PT:n kanssa treenaaminen

Nykyisin jokainen kuntosali markkinoi PT-palveluita, eli personal trainer palveluja. PT-paketteja voidaan räätälöidä jokaisen erilaisiin tarpeisiin. Yhä useammin tavallinen sohvannurkan kuluttaja hankkii PT erinäisistä syistä. Se voi olla liikunnan ilon löytäminen, sairauksien ennaltäehkäisy tai niiden helpottaminen, tai kuten minun tapauksessani painon pudotus ja oikeanlaisen treenin löytäminen. Enää PT:n kanssa treenaaminen ei tarkoita, että olisi kilpaurheilija tai valmistautumassa johonkin kilpailuun, toki se voi olla sitäkin.Puijon pusikoissa

Minä olin pitkään halunnut PT:n itselleni, sillä oma osaaminen oli tullut tiensä päähän ja en oikein tiennyt kuinka jatkaa. Myös erikoisemmat tekniikat ja treenien rytmitys olivat minulle vieraita asioita, joihinka tunsin tarvitsevani apua. Minulla oli tasan kaksi vaihdetta, joka tehdään sata lasissa 7 treeniä viikossa tai sitten ei tehdä yhtään. Toinen juttu oli, että olen aina pitänyt vanhoista kunnon ”voimaliikkeistä” eli penkistä, kyykystä ja maasta vedosta. En kuitenkaan uskaltanut tehdä niitä. Enkä varsinkaan uskaltanut latoa tarpeeksi rautaa tankoon.

Tilaisuuteni koitti viime keväänä eräissä sukujuhlissa, kun tapasin isännän serkun Martin. Martin kanssa päästiin muutaman sähköpostin jälkeen selvyyteen siitä, mitä minä haluan ja kuinka Martti voi tässä minua auttaa. Sanoisin, että kukaan ei voi tehdä asioita kenenkään puolesta tällä saralla. On aivan itsestä kiinni, kuinka onnistuu ja sitoutuu. Martti on ollut tukena minun porhaltaessa eteenpäin kohti asettamaani tavoitetta.

Martti loi minulle tavoitteisiini sopivan ruokavalion tavallisista nopeasti valmistettavista aineksista. Ei mitään hienoja kikkailuja, eikä superfoodeja (ne olen ihan omatoimisesti ruokiini ujuttanut). Kuka tahansa voi noudattaa tämän kaltaista ateriasuunnitelmaa ja ainekset löytyvät varmasti joka ikisestä ruokakaupasta. Martti otti huomioon minun omat mieltymykseni, jonka takia esimerkiksi aamiaiseen kuului smoothie.HErkkuruokaa

Tärkeintä ruokavaliossa oli säännöllinen ja riittävä syöminen. Aluksi tuntui, että kuolen siihen ruokamäärään. Söin kuusi kertaa päivässä kuin hevonen. Ja hupsista, paino tuli alaspäin! En ollut voimaton, minua ei pyörryttänyt ja jaksoin tehdä treenit, sekä käydä töissä. Oikeastaan olo oli energisempi kuin aikaisemmin. Nälkääkään en nähnyt. Aluksi näläntunne oli kadoksissa, mutta säännöllisen puhtaan syömisen jälkeen, sitä huomasi olevansa sopivasti nälkäinen ennen seuraavaa ateriaa.Julkulan ranta

Treenit koostuvat pääsääntöisesti kuntosaliharjoituksista. Jokainen treeni on erilainen ja teen niitä vähän fiiliksen mukaan, mutta kuitenkin kierrättäen. Lisäksi viikottaisiin treeneihin kuuluu aerobista liikuntaa ja liikkuvuusharjoituksia, jotka ovat pakkopullaa. En venyttelisi, en tekisi hauista, enkä vatsoja, ellen tietäisi, että tarvitsen kaikkia niitä, mikäli haluan kehittyä rakastamissani liikkeissä. Minun mielestä treenit voisivat olla pelkkää penkkipunnerrusta ja maasta vetoa. Näin ei tietenkään voi olla. Mutta ennen oli. Tein lähinnä kahvakuulaa ja epämääräisiä saliharjoituksia netistä kopioiduilla ohjeilla. Lopputulos oli se, ettei kehitystä juurikaan tapahtanut ja kahvakuulatunneilla rehkiminen ja vääränlainen ravinto saivat aikaan sen, että kehonkoostumusmittauksessa paljastui rasvan mukana lähteneen aika monta kiloa lihasta.

Ollaan tehty Martin kanssa töitä nyt kesäkuusta saakka. Tänä aikana paino on pudonnut 12 kiloa. Tulokset salilla ovat moninkertaistuneet alkuun nähden. Rakastan edelleen maasta vetoa ja penkkiä, mutta teen myös muutakin. Teen myös kerran viikossa kuntopiirin, vaikka joka kerta se saa aikaan sen, että oksettaa ja pyörryttää. Kuitenkin jälkeenpäin on todella voittajan fiilis. En ole katunut sekunttiakaan, että satsasin rahaa omaan hyvinvointiini. Suosittelen kyllä lämpimästi hankkimaan oman piiskurin, niin tulosta alkaa varmasti tulemaan. Vinkkinä vielä, että Martti valmentaa myös Kuopion seudulla, vaikka asuukin Joensuussa. Treenit ovat tällöin tietenkin harvemmin, mutta itselle on ainakin tämä sopinut ja riittänyt, sillä kuntosaliharjoittelutaustaa on jo joitakin vuosia takan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>