Ajamisesta

Screenshot 2014-05-20 07.21.33Ajaminen on mukavaa, paitsi kun ollaan pienillä kärry teillä joissa mennään hitaasti. Yleensä isäntä ajelee nämä välit ja minä koitan sitten päästä rattiin kun mennään motarilla. Otetaan tähän nyt esimerkiksi tuleva Tallinnan matka.

Ajomatka Kuopiosta Helsinkiin Länsisatamaan on Google Mapsin mukaan noin  4.5 tuntia. Tämä väli ajetaan meillä yleensä kaksi tai kolme kertaa vuoteen. Vähän riippuu vuodestakin. Ainahan ei mennä tuonne Länsisatamaan vaan joskus mennään Tallinnaan toisesta satamasta tai sitten jäädään Vantaalle, kun lähdetään lentokentän kautta ulkomaille.

Takaisin asiaan. Tuo reitti Kuopiosta Helsinkiin on tuttu ja yleensä isäntä ajelee sen alkumatkan aina sinne Kuortin ABC:lle asti ja siitä sitten vaihtuu kuski. Hieman tämän jälkeen alkaa nimittäin moottoritie, jossa saakin sitten päästellä 120 km/h nopeutta. Mazdan moottori kiittää kun bensaa alkaa tulla ja tankki hupenee. Näissä nopeuksissa pitää toivoa ettei moottorista hajoa mikään osa. Tällöin tulisi varaosat tarpeeseen ja näitä saa tänä päivänä netistä edullisesti (linkki), mutta tämäkään ei tien päällä auta asiaa.

Onneksi mitään onnettomuuksia ei ole meille tapahtunut. Yksi kesä kun ajelimme tuota väliä niin näimme Venäläisessä rekisterissä olevan auton ja se ajeli hieman epämääräisesti, kun nopeus vaihteli ja käytiin välillä kaistaviivan väärällä puolen. Tästä soittelimme hätäkeskukseen, mutta emme tiedä tänäkään päivänä oliko poliisi ottanut auton sivuun ja esim. puhalluttanut sen.

Me kuitenkin lähdemme iloisin mielin ajamaan Tallinnan suuntaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>