Prinsessahömppää

Olen lapsesta saakka tykännyt Disneyn elokuvista ja pidän niistä edelleen. Pidän myös animaatioista, vaikka viime vuosina Disneylta on tullut hyviä muitakin elokuvia. Mielestäni on ihan sopivaa välillä ripustaa aivot narikkaan ja katsoa hyvä piirretty. Yleensä animaatiot ovat koko perheen elokuvia, joten siellä on paljon vitsejä, jotka ovat kohdennettu myös aikuisille. Oletko huomannut, että jos katsot elokuvaa lapsen kanssa, saattaa hän nauraa aivan eri kohdissa kuin sinä? Lapset kun eivät ymmärrä kaksimielisiä tai ironisia sutkauksia lainkaan.

Minulla oli eilen vapaapäivä ja kävin katsomassa Disneyn uusimman elokuvan. Tällä kertaa se ei ollut animaatio vaan ihan oikeilla ihmisillä näytelty. Näin ystävänpäivän seutuihin elokuvissa trailerin tästä kyseisestä elokuvasta ja arvelin jo silloin, että tuo on kyllä katsottava, nimittäin Cinderella eli Tuhkimo.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WRuHM6rLSF8[/youtube]

Tuhkimo on vanha kansansatu ja se on jäljitetty Kiinaan 600-luvulle saakka. Hieman on vaihdellut aikakausittain ja kertojan mukaan, millainen tarina on ollut. Perimmäinen idea on kuitenkin aina ollut sama. Meidän parhaiten tuntemamme tarina on peräsin Grimmin veljesten kynästä 1810-luvulta. Näkemäni elokuva noudatteli myös tätä kertomusta. Itselleni kaikkein tutuin versio Tuhkimosta on Disneyn piirretty. Piirretyssä tarina alkaa siitä, kun Tuhkimo on jo jäänyt pahan äitipuolen ja sisarien armoille. Tässä uudessa elokuvassa tarina alkaa aiemmin ja selvittää myös sen kuinka tilanteeseen on jouduttu.

Cinderellaa elokuvassa näyttelee Lily James ja pahaan äitipuolta Kate Blanchet. Prinssin rooliin puolestaan on päässyt Richard Madden. En aio tässä paneutua siihen oliko näyttelijät hyviä tai oliko elokuva ylipäätään hyvin näytelty. Mielestäni se oli erittäin hyvää ajankulua ja juuri sellainen feeling-good-movie, kuin olin ajatellutkin. Juuri sellaista prinsessahömppää, jota joskus kaipaan arjen keskelle. Elokuvalla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, vaan se todella on satu. Siinä oli onnistuttu loistavasti. Jos jotakin tulisi sisällöstä erityisesti mainita, niin haltiakummi oli ehdottomasti parasta koko elokuvassa. Häntä näytteli Helena Bonham Carter. Hahmo oli viihdyttävä ja hauska, mutta harmillisesti vain lyhyen aikaa läsnä elokuvassa. Yleensä aina kiinnyn eniten juuri näihin pikkuruisiin roolisuorituksiin eniten.

Suosittelen kaikille tätä elokuvaa, joita hitunen vaaleanpunaista ja prinsessahuuruista elämää vaan saan paremmalle tuulelle! Elokuva tuskin menee enää kovin kauaa teattereissa, sillä sen ensi-ilta oli jo 13.3. Suosittelen myös hyödyntämään Finnkinon päivänäytöksiä, sillä liput niihin ova vain 7,5 euroa. Toinen juttu, mikä kannattaa ottaa huomioon tämän elokuvan kohdalla on, että elokuvaa esitetään sekä dupattuna, että alkuperäiskielellä. Ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa juurikin se alkuperäiskielinen versio. Ei myöskään kannata hermostua aluksi, kun tulee tunne, että olet ihan väärässä salissa. Alussa esitetään Frozen minielokuva, joka melkein aiheutti sen, että olisin harpponut ulos salista tiedustelemaan, että missähän se prinsessaelokuva oikein näytetään. Onneksi sentään älysin ensin kysyä vieressä istuvalta naiselta, ennen kuin lähdin ryntäilemäään yhtään mihinkään….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>