Kahden auton haave

Opel_Insignia_Concept_2003Olemme usein miettineet sitä, että voi kun olisi kaksi autoa. Päästäisiin molemmat liikkumaan miten halutaan. Tämä ajatus kuitenkin torpataan suhteellisen nopeasti sillä emme oikeasti tarvitse kahta autoa.

Saahan sitä kuitenkin haaveilla ja olisihan se oma ”kauppakassi” ihan kiva ja varsinkin jos se olisi täysin uusi kuvan Opel Insignia tai vastaavasti joku muu kivannäköinen ja todennäköisesti turhan kallis auto.

Olisihan se kiva päästä liikkumaan niin, että ottaisi vain oman auton ja lähtisi asioilleen. Ei tarvitsisi suunnitella aikataulua toisen aikataulun mukaan ja mahdollisesti sopia hakuja ympäri kaupunkia. Nämä ovat hieman pieniä asioita, mutta silti olisihan se kiva.

Faktahan on se, että me asumme ruutukaava-alueella ja isäntä sitä autoa enemmän tarvitsee ja hän sillä töissä käykin. Itsehän käytän joko julkisia tai sitten kävelen – työpaikka kun on yleensä kadun toisella puolella. Julkisiahan ei tähän matkaan tarvitse, mutta välillä olen hieman kauempanakin töissä.

Olemme pärjänneet yhdellä autolla kuitenkin mainiosti ja niin kauan kuin asumme Kuopion lähimaastossa niin tulemme pärjäämäänkin. Sitten jos muutamme jonnekkin kauemmaksi esim. omaan rivitaloon tai vastaavaan ja työmatkaa kertyy molemmille sen verran ettei busseilla pääse järkevästi toinen niin sitten se on pakko hankkia toinen auto pihaan.

Kahdesta autosta tulee tietysti lähes tuplasti kuluja. Menee veroja, vakuutuksia, bensaa ja tietysti niitä varaosia. Onneksi tänäpäivänä saa varaosia myös Internetistä kuten autonvaraosat24.fi/jarrulevyt sivuilta. Harmi kun emme kumpikaan osaa näitä pistää paikalleen. Toki voi joku tuttu löytyä joka noi voisi pistää paikalleen, mutta uusissa autoissa tuo ei välttämättä onnistuisikaan.

Tällä hetkellä elämme yhden auton taloudessa ja hyvä niin. Ehkäpä joskus se toinen autokin eksyy pihaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>