Kauneuden hoitoa Dayspassa

Olen käynyt kerran aikaisemminkin Tallinassa ollessani kauneushoitolassa. Kävin silloinkin Day Spa salongissa, joka sijaitsee keskellä vanhaa kaupunkia Vana Posti kadulla. Aikaisemmalla kerralla minulle tehtiin vartalohoito ja kävin myös hiusten leikkauksessa. Tällä kertaa sain syntymäpäivälahjaksi isännältä kasvohoidon ja itse kustansin itselleni synttärilahjaksi uudet kynnet. Varasin ajat heidän nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Vastauksen viestiin sain muutaman päivän kuluessa. Lähetin viestin suomeksi ja englanniksi ja vastaus tuli Suomen kielellä.  Osa Day Span työntekijöistä osaa Suomea hyvin. Viimeksi käydessäni sekä vartalohoidon tekijä, että kampaaja puhuivat molemmat suomea. Jos kieli on ongelma, kannattaa varatessa kysyä, puhuuko oma hoitaja suomea vai ei. Vastaanotossa työskentelevä nainen puhuu ainakin. Kaikki työntekijät ovat olleen mielestäni hyvin kohteliaita ja ystävällisiä.

Ensimmäisenä minulle oli varattu kynsien laittaminen. Olin varannut rakennegeelikynsien laiton. Minulla on kerran aikaisemmin ollut geeligynnet, mutta silloin ne laittoi amatööri ja täytyy kyllä sanoa, että työn jälki oli nyt aivan erilainen. Geelaus oli huomattavasti ohuempi ja tasaisempi kuin viime kerralla. Sain ensi töikseni valita, minkä väriset kynnet haluaisin. Siinäpä se ensimmäinen ongelma olikin.

Kynsien laitossa

Valittavana oli nimittäin lähemmäs 40 erilaista vaihtoehtoa. Päädyin lopulta kauniisiin korallin punaisiin, joissa on hennosti glitteriä joukossa. Ajattelin, että perinteiseen väriin ei kyllästy niin herkästi. Toisaalta jos olisin valinnut jonkun vaalemman sävyn olisi päälle voinnut lakkailla paremmin oman mielensä mukaan.

Minulle kynnet laittoi erittäin mukava nainen. Typeränä en muistanut kysyä lainkaan hänen nimeään. Hän kertoi tehneensä kynsiä 14 vuotta ja näytti minulle kuvia tekemistään kynsistä. Olin vakuuttunut hänen ammattitaidostaan ja mielelläni annoin kynteni hänenn käsittelyynsä. Hän oli myös asunut pitkään Irlannissa, joten hänen englannin kielen taitonsa oli todella hyvä. Koska omat kynteni olivat onnettomat lyhyet, laitettiin minulle tipit geelin alle, eli sellaiset jatkopalat. Mikäli hoidatan kynsi säännöllisin väliajoin, pääsen tilanteeseen, jossa geelin alla on vain oma kynteni. Tähän tietenkin nyt tähtään. Omat kynteni eivät nimittäin kasva pitkiksi ja kauniiksi, sillä ne napsahtavat heti poikki, kun niihin vähänkin pituutta tulee.

Kynsien laittoa

Sain hyviä vinkkejä kynsien hoivaamiseen. Ensinnäkin olisin itse halunnut kynsistä hieman pidemmät. Minulle kuitenkin selvitettiin, ettei se ole kannattavaa, koska oma kynteni kasvaa koko ajan. Lisäksi kynsiin tottuminen vie oman aikansa. Täytyy kyllä sanoa, että kannatti kuunnella. Nyt kynsien laittamisesta on aikaa melkein kaksi viikkoa ja kynnet ovat kasvaneet jo pari milliä. Normaali huoltoväli on noin 3-4 viikkoa. Vielä en ole varannut aikaa huoltoon, mutta veikkaan, että itselläni väli on hieman reilut kolme viikkoa. Kynsiä voi lakata normaalisti. Lakan poistoon kuitenkin hän suositteli minulle asetoonitonta kynsilakan poistoainetta, sillä se vaurioittaa vähemmän geelikynttä. Ostinkin Tallinnasta kynsieni väristä kynsilakkaa, jotta voin peittää aukkoa joka muodostuu oman kynnen kasvaessa. Vielä en ole kokenut tarpeelliseksi lakata kynsiä. Myös lakkaus on pysynyt niin siistinä, ettei senkään puolesta ole tarvetta vielä korjata tilannetta.

Kynnet

Täytyy kyllä todeta, että kynnet ovat olleen maaiman helpoimmat. Ei tarvitse enää parin päivän välein tai pahimmassa tapauksessa joka päivä olla vaihtamassa ja kuivattamassa kynsilakkoja. Aion kyllä huoltaa näitä kynsiä säännöllisesti, sillä olen erittäin tyytyväinen siihen, että vihdoinkin minullakin on kynnet, jotka eivät napsahda ihan pienestä poikki. Toki näiden kynsien kanssa on muistettava, että niillä ei voi tarttua mihinkään. Ne ovat myös hieman kömpelöt. En ensimerkiksi meinaa saada kolikkoa pois paljaalta pöydältä kovin helposti. Mutta siihenkin tottuu ajan kanssa.

Heti kynsien laiton perään minulla oli kasvohoito. Olin varannut hydradermie hoidon, mutta kosmetologi kysyi minulta, että voisiko hoidon vaihtaa toiseksi, joka soveltuisi paremmin minun iholleni. Tokihan tähän suostuin. Minulle tehtiin siis Beaute Neuve hoito. Hoidon tarkoituksena on kirkastaa ihoa. Iho kuoritaan hedelmä happojen avulla ja se poistaa kuollutta ihosolukkoa tehokkaasti ja parantaa ihon kuulautta.

Ensiksi minulta poistettiin meikit ja sen jälkeen levitettiin kuorinta-aine iholle. Kuorinnan piti vaikuttaa 15 minuuttia. Tämän ajan makasin vällyihin kääriytyneenä pitkälläni hoitopöydällä. Tarkoitus oli tietenkin rentoutua. Minä en uskaltanut laittaa silmiä kiinni, sillä pelkäsin nukahtavani. Kuorinta aine pestiin pois ja iholleni laitettiin kostetuttava naamio. Naamion annettiin myös olla noin vartin ajan kasvoilla. Tämän jälkeen vielä ihoni hierottiin ja sille levitettiin kasvovoide. Ihoni tuntui hoidon jälkeen punoittavalta, mutta pehmeältä. Punoitus myös laski nopeasti. Iho näytti kuulaammalta ja on kyllä tuntunut paremmalta tuon käsittelyn jälkeen. En myöskään ole saanut ainuttakaan näppyä koko aikana hoidon jälkeen.

Kyssyin kosmetologilta ihotyyppiäni ja hän sanoi sen olevan janoinen, mutta ei kuiva. Parhaiksia tuotteiksi iholleni soveltuvat sellaiset tuotteet, jotka käyvät kaikille ihotyypeille. Ihoni myös reagoi helposti sään ja vuoden aikojen vaihteluun. Kosmetologi kehotti käyttämään luonnonkosmetiikkaa ja suosimaan sellaisia kasvovesiä, jotka eivät sisällä alkoholia, ettei iho kuivuisi. Oletteko muuten huomanneet, että useat markettikasvovedet, jotka on tarkoitettu herkälle tai kuivalle iholle, sisältävät nimenomaan alkoholia? Kosmetologi kyseli tarkkaan kuinka ja millä puhdistan ihoani. Hyvää palautetta sain siitä, että pesen kasvoni, vaikka en olisi meikannutkaan päivän aikana.

Olen erityisen tyytyväinen Day Spassa saamaani palveluun ja palaan heidän asiakkaakseen varmasti uudelleenkin. Taidan ottaa kauneushoitolassa käymisen vakituiseksi ohjelmaksi aina Virossa vieraillessani. Sen verran rentouttava kokemus se oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>