Arlan herkulliset proteiinirahkat

Valiolla on ollut jo pitkään markkinoilla niin sanottuja proteiinirahkoja. Eli rahkoja, jotka on suunnattu terveelliseksi välipalaksi paljon liikkuvalle ihmiselle. Rahkoissa on vähän lisättyä sokeria ja ylipäätään hiilihydraatteja ja runsaasti proteiinia. Nyt myös Arla-Ingman on vastannut tähän kysyntään. Olin suorastaan innoissani kaupassa huomatessani nämä tyylikkäät mustat purkit aitiopaikalla Prisman maitotaloustuotehyllyssä.

Proteiinirahkat Arla

Arla onkin panostanut tuotteen lanseeraukseen ja mainostamiseen roimasti. Telkkarissa pyörii Elastisen luotsaama mainos, joka on tunnettu ei pelkästään musiikistaan, vaan myös terveistä elämäntavoistaa. Lisäksi olen nähnyt rahkojen mainoksia myös tienvarsien mainospylväissä. Arla mainostaa rahkojensa sisältävän jopa 30 prosenttia vähemmän sokeria kuin markkinoiden muut vastaavat rahkat. Lisäksi tuotteet on suunniteltu koko perheen käyttöön terveelliseksi välipalaksi. Itse kuitenkin näen, että kohderyhmä kuitenkin ehkä on enemmän urheilevassa ja itsestään huolehtivassa kansassa, kuin koko perheessä.

Rahkoja on neljää eri makua- maustamaton, puolukka, vadelma-ruusunamarja ja mansikka-sitruunamelissa. Olen maistanut kaikkia muita paitsi maustamatont. Ensinnäkin ole tyytyväinen, että mauiksi on valittu hieman perinteisistä mauista poikkeavia makunautintoja. Itse sytyin varsinkin puolukka- ja vadelma-ruusunmarjarahkalle. Todella mainion makuisia, ihanan pehmeä koostumus, eivätkä rahkat olleet liian happamia. Rahkat sisältävät myös aitoja makuaineita, eikä pelkkiä aromeja. Vaikka  rahkat ovat rasvattomia (rasvaa 0,2 %), on niissä onnistuttu säilyttämään pehmeys ja mehevyys. Mainittakoon, että Valion versiot ovat mielestäni varsin kuivia suutuntumaltaan. Kaikki rahkat ovat myös laktoosittomia, jotenka vatsavaivojaan ei tarvitse näitä nauttiessa pelätä. Yhdestä purkista saa 20 g proteiinia.

Arla on makeuttanut rahkansa stevian ja sokerin yhdistelmällä. Hienoa, että makeutusaineet ovat luonnollisia. Mielestäni tämä lisää ennestään tämän rahkan arvoa. Minulle nämä rahkat ovat tulleet pysyväksi lisäksi ruokavaliotani. Syön muutenkin paljon maitorahkaa ja välillä tavallinen rahkaa tökkii, joten nämä maustetut rahkat ovat tervetullut lisä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>