Edullisempia elukkainruokia Internetistä

Olen tilannut Paavolle käytännössä kaikki kissanruuat Internetistä. Muutamia maistijaisia lukuunottamatta kaikki eväät on hankittu Zooplus verkkokaupasta. Haluan Paavon syövän vain laadukasta kissanruokaa ja suurin osa markettien tarjoamista ruuista ei täytä näitä laatuvaatimuksia. Useat markettien ruuat sisältävät paljon viljaa, joka ei ole luontaista kissan ravintoa. Lisäksi niissä on vähän aitoa proteiininlähdettä. Jos pussukassa lukee kanaruoka, niin sen sisällöstä saattaa olla vain muutama hassu prosentti oikeasti kanaa. Useasti ruokiin on lisätty myös sokeria parantamaan ruuan ulkonäköä. Kissallehan on varmasti hirveästi merkitystä, miltä se kupissa oleva ruoka näyttää. Niinpä olen päätynyt suosimaan vain eläinkauppojen merkkejä.

Paavo heräilee

Paavo syö pääasiassa märkäruokaa ja kuivamuonaa vain lisäkkeenä. Tosin on ajanjaksoja, jolloin Paavo haluaa elää vain kuivaraksuilla. Tämän takia olen suosinut kuivaraksuissa vain laadukkaita merkkejä, jotka tukevat pikkukissan luonnollista kasvua ja sisältävät runsaasti Paavolle tärkeitä raaka-aineita. Raksujen syömisen kanssa meillä ei juurikaan ole ollut ongelmia, vaan Paavo on nauttinut niitä raksuja, mitä kuppiin on laitettu. Etupäässä Paavo syö Royal Canin kitten raksuja. Sekaan laitan aina pikkuisen makuapaloiksi Canagan raksuja (näitä ei valitettavasti saa Zooplussasta, vaan ne on haettava Mustista ja Mirristä. Paavon mielestä ihan ykkösraksuja) tai Applause raksuja. Canagan ja Applause raksut eivät sisällä lainkaan viljaa ja niissä on runsaasti laadukkaita proteiininlähteitä. Applausesta on valittu Kitten versio ja Canagan käy kaikenkokoisille kateille.

Märkäruuan suhteen Paavo on todella kranttu. Paavon mielestä ruuaksi kelpaisivat vain ei-niin-laadukkaat-ruuat. Tässä on melkein ollut pakko alistua herran tahtoon, sillä ne runsaslihaiset, aidoista raaka-aineista valmistetut ruuat jäivät kuppiin. Kulhon vierustä käytiin raapimassa ihan kuin hiekkalaatikkoa. Eli varsin selväksi tuli, että Paavon mielestä ruuan maku ja tuoksu ovat tärkeämpiä kuin ravitsemukselliset asiat. Kissa ei kuulemma tapa itseään ruokakupille, muttaminun sydäntä särkee Paavon syömättömyys. Niinpä meillä tarjoillaan märkäruokana lähinnä Royal Caninia, Science Plania ja Shebaa. Mitkään muut märkäruuat eivät mene herran kurkusta alas. Royal Canin Kitten ja Science Plan ovat penturuokia ja Sheba sopii kaikille kateille. Shebastakaan ei kaikki maut kelpaa, vain muutama maku on Paavon mielestä syömäkelpoista. Tasaisin väliajoin olen kokeillut uusia märkäruokamakuja, mutta Paavo kieltäytyy syömästä niitä kerta toisensa jälkeen. Pelottaa, kun täytyy siirtyä aikuisten ruokaan, että pitääkö tämä kokeiluruljanssi aloittaa silloinkin alusta…

Paavo piilossa

Herkkujen kanssa Paavolla ei ole tälläisiä ongelmia. Oikeastaan kaikki raksuja muistuttavat herkkunapit ovat herran mieleen, samoin kaikenlaiset herkkutikut ovat Paavon namia. Näitäkin tilaan Zooplussasta, sillä siellä on huomattavasti paremmat valikoimat ja edullisemmat hinnat kuin Suomessa. Zooplus on siis saksalainen lemmikkiverkkokauppa. Ruokaa ja tarvikkeita löytyy kaikille lemmikeille ja hinnat ovat huomattavasti Suomen hintoja edullisempia. Postikulut ovat viisi euroa, mutta jos tilaa 49 eurolla, ovat postikulut ilmaiset. Itse tilaan suuret määrät kerralla, niin ei tarvitse maksaa posteja ja ruokaa on pidemmäksi aikaa varastossa. Olen tilannut Paavolle myös leluja ja hiekkaa Zooplussasta. Toimutuksen ovat perillä viikon sisällä tilauksesta ja ne tulevat kotiovelle saakka. Minulla on kaikki tuotteet olleet aina erinomaisessa kunnossa, eikä koskaan ole ollut mitään valittamista Zooplussan toimminnasta. Lisäksi olen tyytyväinen Zooplussan laadukkaaseen ja monipuoliseen valikoimaan, sillä heiltä voi tilata myös ns. vetenary diet ruokia, mikäli kisullasi sattuisi olemaan jokin ravitsemusta rajoittava sairaus. Mainittakoon vielä, että tilaamalla uutiskirjeen, saa 5 % alennusta seuraavasta toimituksesta. Syöttehän itsekkin laadukkaasti, niin kai lemmikilläkin on oikeus laadukkaaseen ravintoon?

Paavo odottaa ruokaansa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>