Helpot välipalat mukaan napattavaksi

Syön usein välipalani muualla kuin kotona pöydän ääressä. Saatan nauttia sen kuten esimerkiksi tänään kesken luennon tai seisaallaan työpaikan kahvihuoneessa. Joskus syön välipalani myös autossa tai vaikkapa bussissa. Onpa joskus tullut syötyä kuntosalin pukuhuoneessakin. Tämän takia tykkään välipaloista, jotka on helposti napattavissa mukaan, eikä niiden syömiseen tarvita välttämättä mitään erikoisempia välineitä.

Viime aikoina, kiitos Superdieetin, on välipaloilla ollut vielä enemmän merkitystä, eikä niitä ola voinut jättää väliin. Kotona ollessani suosin välipalana yleensä jotakin ”oikeaa ruokaa”, kuten esimerkiksi rahkaa tai muuta vastaavaa. Menossa ollessa ei kuitenkaan se rahkan ja lisukkeiden lapioiminen ole se helpoin ja nopein vaihtoehto. Tällöin kuvaa astuu proteiinijauheet ja -patukat. Usein täydennän välipalaa vielä hedelmällä/marjoilla ja pähkinöillä.

Tein vast’ikään tilausken Fitnesstukkuun, sillä löysin sieltä mielestäni houkuttelevan makuisia patukoita ja proteiinijauheita. Itse suosin proteiinijauheissa isolaattia, sillä se ei sisällä lainkaan hiilihydraatteja tai rasvaa ja se imeytyy paremmin kuin pelkkä heraproteiinikonsentraatti.  Tällä kertaa päädyin kuitenkin tilaamaan konsentraattia ihan puhtaista makusyistä. Valitsin omena-kanelin makuisen Iron-Maxxin 100% Whey proteiinin. 

Iron-Maxx proteiini

Maku on todella kermainen ja seassa on pieniä omenan palasia. Minun makuuni kaneli saisi maistua enemmänkin, mutta tukkoinen nenänikin voi tehdä tepposet. Oli suorastaan vaikea valita makua, sillä tätä valmistetta olisi ollut saatavilla useissakin erilaisissa makuvaihtoehdoissa. Jauhe liukenee mielestäni melko hyvin veteen. Kaloreita tuotteessa on kyllä mielestäni hitusen enemmän kuin muissa vastaavissa jauheissa. Annoksessa on vajaa 200 kaloria, kun normaalisti konsentraattipohjaisissa juomissa on n. 140 kaloria, hieman merkistä riippuen. Ero ei kuitenkaan käytännössä vaikuta yhtään mihinkään.

Seuraavan kerran, kun proteiinijauhevasrastoni vaatii täydennystä, kokeileen todennäköisesti Nectaria. Myös siinä houkuttelevat maut ja sisältökin olisi isolaattia. Toisaalta myös hinta on melko suolainen. Onneksi paketista tulee paljon annoksia ja en käytä tuotetta kuitenkaan joka päivä, niin purnukka kestää käytössäni myös melko kauan.

Toinen välipala vaihtoehtoni nopeisiin välipaloihin on proteiiinipatukka. Yleensä ostan Leaderin So-Lo-Carb patukoita, sillä niissä on niin laaja makuvalikoima ja ne ovat koostumukseltaan ja maultaan mielestäni erinomaisia. Omia lemppareitani on lakritsi, kanelipulla ja piparkakku. Nyt kuitenkin tilasin kokeiluun myös patukoita Fitnesstukusta. Patukoiden kanssa on aina hirveää hakuammuntaa. Nimittäin ne voivat olla suussasulavan ihania tai ihan kauheita jauhomössöjä. Tällä kertaa ostokoriin päätyivät Starnutrition Goodlife ja Oh Yeah!.

Proteiinipatukat

Goodlifepatukat ovat minulle ennestään tuttuja ja olen erityisen rakastunut tähän nutty peanut makuun. Olen nimittäin maapähkinävoin suuri ystävä ja tämä patukka maistuu aivan maapähkinävoille. Oh Yeah! -patukat olivat uusi tuttavuus ja otin testiin kolme eri makua, Peanut butter crunch, Cookie caramel crunch ja Vanilla toffee fudge. Olen syönyt jo peunut butter ja vanilla tofee patukat. En voi kyllä muuta todeta kuin, että taivaallista oli. Melkein luulin syöväni suklaapatukkaa. Molemmat olivat pintkoostumukseltaan rapeita ja sisälmys oli mukavan pehmoista. Näitä ostan aivan varmasti uudelleen. Imeytyvää hiilihydraattia on patukassa vain 9 grammaa, mikäli se jotakuta kiinnostaa. Tämä on kyllä todellisen herkkuhetken patukka. Nautin ehdottomasti jokaisesta suupalasta ja suosittelen kyllä kaikille tätä patukkaa. Patukasta on valittavana kaksi eri kokoa, itse tilasin noita pieniä 45g patukoita, sillä ne riittävät itselleni välipalaksi.

Mikä on sinun mielestäsi helppo välipala mukaan napattavaksi? Oletko patukoiden ja jauheiden kannalla vai onko kenties joku muu ässä hihassa pikaiseen välipalaan?

Seuraavaksi olisi tarkoitus kokeilla uusia Fastin Pudding makuja ja pannukakkumixiä. Näistäkin varmasti kirjoittelen kokemuksiani.

 

One thought on “Helpot välipalat mukaan napattavaksi

  1. […] aikaisemmin helpoista välipaloista. Silloin lupasin kertoa mielipiteeni uudesta Fast Pudding mausta. Olen aikaisemmin kokeillut suklaa […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>