Tehosekoittimen lumoissa

Minua palveli melko pitkään Huginin Sambucus tehosekoitin. Kuitenkin joulun alla se ei enää selviytynyt minun aamupalasmoothiesta, vaan jäi jurnuttamaan paikalleen ja lopulta keittiöön levisi sellainen mukava palaneen käry. Tiesin rakkaan kodinkoneeni käyneen viimeisen kerran. Olin jo hieman etukäteen selaillut tarjontaa tehosekoitinta osalta, sillä olin halukas vaihtamaan koneeni tehokkaampaan. En kuitenkaan ollut pitänyt kiirettä ostopäätöksen kanssa, sillä toimihan entinen vielä moitteetta. Nyt oli kuitenkin ruvettava nopeasti etsimään uutta.

Sinnailin toista kuukautta ilman tehosekoitinta. Olin katsonut laitteen valmiiksi, mutta odottelin tarjousta. Lopulta Expert ilmoitta verkkosivuillaan, että minun katselemani Wilfan BL-1200 vekottimeni olisi tarjouksessa. Tietenkin laitoin tilauksen sisälle ja siitä alkoi pitkä odotus, sillä Expertin mukaan toimituksessa menisi kaksi viikkoa. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut kuin viikon verran odotella, joten kone saapui jo ennen joulua.

Wilfa BL-1200

Kone oli tietenkin heti laitettava testiin. Päätin surauttaa tehosekoittimellani ensitöikseni seuraavaa aamua silmällä pitäen tuorepuuroa. Se ei kuitenkaan käynyt ihan niin sulavasti, kuin olisin toivonut. Nimittäin kone on todella herkkä kannun asennosta. Mikäli kannun pohjaa ei ole kierretty riittävän tiukkaan, ei kone lähde päälle, sillä koneessa olevat anturit eivät painu kannun painosta alas ja kone ei anna käynnistää itseään. Ensimmäinen ajatus oli, että olenko minä turhaan odotellut näin kauan ja saan vielä rikkinäisen laitteen? Onneksi vika oli enemmänkin käyttäjässä.

Tuorepuuro

Lopputulosta en kyllä pysty kuin kehumaan. Totta se on, että kun viitsii hieman sijoittaa rahaa tehokkaampaan laitteeseen, on lopputuloskin aivan eri. Wilfassani on 1,2 hevosvoimaa tehoja! Verrokkina esim OBH Nordican perusmalli, jossa tehoja on vain neljännes tuosta. Entinen tehosekoittimeni ei esimerkiksi jauhanut chiasiemeniä lainkaan, vaan ne jäivät kokonaisiksi. Tämän unelmien myllyn jäljiltä puuro oli silkkisen hienoa ja pehmeää. Rakastuin heti! Rakkautta kesti seuraavaan aamuun…

Wilfa katastrofi

Olin purkanut kannun atomeiksi illalla, jotta saisin sen puhtaaksi kunnolla. Aamulla kokosin koneen ja tuskailin valehtelematta kymmenen minuuttia, että sain koneen päälle (en ollut kiristänyt pohjaa tarpeeksi).  Nakkelin tehosekoittimen kyytiin hedelmiä ja mausteita ja kaadoin lopuksi kyytipojaksi mantelimaitoa. Käänsin selkäni etsiessäni lisää aineksia ja mietin, että mikä täällä lorisee… Se oli mantelimaito mikäli lorisi pitkin keittiön lattiaa ja Ellin ruokakuppia (kiireessä en ehtinyt googlaamaan, että kuoleeko kissa nuoltuaan mantelimaitoa – voin kertoa, on hengissä vielä). Apinan raivolla luuttusin kilpaa Ellin kielen kanssa keittiön lattiaa ja kirosin Wilfan alimpaan *elvettiin. Lopulta pääsin tarkastelemaan kannua, että mikä meni pieleen. No tiiviste meni. Kannattaa askarrella se oikeaan paikkaan, niin ei tapahdu näin. Lopulta sain vekoittimen saatetteua toiminta kuntoon ja kokeiltua smoothienappia – eipä ole koskaan ollut minun smoothie näin sileä! (Kaikesta huolimatta)

Nyt olemme olleet muutaman viikon jo ihan hyviä kavereita. En pura Wilfaa joka käyttö kerran jälkeen, vaan huuhtelen kannun huolellisesti ensin ja käytän tämän jälkeen koneen omaa pesutoimintoa. (Oletteko muuten ennen saaneet pelkän veden muuttumaan vaahdoksi?) Tällä saan kulhon riittävän puhtaaksi. Kannun purkamattomuus myös estää itkupotkuraivareita kiireisenä aamuna, kun ei jouda vehtaamaan kannun pohjan kanssa.

Toinen negatiivinen asia, jota voin Wilfasta kertoa on ääni. Tällä ei todellakaan tehdä margariittoja kahden aikaan yöllä, ilman että naapurin ukko hakkaa nyrkillä seinään kiljuen sinua lopettamaan. Meteli on nimittäin melkoinen, mutta niin ovat tehotkin. Vertaisin meteliä kovaääniseen imuriin. Toki ääni on hetkellinen, eikä kukaan varmaan häätöä saa tehosekoittimen takia.

Loppujen lopuksi olen äärimmäisen tyytyväinen hankintaani. Olen jälleen saanut palautettua ihanat smoothiet ja tuorepuurot aamupalalistalleni. Mikäli kaipaat vinkkiä tuorepuuroon, käy vilkaisemassa ruokablogistani perusohje. Tuosta on helppo alkaa modifoimaan omaa lemppariaan.

2 thoughts on “Tehosekoittimen lumoissa

  1. […] taas jälleen villiintynyt tuorepuuroista. Osittain johtunee uudesta tehosekoittimesta, jonka valtavat tehot jauhavat vaikka kivet murskaksi (not). Bongasin verkosta ohjeen, jossa oli […]

  2. […] alkuvuodesta uudesta tehosekoittimestani. Olenkin ehtinyt tässä tammikuun aikana puuhastelemaan vaikka minkälaisia smoothieta ja […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>