Numerologia kuuluu näennäistieteeseen

Numerologia kuuluu näennäistieteeseen. Sen mukaan erilaisista numeroyhdistelmistä voidaan selittää tietyn henkilön elämässä tapahtuneita asioita. Numerologistien mukaan on mahdollista myös ennustaa tulevaisuuden tapahtumia. Numerologia liittyy osin Astrologiaan ja horoskooppeihin.

Moderni numerologia perustuu muinaiseen Kreikkalaiseen Phytagoralaisuuteen, jonka filosofis-uskonnollinen ryhmä omistautui matemaattiselle tutkimukselle ja itsensä henkiseen kehittämiseen.

Numerologia ja pelaaminen

Jotkut pelaajat käyttävät pelatessaan metodeja, joita voidaan kutsua numerologisiksi pelitavoiksi. Useimmiten ne ovat käytössä lähinnä onnea vaativissa peleissä, ei niinkään taitopeleissä. Numerologisia metodeja käytetään esimerkiksi bingo, ruletti, keno ja lottopeleissä.

Jotkut numerot ovat aikojen saatossa tulleet tunnetuksi erilaisista ominaisuuksistaan. Tietyt numerot tunnetaan onnekkaina ja toiset taas mystisinä. Seuraavassa käsittelemme muutamiin numeroihin liittyviä uskomuksia:

Numero 23 on ehkäpä yksi eniten keskustelua herättävistä numeroista. Jotkut uskovat, että se kuuluu muutaman muun numeron ohella sellaiseen joukkoon, johon koko maailmankaikkeus perustuu. Se on myös ainoa kaksinumeroinen jaoton luku, joka sisältää peräkkäisiä numeroita.

Onnennumeron ja niihin liittyvät uskomukset

Muita numeroon 23 liittyviä kuriositeetteja ovat erimerkiksi ihmisen biorytmin 23 päivää kestävä sykli ja tutkittu fakta, jonka mukaan kumpikin vanhempi antaa lapselleen täsmälleen 23 kromosomia. Ahkerimmat numeroon 23 perehtyneet ovat löytäneet useita kyseiseen numeroon sidoksissa olevia asioita, jotka tekevät siitä vieläkin mystisemmän. Gizan pyramidiin käytettiin arviolta 2,3 miljoonaa kiveä ja Julius Cesaria puukotettiin yhteensä 23 kertaa.

Ohessa muutama numero, joista on olemassa tiettyjä uskomuksia:

  • Numero 11 ”Rapu ja kaikkea sekaisin”: Tämä numero tunnetaan vallan, voiman ja kestävyyden symbolina. Myös vaikutusvalta, pragmaattisuus ja uskollisuus liittyvät siihen läheisesti.
  • Numero 22: Tämä numero viittaa horoskooppimerkkiin kalat ja sen on kerrottu olevan täydellisyyden, viisauden ja viattomuuden edustaja. Hyvät saavutukset, tasapaino ja tahdikkuus kulkevat tämän numeron kanssa käsi-kädessä.
  • Numero 8. Kyseinen luku tunnetaan suurimassa osassa maailmaa globaalina onnennumerona. Se on ehkäpä rahapelien pelatuin numero erityisesti onnea vaativissa peleissä. Sitä kuvaillaan aineellisuuden, yhteistyön ja kunnianhimon, mutta myös himon, ennakkoluulon ja mielipahan numerona.
  • Numero 4 kuuluu horoskooppimerkkiin ”vesimies”. Sinnikkyys, velvollisuus ja konkreettisuus ovat sen hyveellisiä puolia. Jäykkyys, omahyväisyys ja tehokkuus tunnetaan myös tämän numeron ominaisuuksina.

Pelaamisen kannalta numerologian avulla voi saada tietyn lisämausteen, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että onnenpelejä peltessa siihen ei kannata liikaa uskoa. Onnenpelit perustuvat kuitenkin aina sattumanvaraisuuteen, jota ei ole mahdollista manipuloida tai myötävaikuttaa erilaisilla uskomuksilla. Omien onnennumeroiden käyttäminen tuo kuitenkin lisäjännitystä pelaamiseen, joten jokainen päättäköön itse, uskooko numeroiden tuomaan onneen vai ei. Pääasia pelaamisessa on kuitenkin jännitys ja viihde, sekä mahdollisesti saavutettavat voitot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>