Streetfoodia ja Mr. Grey

Ystävänpäivänä kävin ystäväni kanssa syömässä ja elokuvissa. (Tiedän, ystävänpäivästä on aikaa jo kuukausi, en vain ole saanut kirjoitettua aikaisemmin.) Ruokapaikaksi valitsimme Kuopion ravintolatarjonnasta melko uuden ravintolan – Panzan. Olen käynyt kyseissä ravintolassa vain kerran ja silloinkin lounaalla. Odotukset olivat kovat, sillä lounasruoka oli mielestäni erinomaista. Panza on siis meksikolaista katuruokaa tarjoava ravintola aivan ydinkeskustassa. Paikka on mukavan viihtyisä ja ei turhan siloteltu. Oikeastaan se näyttää juuri sellaiselta, kun katuruokaravintolan kuvittelisi näyttävän. Taustalla soi lattarimusiikkia ja keittiöstä kuuluu englannin kielistä puhetta.

Panzan alkupalaKoska olimme viettämässä ystävänpäivää ja tarkoituksena oli syödä pidemmän kaavan kautta, tilasimme tietenkin myös alkuruokia. Tilasin itselleni  alkuun salaattia paahdetuilla manteleilla ja chili-jogurttikastikkeella. Annos oli sopivan kokoinen alkupalaksi ja todella herkullinen. Kunpa tietäisin tuon kastikkeen salaisuuden…

Pääruuaksi tilasin enchilladan, joka oli täytetty vuohenjuustolla ja punajuurella. Tämä herkku oli valeltu mole kastikkeella, joka ruokalistan mukaan sisältää yli 30 ainesosaa! Lisäkkeenä burritolla oli salaattia.

Burrito

 

Ruoka oli kyllä ilotulitusta makunystyröille! Tämänkaltaista ja -tasoista ravintolaa saa kyllä näiltä seuduilta hakea. Ruoka on aidoista raaka-aineista alusta saakka tehtyä makunautintoa, eikä mistään purkista tulevaa ketjuhuttua. Suosittelen tätä ravintolaa erittäin lämpimästi kaikille tämän kaltaisista mausta pitäville. Pöytävaraus on viikonloppuna aivan ehdoton juttu, sillä muuten pöytää voi joutua odottelemaan pitkäänkin. Vinkkinä myös, että kannattaa kokeilla alkudrinkiksi talon margaritoja – varsinkin mango oli todella hyvän makuista.

Ravintolasta matka jatkui elokuviin. Fifty shades of Grey ei varmaankaan ainakaan naispuolisille lukijoille kamalasti esittelyjä kaipaa. Mietin aluksi, että haluanko mennä edes katsomaan koko elokuvaa. Olin lukenut noin kolmanneksen ensimmäisestä kirjasta ja ajattelin, ettei elokuva tai kirja ole ihan minua varten. Lupauduin kuitenkin ystävänpäivän hengessä katsomaan tämän rainan.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SfZWFDs0LxA[/youtube]

Elokuva oli erilainen. En oikeastaan osaa kuvailla sitä. Oliko se hyvä? En osaa sanoa. Elokuva sain minut lukemaan kirjan loppuun ja tilaamaan seuraavat osat Adlibriksesta. Ehkä se kertoo enemmän…

Lyhykäisyydessään elokuvan (kirjan) idea lainattuna wikipediasta:

Fifty Shades of Grey on brittiläisenE. L. Jamesin vuonna 2011 julkaistu eroottinen romaani. Sen tarina kertoo nuoren opiskelijan ja rikkaan liikemiehen suhteesta. Kirja sisältää kuvauksia muun muassa sadomasokismista. Romaani on käännetty yli 50 kielelle ja sitä on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Romaani on Britannian kaikkien aikojen nopeimmin myyty taskukirja, sitä on myyty painettuna ja sähkökirjoina yhteensä 5,3 miljoonaa kappaletta. Romaanille on ilmestynyt myös kaksi jatko-osaa, joita on molempia myyty Britanniassa yli kolme miljoonaa kappaletta.

Ehkä nyt ymmärrän paremmin kaiken sen kouhotuksen kirjan ympärillä, jonka innoittaman itsekkin hankin ensimmäisen osan. Olisi vain pitänyt lukea pidemmälle, eikä tuomita heti ensimmäisten 150 sivun jälkeen. Valitettavasti seuraa elokuvaa täytyy odottaa vuoden verran….

Ystävänpäivä oli varsin onnistunut kahdella hyvällä kokemuksella! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>