Merimatka mielessäin

En ole eläissäni ollut päivä Tukholmassa risteilyllä. Nyt tähänkin asiaan tulee muutos. Olemme isännän kanssa keskustelleet jo viime kesänä mahdollisuudesta lähteä tämän kaltaiselle reissulle. Minua kiinnostaa Tukholma, sillä en ole siellä käynyt kohta vuosi kymmeneen. Tallinnan matkan jälkeen tarkastelimme Club one -pistetiliä ja totesimme, että matka Tukholmaan voisi olla ajankohtainen. Club one on siis TallinkSilja konsernin oma etukortti, jolla kerrytetään pisteitä ostoksista ja matkoista. Pisteitä voi sitten halutessaan käyttää uusiin matkoihin, joko siten, että niillä maksaa koko matkan tai osan matkasta. Tässä tapauksessa maksoimme osan pisteillä ja osan rahalla. Hintaa risteilylle tuli 45 euroa eli 22,5 euroa per heni. Valitsimme A-luokan hytin, sillä hintaeroa B-luokkaan olisi ollut vain viisi euroa.  Oikeasti olisin halunnut Commondore luokan hytin, mutta se olisi vaatinut 900 euroa rahaa. Arvelin, että ehkäpä voin ihan hyvin risteillä siinä 45 euron ikkunallisessa hytissänikin.

Minä haluan tehdä tälläiset pidemmät merimatkat kesällä, sillä haluan varmistaa mahdollisimman pitkälle, ettei mitään myrskyjä ole tiedossa. Tosin hinnatkin ovat kesällä korkeammat, sillä onhan sesonki silloin suurimmillaan. Viime kesänä vastaava matka olisi maksanut yli 250 euroa kahdelta, joten lähtemättä jäi. Laivalla kuitenkin tarvitsee sitä rahaa muuhunkin elämiseen. Ei ihan riitä, että on sänkyh missä nukkua. Nyt valitsimme matkanvarauksen yhteydessä ruokapaketin ja säästimme hieman lisää. Paketti sisälsi kaksi kertaa meriaamiaisen ja kaksi kertaa buffet illallisen ja hintaa paketille tuli 90 euroa per henki. Laivasta ostettuna tämä setti ateria kerrallaan ostettuna olisi maksanut 103 euroa per henki.

Laivamme on Silja Serenade. Siljan laivat ovat minulle melko tuntemattomia, sillä olen vain kerran ollut Silja Europalla. Serenade on ollut telakalla vuonna 2014 ja silloin siihen on uudistteu ravintoloita ja ostospromenadea. Serenadella on mm. Itämeren suurin valikoima tax-free kaupassaan. Pinta-alaa on kaksinkertaistettu entiseen verrattuna.

Lähde: directferries.co.uk

Lähde: directferries.co.uk

Olenkin eniten innoissani näistä Itämeren ostosmahdollisuuksista. Lisäksi Ruotsin risteilyiltä on jäänyt mieleen laadukas ohjelma. Tälläkin risteilyllä on musiikkiesityksiä luvassa mennen tullen. Hieman harmittaa, kun toukokuun loppuun olisi ollut tarjolla Fame musikaalia ja Divet show drag artistilta. Toivottavasti kesän midnight showt ovat yhtä mielenkiintoisia. Toivon kovasti, että sää olisi aurinkoinen, sillä olisi ihana istua myös kannella ja nauttia meri-ilmasta ja auringossa. Lapsena muistan, kun isän kanssa reissattiin tuota väliä hieman useammin, että aikaa vietettiin kannella runsaasti ja isä selosti minulle, kuinka laiva kulkee väylällä ja kuinka se ottaa suuntimia saaristossa olevista merkeistä.

Tukholma

Lähde: lehtimaenmatkat.fi

 

Ohjelmassa on myös vajaa päivä Tukholmassa. En ole vielä ihan varma, kuinka tuon päivän käyttäysin. Minua eniten kiinnostaa kuninkaan linna, mutta ihan hirveitä hurråå ääniä ei kotona ole toistaiseksi tämän idean edestä esitetty. Joka tapauksessa tullaan varmasti vanhassa kaupungissa kävelemään. Aikaa ei kuitenkaan ihan tolkuttomasti ole, joten esimerkiksi Skansenille ei kannata lähteä. Siellä ei aika riittäisi kuitenkaan kiertämään koko paikkaa. Minua kiinnostaisi myös Vasa laiva ja Peppi Pitkätossun koti. Harmillisesti Siljan terminaali on vielä kauempana, joten aikaa siirtymiseen terminaalista kaupungille menee myös jonkin verran. Täytynee olla tarkkana myös kellon kanssa, sillä Tukholmassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Onko kenelläkään kokemuksia ja vinkkejä, mitä kannattaisi suunnitella päiväksi Tukholmaan? Myös hyvät vinkit lounaspaikoista otetaan vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>