Pelastus jaloille – kompressiosäärystimet

Aika moni on varmaan viime aikoina kuullut kompressiovaatteista, ainakin jos yhtään seurailee urkkamuotia. Nyt on saatavilla housua ja paitaa kompressiolla. Sukkia ja säärystimiähän on ollut tarjolla jo vaikka kuinka kauan. Pitihän se minunkin mennä ostamaan itselleni kompressiosäärystimet. Arvelin, että niistä voisi olla apua jalkojen treenamisessa. Päätinkin, että hankin itselleni joululahjaksi Zero Pointin säärystimet. Minulla on ennestään yhdet sukat, mutta niissä on mielestäni yksi vika. Nimittäin väri. Ne ovat mustat. Muuten ei toiminnassa mitään vikaa ole.

Zero point säärystimet

Tokihan siis hankin ensimmäiset säärystimeni vaalenpunaisina, kun se kerran oli mahdollista. Myös koralli ja violetti olivat oikein houkuttelevia värivaihtoehtoja, mutta arvelin, että en ehkä tarvitse säärystimiä kuitenkaan ihan kolmea paria.

Kompressio säärystimien ja sukkien idea on aivan sama kuin tukisukissa. Ne parantavat verenkiertoa ja lymfakiertoa luomalla mekaanista painetta sääreen eli kompressiota. Ne edesauttavat palautumista treenistä, sekä voivat vähentää esimerkiksi kipua penikoissa. Säärystimet myös lupaavat lisää tehoa treeniin, sekä vähentävät väsymystä ja turvotusta.

Olen kokeillut omia säärystimiäni kahdella tapaa. Ensin tietenkin ihan perinteisen punttiväänön salilla ja sen jälkeen lenkillä muutamaan kertaan. Täytyy kyllä sanoa, että salityöskentelyyn en huomannut mitään vaikutusta. En osaa sanoa, oliko palautumiseni nopeampaa kuin normaalisti. Toki säärystimet näyttivät hyvältä ja olivat hyväntuntuiset jalassa. Lenkillä asia oli kuitenkin toisin. Askel todella tuntui kevyemmältä ja tuntui, että jaksaisin mennä kovempaa ja pidemmän aikaa. Voin siis suositella säärystimiä hyvillä mielin aerobiseen liikuntaan. Punttitreeneissä testit jatkuvat edelleen.

Treeneihin tarkoitettuja säärystimiä ei voi käyttää pitkiä aikoja. Ne ovat tarkoitettu suorituksen keston ajaksi pidettäväksi. Kaverini vinkkasi minulle suomalaisesta Tritanium yrityksestä, joka valmistaa säärystimiä myös matalalla paineella. Niinpä klikkailin joulualesta itselleni vielä toiset säärystimet.

Tritanium

Nämä säärystimet ovat tarkoitettu matkustamiseen, töihin tai jopa nukkumiseen. Näiden tarkoitus on auttaa lihaksia palautumaan rasituksessa treenin jälkeen. Tritanium myös suosittaa näitä alhaisen paineen säärystimiä esimerkiksi kävelyyn tai joogaan. Minä nykäisin säärystimet heti jalkaan. Tottahan sohvalla makoilu vaatii kompressiosäärystimet!

Tritanium säärystimet

Yhden miinuksen antaisin Tritaniumin säärystimille – nimittäin ainoa värivaihtoehto on valkoinen. Mieluusti olisin näistäkin valinnut jonkin erityisen kirkkaan värin. Kuitenkaan en löytänyt markkinoilta vastaavaa tuotetta keneltäkään muulta. Ehkä voin kuitenkin elää tämän värin kanssa, kun jalat tuntuvat kevyiltä kuin hattarat.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>