua tammikuun vegaanihaasteeseen, mutta taloutemme ruokahuolto olisi monimutkaistunut kertaheitolla vielä lisää. Olemme nytkin hieman eri ruuilla, ja vegaanius olisi tarkoittanut vielä enemmän keittiötunteja. Lisäksi olisin ollut pulassa myös lisäravinteitteni ja proteiininsaannin suhteen. En tarkoita, ettenkö olisi saanut riittävästi proteiinia tai voisi korvata palautusjuomaa jollakin kasvipohjaisella tuotteella, vaan tarkoitan, että olisi vaatinut runsaasti työtä ja tutkimista onnistua saamaan kaikkia tarvittava ruuasta. Jatkossa toivon, että voisin lisätä ruokavaliooni enemmän kasvisruokaa. Ehdottomasti aion vähentää punaisen lihan syöntiä, sillä se on tutkitusti haitallista suolistolle.

Tonnikalasalaatti

Toivon myös, että voisin ulkoilla enemmän. Ihan liikaa tulee ähötettyä sisällä, kun ulkona saisi raitista ilmaa ja voisi nauttia maisemista. Haaveilen myös osallistumisesta johonkin juoksutapahtumaan tulevana kesänä, mikäli aerobinen kunto sen sallii. Tätä varten onkin ehkä poikettava ulos useammin.

Talvimaisema

Toivon, että tämä vuosi toisi tullessaan samanlaisia hetkiä kuin edellinenkin – yhdessäoloa läheisten kanssa, lounaita, kahvihetkiä ja yhteisiä treenejä kavereiden kanssa, muutaman viikon breikin Kreikassa ja hassuttelua kissojen kanssa kotona. Olen tyytyväinen omaan tämänhetkiseen elämääni ja elinpiiriini. Toivon sen jatkuvan sellaisena.

Onko kukaan muu luvannut itselleen mitään vai kenties pitäytynyt toivomisessa kuten minä?

 

One thought on “Uuden vuoden toiveita

  1. […] hieman Internetistä kasvisruokareseptejä ja omiin toiveisiini viitaten innostuin tekemään kasvisruokaa. Ja onhan nyt menossa vegaanihaastekin tammikuun ajan, […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>