Superdieetti – neljäs viikko

Tämä viikko on ollut kaikkein vaikein koko dieetillä. Ei niinkään sen takia, että olisin ollut nälissäni tai minulle olisi ollut  hirveästi mielitekoja, vaan fyysinen vointini on ollut todella huono. Minua on pyörryttänyt päivittäin, olen ollut väsynyt ja vetämätön, sekä liikkuminen on tuntunut raskaalta. Tämä on ensimmäinen viikkoa, kun olen treenaillut kunnolla. Samalla havaitsin, että Superdieetin kalorimäärällä minä en pysty liikkumaan haluamallani tavalla. Asiat toimi mainiosti, kun vain käveli töihin, mutta tämän viikon lihaskuntotreenit ovat saaneet aikaan lopullisen väsymisen.

Syötin yhdeltä päivältä kaikki syömäni eväät kalorilaskuriin. Tulos oli todella minimaalinen. En voi kirjoittaa tähän paljonko kaloreita päivä sisälsi, sillä en saa jakaa tietoa dieetistä eteenpäin, mutta voin mainita että päivän energian saantini oli lähes tuhat kilokaloria vähemmän kuin perusaineenvaihduntani. Perusaineenvaihdunnallahan tarkoitetaan karkeasti sitä määrää energiaa, mitä keho kuluttaa vuorokaudessa täysin levossa. Perusaineenvaihdunta ei siis ole sama kuin päivittäinen kalorinkulutus, vaan perusaineenvaihduntaan lisätään vielä aktiivisuuskerroin, jolla voi karkeasti laskea päivittäisen kulutuksensa. Yleensä painonpudotuksessa ei suositella alle perusaineenvaihdunnan menevää kalorimäärää, sillä se aiheuttaa elimistön menemisen ssästöliekille ja keho ei enää polta rasvaa samalla tavalla tai painonpudotus voi jopa pysähtyä.

Päädyin jättämään Superdieetin nyt kesken tälläisenaan. Aion edelleen pitää kiinni tuossa muodostuneesta ateriarytmistä, mutta lisään ruokaa aterioille, sekä hieman nostan hiilihydraattien tasoa. Aion jatkossa syödä puuroa aamuisin, sekä käyttää ruuanlaitossa mm. bataattia, sekä syödä hedelmiä vapaasti. En siis todellakaan aio lopettaa tätä hyvin alkanutta projektia ja ajattelin myös kirjoitella jatkossakin viikkokuulumiset blogiini. Kun terveellisten elämäntapojen havitteleminen on julkista, niin ehkäpä lipsumistakaan ei niin paljon tapahtuisi?

Mietteitä viikosta:

  • Paino putosi vain muutaman sata grammaa (mitattu perjantaina). Mittanauhaa en ehtinyt tänä aamuna lainkaan käyttämään.
  • Viikonloppuna otin rennommin ja korjailin huonoa oloani. Lisäksi myös täydensin hiilihydraattivarastojani Salacavalan wokilla ja suklaakakulla Houkutuksessa. (Kiitos näiden, paino näytti tänä aamuna +3 kg – tehokkaasti keräsi keho nestettä.)

Salacavalan wokki

  • Treeni kertoja tuli työmatkakävelyiden lisäksi, kaksi kertaa koko kehoa kuormittava lihaskuntotreeni ja yksi tunnin mittainen joogaharjoitus.

Olen hieman vielä ymmälläni, kuinka lopulta toteutan ruokavaliotani jatkossa. Nyt on ollut kätevää, kun mitään ei ole tarvinnut laskea, kun on voinut lukea suoraan ohjeesta määrät. Aikaisemmin laskin kaloreita, mutta jotenkin toivoisin, että voisin ottaa syömisen kanssa sen verran rennosti, ettei tarvitsisi mitata jokaista suupalaa. Ainakin aluksi yritän kokeilla elämää ilman keittiövaakaa. sillä enhän loppuelämääni voi elää kalorilaskurin ja keittiövaa’an kanssa vai?

IMG_0347

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>