Kotimatkalla 19.4.2015

Olimme ostaneet paikat Tallinkin Baltic Queen lsivssn, joka lähti Tallinnasta klo: 12:30. Miellä ei siis aamulla ollut juurikaan aikaa muuhun, kuin pikaiseen käyntiin Rimissä, sillä satamassa oli oltava n. 1 ½ tuntia ennen laivan lähtöä. Rimistä haettiin matkalle hieman eväitä. Normaalisti evästä on haettu Vapianosta, josta saa ihanaa pizzaa, mutta se avasi ovensa vasta yhdeltätoista, joten se ei nyt ollut vaihtoehto. Olisimme halunneet Rimistäkin ostaa pizzasliceja, joita aikaisemmin olemme sieltä ostaneet, mutta ne olivat vasta menossa uuniin. Yleensä olemme lähteneet myöhäisemmillä lautoilla. Nyt oli kuitenkin tarkoitus olla kotona ihmisten aikaan.

Eväiden hankkimisen jälkeen ajeltiin satamaan odottamaan laivaan pääsyä. Emme joutuneet odottamaan kuin puolisen tuntia. Se etu on näissä isommissa ja hitaissa risteilijöissä, että laivaan pääsee nopeasti, sillä tämä kyseinen paattihan tekee risteilymatkoja tällä välillä, eli se on saapunut satamaan jo edellisenä iltana. Suurin osa asiakkaista oli nimenomaan näitä risteilymatkustajia. Hyvä puoli tässä on se, että kaikilla on hytit, ja ne harvat istumapaikat mitä on, jäävät meille kansimatkustajille. Baltic Queen tekee matkan kolmessa ja puolessa tunnissa, eli melkein tuplaa ajan, mitä menisi nopeillakahden tunnin aluksilla. Hinta on kyllä puolestaan myös melkein puolet halvempi. Pidin myös Baltic Queenin hyvästä kauppatarjonnasta. Myös ravintoloita oli useita, mikäli olisi halunnut nauttia laivalla ruokaa. Aikaahan tuossa olisi ollut. Kahvilassakävimme kääntymässä, mutta harmiksemme siellä oli vain yksi kassa auki ja kilometrin mittainen jono. Emme sitten jääneet jonottamaan kahvikupillisen takia.

Merimatka taittui lähinnä ihmisiä katsellessa. Kaupasta kävimme hakemassa juotavaa, jotta ei tarvinnut maksaa ravintoloiden korkeita hintoja ja saatoimpa kotiuttaa vielä yhden hajuveden parfumeriastakin. Oikeutin sen itselleni sillä, että tämäkin oli tarjouspöydän satoa ja normaalisti olisin saanut yhden hajuveden sillä rahalla, mitä nämä kaksi maksoivat yhteensä.

Kotimatka taittui nopeasti. Yleensä se tylsin osuus on ajaminen kotiinpäin. Edessä ei siinä vaiheessa ole enää mitään kivaa, vaan laukkujen purkaminen ja pyykin pesu. Tietenkin meilla molemmilla oli myös seuraavana päivänä työpäivä.

Mikäli haluat lukea hitusen tunnelmia isännän blogista, niin se löytyy täältä. Isännän blogissa myös enemmän aiheesta autolla Tallinnaan ja renkaiden hankkimisesta sieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>