Ruokaa mielelle ja keholle

MInun on oikeasti pitänyt kirjoittaa tästä aiheesta jo hyvin pitkään. Olen kuitenkin viime kuukausina ollut hyvin laiska päivittämään blogiani. En niinkään, etteikö olisi asiaa, vaan kirjoittamisen aloittaminen on tuntunut jotenkin hanakalalta ja työläältä. Siksi on tämänkin kirjan esiin tuominen jäänyt.

Ruoka on minulle äärimmäisen tärkeää. Elän syödäkseni ennemminkin kuin syön elääkseni. Olen kuitenkin tietoinen, etten voi laittaa suuhuni ihan mitä tahansa. Jos haluan pitää vatsani tyytyväisenä ja kehityksen salilla nousujohteisena, on itse asiassa kiinnitettävä hurjan paljon huomiota siihen, mitä kaikkea sitä sinne suuhunsa lopulta lapioi. (Nyt ei kuitenkaan ole tarkoitus puhua siitä.) Pystyn itse selaamaan Internetin tarjoamaan sisältöä melko krittiisesti ja bongailenkin uusia makuelämyksiä sieltä varsin usein. Ystäväni kuitenkin vinkkasi minulle Hanna Skytän kirjoittamaan Fuel food kirjaa ja olin myyty heti.

Kirja on täynnä reseptejä, jotka sopivat minulle. Reseptit ovat kauttaaltaan gluteenittomia ja mikäli haluaa, niistä saa melko pienellä vaivalla myös maidottomia. Minulle tämä ei kuitenkaan ole tarpeen, vaan syön myös maitotaloustuotteita normaalissa ruokavaliossani.

Kirja on täynnä ravitsevia ja osin nokkeliakin reseptejä. Ei vaadita master cheffiä, että saisi itselleen ruokaa laitettua kirjan ohjeiden mukaan. Kirjassa on paljon erilaisia ruokia myös välipaloiksi, sekä ohjeita leivontaan. Itselläni on leipominen jäänyt viime aikoina lähes kokonaan, sillä olen karsinut leivonnaiset tyystin ruokavaliostani. Nyt kuitenkin tämän kirjan resepteillä voin leipoa sallittuja herkkuja ihan arkeenkin.
Puuroa

Ehdottomasti kirjan parasta antia ovat olleet erilaiset puurot. Syön mielelläni puuroa aamuapalaksi, mutta kuka voi rehellisesti sanoa, että päivästä toiseen se sama kaurapuuro joka aamu maistuu herkulliselta? Minä en ainakaan voi. Itse asiassa se tökkii jo muutaman päivän jälkeen. Kirjan avulla sain kuitenkin runsaasti erilaisia vinkkejä, kuinka tuunata puuroa ja löytää uusia makuja siihen iänkaikkisen tylsään kaurapuuroon. Oletko koskaan kokeillut kokonaista kananmunaa puuron seassa tai laittanut raakapuuroon pinaattia? Kokeileppa – saatat yllättyä!

Fuel food

Elli on myös innoissaan laadukkaasta ravinnosta. Yhdessä selataan kirjaa ja pohditaan, että mitähän ruokaa seuraavaksi syödään.

Onko sinulla suositella jotain hyvää keittokirjaa, joka olisi pullollaan ravinteikasta ja laadukasta ruokaa – vai kenties suunnitteletko itse reseptisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>