Messupäivä Helsingissä

Vietimme eilisen Helsingissä ensin tutustuen messuihin ja sen jälkeen Helsingin keskustaan. Messukeskuksella oli tänä viikonloppuna Outletexpo, Petexpo, Lähi-ja luomuruokamessut, lapsimessut, Modelexpo sekä kädentaitomessut. Ostimme edulliset jualiput jo aikapäiviä sitten. Tarkoituksena oli l’hteä aikaisin aamulla ja palata myöhään illalla. Raskashan tälläinen reissu on, mutta olipahan viikonlopuksi muutakin tekemistä kuin kotiseinien tuijotus.

Lähinnä meitä kiinnosti Petexpo, Outletexpo ja ruokamessut. Kävimme kuitenkin kiertelemässä kaikilla messualueilla. Lapsimessuilla oli kaikista eniten pinta-alaa varattuna messukeskuksessa. Ne olivat myös messut, joilla ei meille ollut juuri mitään annettavaa. No bongasimme ilmaiset banaanit mukaan Chiquitan kojulta ja ostin Berrypickertin mustikka- ja puolukkapöperöä. Olen lukenut näistä pöperöistä joskus Internetistä, mutta näillä leveysasteilla ei ole kaupan hyllystä silmään sattunut.

Pisimpään hiippailimme lemmikkien keskellä Petexpossa.

Kilppari

Edustettuna oli melkeinpä kaikki lemmikkilajit aina karvaisista otuksista matelijoihin ja kaloihin. Hämäkit ja muut ällötykset jäivät jostain syystä katsomatta.

Mopsit

Pikkukani

Valtava kissa

Kissanäyttelyssä oli aivan ihania kissoja. Harmittaa, kun en ottanut yhdestä kissasta kuvaa, joka oli pakkautunut makamaan näyttelyhäkissä olevaan hiekkalaatikkoonsa. Selkeästi se oli Paavon sielunkumppari. Kvan kateista oli pakko ottaa kuva, sillä itsensä valkoiseen koriin ahtanut kissa oli valtavan kokoinen. Valehtelematta se oli kolme kertaa suurempi kuin vieressä nakottava oranssikissa. En tullut katsoneeksi kissan rotua, mutta ulkonäön ja koon perusteella arvelisin sen olevan Maine coon. Petexposta piti tietenkin täydentää hieman Paavon ruokavarastoja, sillä laadukkaat kissojen ruuat ovat messuilla yleensä paljon kauppoja edullisempia. Ostimme kokeeksi myös muutamaa uutta ruokamerkkiä – Miamoria ja Leonardoa ostettiin kokeeksi

Otimme reissun mukaan kaksi reppua, sillä ilmeisesti viime kertaisesta messukäynnistä opittiin sen verran, että tavaroiden kotiin kuljettaminen käy mukavammin kassilla. Nyt ei tosin olisi tarvittu reppuja lainkaan, sillä hankimme todella edullisesti messuilta matkalaukun. Olemme etsineet isoa matkalaukku edulliseen hintaan ja kun se nyt osui kohdalle, lähti se luonnollisesti mukaan. Matkalaukkuun oli sitten kätevä tunkea loputkin ostokset. Hirmuisia ostoksia emme tehneet. Itselleni ostin Feelmaxilta uudet barefoot kengät, sillä entiset alkavat olla jo melkolailla puhki kävellyt.

Modelexpo oli myös mielenkiintoinen kokemus, vaikkei meistä kumpikaan harrasta mitään pienoismalleihin liittyvääkään. Tosin Legoilla voisi olla ihan mukava rakennella. Itsellä tuskin vain riittäisi luovuus niin hienoihin juttuihin, mitä tuonne messuille oli tehty. Lisäksi edustettuna oli myös paljon kauko-ohjattavia autoja ja lennokkeja.

Legocity

Legojen matkailuautot

Legoja

Legomaa

DSC_0451

Rautatieasema

Minirekka

Rekkoja

Minilehmiä

Pienoisjunarata

Messuilta menimme seikkailemaan Helsingin keskustaan. Totesimme myös, että olimme valinneet liian myöhäisen junan kotiinpaluuta varten. Meillä nimittäin meni aikaa messuilla vain noin reilu pari tuntia. Henkilökohtaisesti en olisi pidempään siinä ihmispaljoudessa edes jaksanut olla. No, näin meille jäi onneksi hienosti aikaa homppasta keskustassa. Tietenkin suunnistimme ensimmäisenä Stockmannin herkkuun. (Tavarat vietiin kyllä säilytykseen juna-asemalle.) Stockmannilla oli menossa Hullut päivät. Olen kyllä kuullut noista päivistä, mutta en ole koskaan siellä käynyt. Ja nyt kerran käyneenä, en ole ihan varma haluanko uudestaan käydäkkään. Jos Kuopiossa on Sokoksen 3+1 -päivillä paljon ihmisiä, ei se ole mitään verrattuna noihi Hulluihin päiviin. Stocmannin sai muuten jäädä koskemattomaksi, sillä siinä ihmismäärässä ei kyennyt edes harkitsemaan tarpeitaan.

Kävimme syömässä lounasta Pizzahutissa. Olen joskus kerran lapsosena käynyt Pizzahutissa Tukholmassa ja tämä oli ensimmäinen kerta Suomen maaperällä. Pizzat olivat hyviä, mutta tulimme molemmat siihen tulokseen, että pizzeria ratsastaa aivan liikaa konseptillaan ja brändillään, eivätkä pizzat olleet sen rahasumman väärtejä, mitä niistä maksoimme.

Pizzahut Fetapizza

Pizzojen jälkeen laahustelimme pitkin keskustaa ja vierailimme vielä joissakin kaupoissa. Lopulta päädyimme Casa Largoon katselemaan ihmisiä ja juomaan yhdet siiderit odotellessamme junaa lähteväksi. Päivällä oli todella paljon pituutta, mutta se oli kyllä sen arvoinen. Seuraavallekin kerralle jäi katsottavaa ja koettavaa, kuten esimerkiksi Starbuck’s. Suunnittelimme hieman kesälle viikonloppua Helsingissä, sillä Heurekan Heureka tulee hulluksi -näyttely on ehdottomasti käytävä katsomassa. Lisäksi kesäinen Helsinki kiehtoo muutenkin. Täytynee vain suunnitella viikonloppu tarkkaan. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>