Rocca al Mare 18.4.2015

Lauantaille meillä ei ollut alunperin mitään suunnitelmia. Torstaisen Sikupillin Prisman jälkeen päätimme, että käyymmä vielä lauantaina ajelemassa Rocca al Maressa. Rocca al Marehan on varmaan Tallinnan suurin ostoskeskus. Se sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella ja ajoaika sinne satamasta on noin 20 minuuttia. Rocca al Maressa on myös iso Prisma, joka nyt oli päälimmäinen syy suunnistaa tuonne. Valitettavasti tämäkään Prisma ei vastannut odotuksia, vaan edelleen pisimmän korren veti Ülemisten Rimi. Valikoima oli tässäkin Prismassa melko suppea.

Jotakin kotiin viemistä sentään löytyi – nimittäin isälle kilohaili säilykkeitä. Henkilökohtaisesti en pidä niistä lainkaan, mutta isän mielestä ne ovat erinomaisia. Valitsin tomaattikastikkeessa olevia ja savustettuja kilohaileja. Isä oli tuliaisiin erittäin tyytyväinen. Osa purkeista on pelkästään venäjän kielisiä, joten hieman oli pakko tehdä ostopäätöksiä pelkkien kuvien perusteella. Mukaan tarttui myös asetoonitonta kynsilakan poistoainetta, sillä enhän halua pilata uusia kynsiäni nyt asetonipohjaisella kynsilakanpoistoaineella.

Rocca al maressa ei tullut muuten käytyä muissa liikkeissä, sillä olimme kolunneet Ülemisten niin tarkkaan. Melkein voi sanoa, että samat liikkeet löytyvät molemmista kauppakeskuksista.

Auton uudelleen pysäköinnin jälkeen oli tarkoitus saada jotain purtavaa. Kello läheni jo lounasaikaa, joten päätimme mennä syömään Hotokas  ravintolaan. Hotokas on erikoistunut erilaisiin hodareihin ja tietenkin viime kesäisen Henri Alenin Hodari & Hummeri kokemuksen jälkeen oli kokeiltava samantapaista paikkaa Tallinnassakin. Matkalla Hotokkaaseen kävelimme vapauden aukion poikki. Hävettää myöntää, että olen käynyt viimeisen 13 vuoden aikana varmaan 20 kertaa Tallinnassa, mutta nyt kävin ensimmäien kerran tuolla aukiolla. Toisaalta onpa minulle näkemättä vielä Kiek de Köök ja KGB:n vakoilumuseokin. Ehkäpä tavoitteeksi ensi kerralle?

Vapaduse Väljäk

Itse söin pizzahodarin ja isäntä otti chili hodarin. Molemmat olivat erinomaisia ja täytettä oli runsaasti. Lisäksi jaoimme annoksen ranskalaisia, joita mainostettiin itse tehtyinä.

Hotokas

Raanet

 

Ainoa miinus paikassa oli, että se oli täsmälleen väärällä puolella kaikkea. Vaikkakin ravintola sijaitsee aivan vanhan kaupungin kupeessa, on se silti väärällä puolella, jos katsoo niitä paikkoja, missä yleensä vietämme aikaa.

Lounaan jälkeen meillä ei ollut mitään järkevää ohjelmaa. Maleksimme pitkin vanhan kaupungin kujia ja käväisimme Helina Tilkin puodissa. Rakastan noita käsinmaalattuja elukka-aiheisia astioita todella paljon. Minulla on muutamia kappaleita niitä kotona ja nytkin ostin kokoelmiini yhden kissamukin, joka minulta vielä puuttui. Käsityöksi astiat ovat todella edullisia ja suosittelen kyllä jokaista käymään ainakin katsomassa tarjontaa. Liikkeitä on ainakin kaksi vanhassa kaupungissa, yksi Pikk kadulla, aina Hell huntin vieressä ja toinen Rataskaevulla vastapäätä letturavintola Kompressoria.

Lopulta päädyimme kahville Anneli Viikin suklaakahvilaan. Olimme ihan alunperin menossa Pierre du Chocolatiin vene kadulle, mutta kuten arvelinkin, pullisteli se ihmisistä. Kerran olen mahtunut tuonne sisään ja sen jälkeen olen aina joutunut kääntymään ovelta pois, sillä paikka on niin täynnä. Nytkin ihmisiä oli jonossa ovelle saakka.

Anneli Viikin suklaat

Valitsimme kolme konvehtia jaettavaksi kahvin kanssa. Konvehdit ovat käsintehtyjä, joten hintaakin niillä on reilu euro per kappale. Punainen sydän on valkosuklaata Baileys täytteellä, valkoinen konvehti on inkivääri-kookos valkosuklaa ja maitosuklaa on minttutäytteinen. Konvehdeilla on kivat nimet, mm. Baileys konvehti oli Madame Butterfly, jos nyt oikein muistan.

Kahvin jälkeen päädyimme vain istuskelemaan ja katselemaan ohi kulkevia ihmisiä. Menimme Hell hunttiin, mutta totesimme pian, että se oli aivan liian täynnä, eikä siellä ollut enää viihtyisää, koska ihmiset huusivat kilpaa musiikin kanssa. Olihan toki lauantaina ja paljon muitakin ihmisiä liikenteessä. Päädyimme loulta istumaan Drinkkiin ja tilasimme oluen ja siiderin kaveriksi juustopalleroita ja perunankuoria. Suosittelen kokeilemaan perunan kuoria, mikäli ikänä Tallinnassa pubiin eksyt. Se on hyvin perinteinen paikallinen naposteltava oluen kaveriksi.

Drink - juustopallerot ja perunankuoret

Istuimme iltaamme Drinkissää. Olimme jo melko uuvuksissa koko matkasta ja oikeastaan meillä ei ollut asiaa enää yhtään mihinkään. Niinpä katselimme ihmisiä ja pohdimme, että kyllä kaupunki matkailu on rankin matkailun muoto. Rantalomalla saa sentään luvan kanssa maata puoli päivää, mutta kaupunkilomalla on koko ajan oltava menossa. Askelmittarit näyttivt parhaille päiville lähes 15 kilometrin matkaa.

Illallisen olimme varanneet meksikolaiseen ravintolaan Anchoon. Ja koska oltiin niin margariittojen äärellä, niin olihan meidänkin tilattava yksi sellainen.

Ancho margariita

Valikoima oli laaja ja lopulta päädyin valitsemaan mangon makuisen. Minun mielestäni juoma oli oikein hyvää, mutta isäntä tokaisi sen maistuvan vain tequilalle.

Alkupaloiksi valitsimme nachoja erilaisten dipppien kanssa – tomaattisalsa, juustodippi ja quacamole, sekä täytettyjä jalapenoja. Kaikki vaikuttivat omatekoisilta ja olivat oikein maukkaista.

Alkupalat Ancho

Pääruuiksi valikoituivat kanatacot isännälle ja minulle kanfajitaksia. Kaikki ruuat olivat oikein hyviä, mutta minä kaipasin omiin fajitaksiini hieman enemmän makua. Ehkäpä salsakastiketta kyytipojaksi? Kasvikset olivat ihan rapeita ja kana meheväksi paistettua.

KanafajitaksetTässäkin ravintolassa olivat annoskoot kohdallaan, sillä jaksoimme olemmat ottaa vielä jälkiruuat. Minä otin lämmintäsuklaakakkua ja isäntä churroja. Jälkiruuan jälkeen oli kyllä täysi olo. Sillä jälkiruoka oli taas mielestäni liian suuri annos.

Valitettavasti taas oli loma lopussa ja edessä oli vain laukkujen pakkaaminen ja kotiin vääntäytyminen. Minkähän takia sitä lomalla aina aika kuluu niin kauhean nopeasti?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>