Tallinna mielessäin

On taas tullut aika matkata tuonne Suomenlahden eteläiselle rannikolle. Olemme suunnitelleet matkaa Tallinnaan huhtikuulle. Tarkoituksena olisi olla neljä yötä ihan kahdestaan tällä kertaa. Viime kerrasta, kun olemme olleet kahdestaan Tallinnassa on kulunut jo viisi vuotta aikaa.

Tallinna

Tallinna alkaa olla itselle jo melko tuttu paikka. Ensimmäisen kerran kävin Tallinnassa vuonna 2001. Tämän jälkeen vierailuja on kertynyt vähintään yksi vuoteen, mutta parhaimpana vuonna olen käynyt kolmekin kertaa. Nämä siis sellaisia käyntejä, että olen maissa yöpynyt, eli ei siis pelkkiä muutama tunti maissa risteilyjä. Sellaisella en itseasiassa ole ollut koskaan.

Yövymme jälleen tuttaviemme omistamassa asunnossa aivan sataman tuntumassa järkevän kävelymatkan päässä kaikesta. Lauttaliput ovat vielä ostamatta, mutta sekin asia on tavallaan jo hoidossa. Tallink veti tälläkin kertaa pisimmän korren parhailla aikatauluillaan ja parhaimmalla kalustollaan (minun mielipide).

Aika vakioiksi ovat tulleet tietyt paikat, mihin vain on joka kerta päästävä. On kuitenkin aina yritetty keksiä jotakin uuttakin puuhaa. Esimerkiksi viime keväänä haettiin uudet renkaat. Nyt ei tarvita renkaita, mutta lankaa kylläkin. Tällä kertaa kutsuu nimittäin Karnaluks, eli tuo neulojan ja virkkaajan taivas. Ainakin hiilikuitupuikot kiinnostaa, sillä ne ovat niin paljon halvempia tuolla, samoin uudet bambupuikot, sillä J-O-K-U pureskeli entiset ohuet puikot käyttökelvottomiksi… Tietenkin myös hyvä valikoima lankaa lähtee varmasti auton peräkontissa kohti kotia. Karnaluks ei ole uusi tuttavuus, vaan siellä olen käynyt kerran aikaisemmin. Parhaiten sinne pääsee rautiovaunulla numeroilla 2 ja 4, jotka menevät Ülemisteen. Hyppää vain pois pysäkillä Keskturg tai Autobussijaam. Siitä on vielä pikkainen kävelymatka ja lankakauppa sijaitsee yhden kerrostalon rappukäytävässä. Ovista on vaan rohkeasti viipotettava sisälle.

Tallinnan matkaan kuuluu oleellisesti myös hyvä juoma ja ruoka. Uusia ravintoloja tulee kokeiltua, mutta aika usein myös tulee käytyä niissä parhaissa ja hyviksi havaituissa. Tällä kertaa ohjelmassa ovat ainakin Honky Tonky, Ancho, F-Hoone ja mahdolliseksi Kohvik Sesoon. Tarkoitus olisi tällä kertaa käydä ainakin jonakin aamuna aamiaisella jossakin kahvilassa tai ravintolassa. Olisinkin nyt kysellyt, oletko kenties löytänyt jonkun helmen aamiaispaikan ja haluaisit sen jakaa muillekin? Entäpä mitkä ovat muuten mielestäsi Tallinnassa käymisen arvoisia paikkoja?

Aikaisemmista Tallinnan matkoistani voit lukea täältä, täältä ja täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>