Saanko esitellä – Elli

Elli on meidän perheen uusin tulokas ja samalla pienin karvakuono. Lupasin Paavolla tyttöystävän, heti kun on pallit käyty nipsaisemassa pois. Paavon pallit poistettiin jo syksyllä, mutta siitä alkoi vasta ahkera kissojen etsiminen. Itsellä oli tarkoituksena antaa koti jollekkin pienelle pennulle, joka sitä todella tarvitsi. Lisäski halusin ehdottomasti tyttöpennun. Löysinkin sattumalta Facebookista Lapinlahdella sijaitsevan Hätäapukissalan, jossa oli kolme orpoa pentua. Pennut olivat syntyneet 13.9 ja tulivat luovutusikään puolivälissä joulukuuta. Näin Elli löysi tiensä meidän sydämeen.

Ellin ja Paavon ensikohtaaminen

Minua pelotti suunnattomasti, kuinka Paavo tulee hyväksymään uuden tulokkaan. Paavon on kuitenkin ollut se minun silmäterä, nukkuu minun tyynyn vieressä ja varmaan luulee minua emokseen. Entäs kun nyt tulee pieni rääpäle, jonka kanssa on jaettava huomiota. Toinen asia oli, mitä pelkäsin, että kuinka saan syötettyä nämä otukset ilman tappeluita. Ellin vauvanappulat nimittäin sisältävät lähes 20 prosenttia rasvaa ja Paavon dieettinappulat vain 10 prosenttia. Raksut ovat Paavon suuri rakkaus ja intohimon kohde. Valitettavasti aika on näyttänyt, että myös Ellin nappulat ovat Paavon mielenkiinnon kohteena…

Ensimmäisenä iltana Paavo ja Elli sähisivät toisilleen, pörhistelivät karvojaan ja lähinnä tunsivat vihaa toisiaan kohtaan, Elli myös murisi. (Elli murisee myös yhdelle höyhenlelulleen – luulee vissiin olevansa koira.) Paavo oli minulle syvästi loukkaantunut, eikä tullut edes viereen nukkumaan. Onneksi tätä kesti vain yhden illan, sillä seuraavana päivänä pariskunta jo leikki keskenään ja yllätin Paavon pesemästä Elliä.

Elli patterilla

 

Elli on varastanut monta Paavon lempiasiaa. Mm. kiipeilypuun ylin pussukka on nykyisin Ellin valtakuntaa, vaikka voisi kuvitella, ettei tuollainen pikkusintti edes pääse niin korkealle. Lisäksi Ellin on varastanut suurimman osan Paavon leluista. Paavo istuu vieressä ja vahtii pikkuneidin leikkejä ja yrittää näyttää isolta ja mahtavalta ja ettei leikit enää vuoden ikäistä muka kiinnostaisi. Paavo kyllä innostuu useinkin Ellin kanssa leikkimään. Varsinkin, kun Elli käy pari kertaa Paavoa läpsimässä mukaan leikkeihin. Yhtä paikkaa Elli ei kuitenkaan ole varastanut, nimittäin Paavo nukkuu edelleen minun tyynyn vieressä. Ellin on ollut tyytyminen nukkumaan Paavon jaloissa.

 

Elli peiton alla

 

Elli viihtyy hyvin myös peiton alle. Pelottavan pienenä otuksena en vain halua sitä nukkumaan keskelle sänkyä. Onneksi nukkumapaikka onkin vakitoitunut jo Paavon viereen.

Ellin ja Paavon pesuhetki

 

Elli käyttää surutta Paavoa hyödykseen, kun ei jaksa itse hoitaa pesupuuhiaan. Paavo kyllä puunaa neidin puhtaaksi. Elli saattaa kerran lipaista Paavon korvaa ja nostaa kytkintä sen jälkeen.

Elli

 

Elli omalla valtaistuimellaan. Paavokin yrittää välillä tähän pussukkaan. Jos Elli huomaa sen, yrittää se ajaa Paavon muualle nukkumaan.

Elli ja lumi

 

Elli löysi tapaninpäivänä itselleen lahjan lattialta, nimittäin lumikikkareen. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Tämän jälkeen on kaikki ulkoa kantautuneet lumen ripaleet käytävä tassuttelemassa, vaikka varpaita vähän meinaa paleltaakin ja ikävän märkääkin tuo lumi tuntuu Ellin mielestä olevan.

Ellin haukotus

 

Elli on kaikkien onneksi kotiutunut hyvin. Paavo rakastaa minua edelleen, eikä ole enää vihainen.  Kissoista on paljon seuraa toisilleen ja viihtyvät hyvin keskenäänkin. Enää ei harmita jättää Paavoa yksin pitkän työpäivän ajaksi, kun tietää, että herralla on kotona hyvää seuraa. Ruokinta on ainoa, mikä aiheuttaa vielä pulmia. Paavo siis vetäisi mielellään huiviinsa myös Ellin raksut, joten Elli saa vain muutaman raksun kerrallaan. Onneksi Ellin märkäruoka ei pääsääntöisesti kelpaa Paavolla, sillä neiti syö laadukkaita ja lihaisia merkkejä, jotka eivät roskaruoka-Paavolle kelpaa. Ellille tosin maistui Paavon dieettiruuatkin, joten tikkana saa ruokailuissa olla ohjailemassa otuksia omille kupeilleen.

Ellin ja Paavon touhuja tullaan varmasti seuraamaan uudelleenkin, ainakin Instgramin puolella, jos ei blogikirjoituksiksi asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>