Lounaaksi soppaa purkista

En juuri koskaan osta valmisruokia. Ensinnäkin minusta ne ovat kalliita. Samalla rahalla, mitä kaupasta ostaa  yhden annoksen, saa kotona laitettua monta annosta samaista ruokaa. Toinen syy, miksi en osta valmisruokia, on niiden sisältämät epämääräiset lisäaineet – usein lähinnä säilöntäaineita ja aromivahventeita ja lisäksi niissä on yleensä runsaasti suolaa ja huono rasvaprofiili. Syön mieluummin ruokani ilman niitä. Viime aikoina on kuitenkin elintarviketeollisuus kunnostautunut tällä saralla ja melko lisäaineettomia tuotteita on myös saatavilla. Kolma syy olla ostamatta valmisruokia, on puhtaasti maku. Minuusta monetkaan kaupan valmiista pöperöistä ei juurikaan maistu miltään. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Joskus on nimittäin tilanteita, että valmiinruuan ostaminen on lähes pakollista, niin nätä hetkiä varten on hyvä olla tiedossa muutama hyvä vaihtoehto.

Valmisruuista minun lautaselleni kelpaavat lähinnä erilaiset keitot ja puurot. Tähän asti olen ostanut yleensä Kokkikartanon tomaatti-vuohenjuustokeittoa tai kanakeittoa. Ne ovat olleet erinomaisia. Kokkikartanon tuotteet ovat hinnakkaampia kuin vastaavat esimerkiksi Saarioisen versiot. Maksan kuitenkin mieluummin vähän enemmän, että ruoka maistuu paremmalta. Tovi sitten löysin haastajan ja vaihtoehdon Kokkikartanon keitoille. Nimittäin Valion Viola keitot, jotka on pakattu viiden desilitran tetroihin.

Valion keitot

En ole aikaisemmin suoraan sanottuna raaskinut ostaa näitä purkkeja, sillä mielestäni ne ovat aika hinnakkaita. Yksi tetra maksaa hitusen alle neljä euroa. Annoksia purkissa on kaksi, mutta hyvin nälkäinen mies syö varmasti koko purkin kerralla. Nyt kuitenkin purkit olivat Citymarketissa tarjouksessa, joten raaskin kokeilla. Mukaan tarttui tomaatti-vuohenjuusto ja mustaleima-juustokeitto. Tarjolla olisi ollut myös kasvissose-, savuporo- ja kanttarellikeittoja. Molemmat keitot olivat erittäin hyvän makuisia. Tomaattikeitto ei sisällä mitään ”roskaa”, mutta juustokeiton ainesosa luettelossa lukee aromi. Siitä miinukset sopalle. Olisiko mahdollista ollut laittaa enemmän oikeaa ”makuainetta”, ettei olisi tarvinnut lisätä aromia? Molemmat keitot olivat koostumukseltaan melko ohuita, mutta silkkisen sileitä. Täydensin annoksia raejuustolla, jotta sain keitosta ruokaisamman. Energiaa tomaattikeitossa on 85 kcal/100g ja juustokeitossa 100 kcal/100g.

Kokeiluni perusteella voin ostaa keittoja toisenkin kerran, mikäli ne sattuvat olemaan tarjouksessa. Muussa tapauksessa jatkan edelleen keittojeni tekemistä itse, sillä annoksen hinnaksi tulee melkein 2 euroa. Sillä hinnalla tekee jo puoli kattilallista tomaatti-vuohenjuustokeittoa kotona ja annoksia on paljon enemmän. Hätävarana ja makunsa puolesta oikein toimiva eväs jokatapauksessa. Toisaalta itse ostan valmisruokaa töihin evääksi, ehkä kerran kuussa, joten silloin ei hinnalla ole niin suurta merkitystä, kuin esimerkiksi sellaiselle ihmiselle, joka syö v almisruokaa jokaisena työpäivänä (kannattaa muuten huvikseen laskea, kuinka paljon siihen menee rahaa kuussa, ja mitä sillä hinnalla saisi itse tehtyä). On myös sanottava, että Kokkikartanon tomaatti-vuohenjuustokeitossa on mielestäni parempi rakenne, sillä se on hieman paksumpaa kuin tämä Valion keitto.

Oletteko löytäneet hyviä vaihtoehtoja kauppojen valmisruokaosastoilta vai kävelettekö aina niiden ohi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>