Ensimmäinen viikko Superdieetin jälkeen

Nyt ei ihan maanantaille tämä postaus ehtinyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Alkuviikko on mennyt työn touhussa ja olevinaan on kotona ollut niin kiire, ettei muutaman rivin kirjoittamiseen ole ollut aikaa. Onneksi olen myöhässä vain kaksi päivää, enkä esimerkiksi kaksi kuukautta.

Kirjoittelin viimeksi, että Superdieetti sai minun osaltani päättyä. Olin itse asiassa melko varma, että ilman tiukkoja rajoitteita ruokavalioni riistäytyisi käsistä suuntaan tai toiseen. Näin ei onneksi kuitenkaan käynyt. Edelleen olen syönyt vähemmän hiilihydraatteja kuin ”keskiverto kaduntallaaja” ja reilusti vähemmän kuin ravitsemussuositukset opastavat. Ne eivät vain kertakaikkiaan sovi minulle. Vatsa turpoaa, on tukala olla ja nukuttaa. Olen kuitenkin syönyt mm. hieman leipää (tai lähinnä riisikakkuja) ja ennen kaikkea hedelmiä. Pärinöitä (päärynöitä) oli suorastaan ikävä. Olen myös ehtinyt ravintolaan ja testaamaan uuden työpaikan lounasravintolan

Amarillon chevresalaatti

Kävimme isännän kanssa viime viikon perjantaina lounaalla Amarillossa. Hyvältä olisi maistunut hampurilainen tai jokin muu tuhdimpi herkku, mutta päädyin järkevään vaihtoehtoon ja tilasin vuohenjuustosalaattia. Voin kyllä suositella annosta ja ainakin minun kupuni oli (vieläpä treenin päälle) hyvin ravittu.

Viime viikolla oli aika muutenkin testailla asioita keittiössä. Edelliset viikot ovat olleet melko yksipuolisia ruokailujen suhteen tai lähinnä ainekset olivat sen verran suppeammat, että mitään kovin erikoisuuksia ei pystynyt loihtimaan. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa proteiinilettuja. Näistähän on varmaan jokainen jo kuullut ja muuta varmaan jo ehtineet kokeillakin. Itsellä ne ovat olleet varmaan viimeiset puoli vuotta to-do-listalla. Vihdoinkin sain niitä paistettua. Enemmän letuista voit lukaista Lusikka sopassa -blogin puolelta.

Proteiinipannarit

Ajatuksia viime viikolta:

 • Jaksoin paremmin ja pyörryttäminen katosi. Selvästi olin suuremman energian ja hiilihydraattimäärän noston tarpeessa.
 • Liikunta maistui paremmin ja jaksoin eri tavalla. Reilun kuukauden työmatkakävely on myös tehnyt ihmeitä aerobiselle kunnolle. Treenejä oli työmatkojen lisäksi kaksi salitreeniä ja lauantaina kävin ystävän kanssa uimassa ja samalla kokeilin vesijuoksua.
 • Olen ylpeä itsestäni, että en ole lyönyt hanskoja tiskiin.  Toivon tämän tarmon jatkuvan edelleen.
 • Todistin itselleni, että kykenen myös järkevään herkutteluun. Täytyy kyllä myöntää, että se on kaikkein vaikeinta.
 • Herkkujen himo alkaa olla poissa. Mielessä on kyllä käynyt, että ostaisin karkkia. Sitten mietin, että olen pärjännyt yli kuukauden ilman, niin mihin niitä nyt tarvitsisin. Ehkä annetaan mielitekojen vielä hetken laantua.
 • Paino putosi viikon aikana -1,5 kg. Yhteensä painoa on hävinnyt 8,7 kiloa. Senttejä ei vyötäröltä ole viikon aikana hävinnyt ainuttakaan, mutta lantiolta katosi kaksi senttiä. 🙂

Tulevaksi viikonlopuksi onkin luvassa ystävänpäivän viettoa elokuvan ja ravintolaruokailun merkeissä ystävän kanssa. Saa nähdä, pystynkö valitsemaan jälleen järkevästi. Vielä tulisi tarkemmin muutenkin miettiä ruokavaliota, viikko meni vähän sen suurempia suunnittelematta. Ongelmaksi tuppaa tulemaan, että mitäs tänään syötäisiin. Se on hetki, kun se väärä valinta usein tulee väsyneenä tehtyä. Suunnittelen aina, että tekisin viikon ruokalistan etukäteen (rakastan kaikenlaisia listoja), mutta vielä en sitä ole saanut tehtyä. Ehkäpä tällä viikolla?

Lähde: active.com

Lähde: active.com

2 thoughts on “Ensimmäinen viikko Superdieetin jälkeen

 1. sara

  Hei, haluaisin tiedustella, että missä vaiheessa olet menossa? itse olen miettinyt SD aloittamista. Mietityttää, että miten käy painon kun dieetti loppuu? Onko sinulle tullut korkojen kera kilot takaisin? En löytänyt blogistasi mitään päivitystä äskettäisestä tilanteesta.

  Pieni kysymys vielä, että kun sait dieetti ohjelman kysyttiinkö siinä perus paino ja pituus? Olen käynyt kehonkoostumusmittarissa ja levossa kulutan 1300 kaloria.

  Kiitos etukäteen!

  • Ice-Cherry

   Hei,
   minä en kitunut Super dieettiä loppuun, sillä siinä oli minulle aivan liian alhainen energiataso. Minun perusaineenvaihduntani on yli 2000 kaloria ja superdieetin aloitusviikolla energiaa oli treenipäivinä vain 1400. Tästä sitten lähdettiin joka viikko vähentämään energiaa… Joten voit vain kuvitella, kuinka huonosti jaksoin. Ensimmäiset kolme viikkoa sujuivat hyvin, koska en päässyt liikkumaan arkiliikkumista enempää, mutta heti kun yritin palauttaa saliharjoittelun mukaan, väsyin totaalisesti. Superdieetissä ei huomioida lainkaan ikää, pituutta tai painoa, joilla on kaikilla merkitystä energian tarpeen suhteen. Lyhyenä rysäyksenä se tuskin saa kenenkään aineenvaihduntaa jumiin, mutta ei kyllä anna eväitä painonhallintaan pidemmällä tähtäimellä.

   Itselläni on nyt reilu vuosi tuosta superdieetti kokeilusta ja painoa on lähes 25 kiloa vähemmän kuin tuolloin aloitellessani. En siis ole saanut korkojen kanssa mitään takaisin, mutta en todellakaan ole tehnyt tätä matkaa superdieetin ohjeilla. Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>