Viikinkiravintola Haraldissa

Saimme isännän kanssa joululahjaksi lahjakortin viikinkiravintola Haraldiin. Kävimme lauantaina päivällä syömässä Haraldissa. Olen aikaisemminkin käynyt tuossa kyseissä ravintolassa syömässä ja olen kyllä aina saanut erinomaista ruokaa. Ravintolan ideahan on tarjota viikinkimäinen elämys ruokailijalleen. Sisustus ja musiikki on laitettu aikakauden mukaiseksi, sekä tarjoilijoilla on aikakauden mukaiset vaatteet päällä. Ruokakin jäljittelee viikinkiaikakautta, mutta ei tyystin. Listalla on myös raaka-aineita, joita ei vielä tuolloin käytetty.

Henkilökohtaisesti pidän teemaravintoloista. Tallinnassakin yksi lempiravintoloistani on keskiaikainen Olde Hansa. Tästä samasta syystä myös Harald on yksi suosikeistani Kuopiossa. Harald on myös jotakin sellaista uniikkia, mitä muilla ravintoloilla ei ole. Ravintola tarjoaa arkisin myös todella hyvää lounasta, jota on useinkin ystävien kanssa vapaapäivien kunniaksi tullut nautittua.

Päätimme, että emme tilaa lainkaan alkuruokia, vaan siirrymme suoraan pääruokiin. Talo tarjosi meille pääroukia odotellessa kuminalla maustettua kuivattua varrasleipää ja voisulaa. Minä bongasin juomalistalta kaneliolutta ja tietenkin sitä oli saatava ruokajuomaksi.Haraldin alkupala

Minä söin kuningas Gormin härkäpataa, joka kyllä suli suuhun. Annoksessa oli naudanlihapataa, jonka päällä savuomena-pekonimoussea ja lisukkeena palsternakka-yrittimuusia ja uunijuureksia. Annos oli koristeltu hillotuilla puolukoilla ja valkosipulinkynsillä.

Kuningas Gormin härkäpataMarko tilasi itselleen pääruuaksi Valhallan pitojen porsasta. Annospiti sisällään porsaanulkofilepihvin, porsaankylkeä, juusto-kermaperunoita, savuolutkastiketta, haudutettua sipulia ja uunijuureksia. Myös tässä annoksessa oli tervapuolukoita.

Valhallan pitojen porsas

Minulla oli vielä tilaa pääruuan jälkeen jälkiruualle, jotenka otin Pikku-Iidan pitojuustoa. Annoksessa oli siis karamellisoitua juustoa, lakkoja, mustikkakastiketta ja valkosuklaa-salmiakkimoussea. Annoskoko oli loistava ja annos oli erinomainen lopetus aterialle. Moussesta annoksen aino miinus, sillä meistä kumpikaan ei löytänyt siitä salmiakin makua.

Pikku-Iidan pitojuusto

Ravintolassa syöminen on minulle niitä pieniä arjen nautintoja. Käymme melko harvoin ulkona syömässä, mutta sen takia sitä osaa varmaan nauttiakin noista tilanteista enemmän. Voin suositella Haraldia kaikille hyvästä ruuasta pitäville ja jotakin erilaisempaa ravintolakokemusta haluaville. Hintatasoltaan Harald on mielestäni hieman keskitasoa kalliimpi, minkä todennäköisesti selittää viikinkiravintolan titteli. Harald sijaitsee Kuopion keskustassa, Haapaniemenkadulla, entisen Truben kahvilan tiloissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>