Elämäni ensimmäinen Superdieetti

Melko monelle termi Superdieetti on varmasti tuttu Jutta Gustafsbergin ja Fitfarmin luotsaamasta televisiosarjasta, jossa ylipainoiset ihmiset pudottivat uskomattomia määriä läskiä vain puolessa vuodessa. Minä en nyt kuitenkaan ole puolen vuoden dieetillä, vaan osallistuin Fitfarmin nettivalmennukseen nimeltä Superdieetti ja valmennuksen kesto on kuusi viikkoa. Hintaa valmennukselle tulee 49 euroa. Superdieetti starttasi 5.1. Luin paljon Internetistä etukäteen kokemuksia Superdieetistä ja katsoin 49 euroa olevan hyvä satsaus tähän. Kokemusten perusteella ihmiset olivat laihtuneet 3-15 kilon välillä kuuden viikon aikana, riippuen aloituspainosta ja kuinka tarkkaan dieettiä oli noudatettu. Superdieetti koostuu ruokavaliosta ja treeniohjeista. Kovin tarkkaan en voi kertoa ruokavalion tai treeniohjelman sisällöstä, sillä niiden jakaminen on kiellettyä.

Ruokavaliossa on mahdollista valita kolmesta eri luokasta,riippuen siitä, millainen painonpudotustarve on. Ruokavalio koostuu tavallisista raaka-aineista, jotka ovat varmasti jokaisen saatavilla. Lisäksi suositellaan melko kattavaa lisäravinnelistaa dieetin tueksi, mutta niiden käyttö ei ole pakollista dieetin aikana. Joitakin vitamiineja ja kivennäisaineita tulee käyttää koko dieetin ajan. Tässä kohtaa on jo sanottava, että itse olisin halunnut nähdä etukäteen, millaisia lisäravinteita mahdollisesti dieetin aikana tarvitsen tai mitä suositellaan. Näin ollen niiden hankkiminen esimerkiksi verkkokaupoista olisi ollut kätevää. Tällä hetkellä on tilanne, että minun lisäravinteeni seisovat jossakin Fitnesstukun varastossa jo seitsemättä päivää.

Superdieetin liikuntaa koostuu aerobisesta ja lihaskuntoharjoituksista. Superdieetti tarjoaa kaksi erilaista saliohjelmaa, yhden kahvakuulatreenin ja kotitreenin. Lisäksi kaikista näistä treeneistä on nähtävissä tekniikkavideot, jotta liiketekniikkaa voi katsoa etukäteen. Itse omaan jo muutaman vuoden aktiivista kuntosalitaustaa, eivät liikkeet olleen mitään rakettitiedettä, mutta epäilisin, että kuntosalilla tehtävissä ohjelmissa ihminen, joka ei ole ikään tehnyt mitään kuntosalilla, todennäköisesti hyötyisi ihan oikeasta face-to-face tekniikkaohjauksesta.

Fitfarm tarjoaa myös suljetun keskustelufoorumin, jossa voi keskustella toisten samalla dieetillä olevien kanssa. Lisäksi foorumilla on teamin vastaupalvelu, jossa voi kysyä ravintoon, liikkumiseen tai ylipäätään dieettiin liittyvistä ongelmista ja itseä mietityttävistä asioista. Foorumilla on myös mentaalivalmennusta psykologin ohjaamana.

Tarkemmin Superdieetistä voit lukea Fitfarmin sivuilta.

IMG_0290

Elli toimii laaduntarkkailijana ja varmistaa, että varmasti ruoka oli ohjeen mukaan laadittu ja eihän vaan mitään jää syömättä.

Omata havainnot ja tuntemukset ensimmäisen viikon jälkeen:

  • Olen ollut koko ensimmäisen viikon sairaana, joten yhtään ainutta lihaskuntotreeniä en ole päässyt tekemään. Päällä oleva antibioottikuuri pitää huolen, ettei nyt hetkeen tarvitse treenailla. Kuurin loputtua olisi kyllä kova kytö jumpalle, sillä treeniohjelmat vaikuttavat hyviltä ja ainakin toisten kokemusten mukaan jo kokeneemmatkin treenaajat ovat olleet ”hapoilla” treenien jälkeen. Ainoa liikunta, mitä olen harrastanut, on työmatka, jonka kävelen työpäivinä molempiin suuntiin. En kuitenkaan ota paineita salitreenittömyydestä, sillä minulle on myös tärkeää, että pääsen tästä taudistani eroon, enkä saa kylkiäisenä sydänlihaksen tulehdusta.
  • Ruokavaliota on ollut äärimmäisen helppo noudattaa. Nälkää en ole nähnyt hetkeäkään. Päinvastoin tuntemus on ollut, että jokos se on taas ruoka-aika. Ruokavalio muuttui melko radikaalista siitä, mitä olen tähän mennessä noudattanut ja sen olen kyllä kehossani saanut tuta. Suolaa käsketään dieetin aikana nauttia omasta mielestäni melko reilusti (en ole koskaan ollut suolaisen ruuan ystävä, pikimminkin olen saanut aina kuulla, ettei tekemissäni ruuissa ole riittävästi suolaa). Kuitenkin nyt olen tilanteessa, että ruokavaliostani on deletoitu kaikki mahdollinen prosessoitu ruoka ja jäljelle on jäänyt vain puhtaista raaka-aineista valmistettavat ruuat. Kuinka ollakkaan muutama päivä aloittamisen jälkeen koin itseni hyvin huonovointiseksi ja oloni hyvin huteraksi. Ensin ajattelin sen johtuvan antibiooteista ja sairastelusta, mutta sitten keksin, että taidan kärsiä lievästä elektrolyyttihäiriöstä. Nautin seuraavalla aterialla (joka muuten sattui olemaan maitorahkaa – note to self: älä laita suolaa maitorahkaan) suolalisän ja oloni koheni huomattavasti melko pian aterian jälkeen. Tämän jälkeen olen yrittänyt erityisesti kiinnittää huomiota suolan saantiin, sillä todellakaan ruuasta sitä ei tällä hetkellä ilman lisäystä tule lainkaan. Muutoin olen noudattanut ruokavaliota pilkulleen.
  • Minulla ei tätä ongelmaa vielä ole ollut, mutta  se varmasti tulee vielä eteen seuraavien viikkojen aikana. Nimittäin päivittäiset syömiset eroavat, onko treenipäivä vai ei. Aamiaista syödessä tulisi siis tietää, aikoo lähteä sinä päivänä kolistelemaan puntteja salille. Tämä voi ainakin itselle aiheuttaa ongelmia, sillä joskus aamuvuoron jälkeen saattaakin olla jo töistä niin kuollut, että siirtää salitreeniä. Toki pyrin suunnittelemaan viikkoa etukäteen muutenkin, mutta aina silloin tällöin tilanteet vaihtelevat.
  • Vaikka ruokamäärät ovat suuret, on energin määrä huomattavasti vähäisempi kuin mitä aiemmin söin. Toistaiseksi, en kuitenkaan ole huomannut mitään eroa jaksamisessa. Tähän on varmasti auttanut säännölliset ruoka-ajat ja etteivät ateriavälit veny liian suuriksi. Itselle on oikeastaan jo viikon aikana muodostunut ruokailuaikataulu, jota olen hyvin pystynyt noudattamaan myös töissä.
  • Sitten ehkä se tärkein kokemus ja tapahtuma, mikä ainakin itseä kiinnostaa, että putosiko se paino tämän ensimmäisen viikon aikana ja paljonko lähti. Paino on tullut alaspäin -2,9 kg. Tokihan siinä on varmasti suurin osa nestettä, sillä vyötärönympärys oli pienentynyt yli 6cm. Sitä voi jäädä pohtimaan, olisiko tulos ollut erilainen, jos olisin pystynyt tekemään vielä suositeltavan määrän treenejä viikon aikana.

Ensimmäisen viikon jälkeen minulla ei ainakaan ole suurempaa purnattavaa dieettiä kohtaan. Apua ja vinkkejä olen löytänyt foorumilta. Ainoa miinus siis tähän mennessä, ettei lisäravinnetarvetta saanut tietää etukäteen. Toki ymmärrän, että sekin on osa valmennusta, että neuvotaan mitä tulee käyttää ja mihinkä aikaan. Suurimman osan lisäravinteista sain kuitenkin ihan Prismasta (itse asiassa kaikki olisi saanut Prismasta, mutta hintatietoisena, etsin edullisempia vaihtoehtoja) ja osa oli jo muutenkin käytössä, joten niitä löytyi kotona. Tulen kirjoittamaan aiheesta viikoittain omia fiiliksiä, onnistumisia ja kokemuksia.

Lopuksi vielä motivointi ja tsemppikuva itselle ja miksei muillekin. 🙂

Lähde: Facebook

Lähde: Behappy.me

One thought on “Elämäni ensimmäinen Superdieetti

  1. […] aikoina, kiitos Superdieetin, on välipaloilla ollut vielä enemmän merkitystä, eikä niitä ola voinut jättää väliin. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>