Messutuliaisia Helsingistä

Viime lauantaina hyppäsin VR:n kyytiin 20 vaille kuusi aamulla ja suunnistin kohti Pasilan Messukeskusta. Ostin junalippuni jo melkein kuukausi takaperin, kun vielä VR myi kymmenen euron junalippuja lauantaille. Olihan se hieman raskasta mennä edestakaisin saman päivän aikana Helsinkiin, mutta ainakin oli edullista. Messukeskuksessa oli useita tapahtumia yhtä aikaa – eniten minua alunperin kiinnosti Outlet expo ja Lemmikkimessut.  Näiden lisäksi oli ELMA-messut (eläin- ja maatalousmessut), Menopeli, Kädentaito ja Metsämessut. Olin varastautunut päivään repullisella eväitä, sill aikatauluni oli sen verran tiukka, että ylimääräisiin ruokailuhetkiin ei ensisijaisesti aikaa tuhlattaisi.

Pasilaan saavuttuani suuntasin ensimmäisenä Lemmikkimessuille. (Tähän väliin on ehkä kerrottava, että meille tulee aivan muutaman päivän päästä sellainen pieni karvapallero – kissanpentu siis.) Onneksi tein niin, sillä siellä oli iltapäivällä niin valtavasti porukkaa, ettei sekaan olisi mahtunut. Samassa tilaisuudessa oli nimittäin kissa- ja koiranäyttelykin. Messuilla oli useita eri eläinten ruokienvalmistajia esitteillä. Sain kotiin tulevalle kissalleni kassillisen ruokaa vain ja ainoastaan avaamalla suuni oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Royal kaniin lahjoitti pennulle tarkoitettua märkäruokaa, sekä kuivamuonaa. Purinalta sain kuivaruokaa, vaikka heillä ei ollut pennuille sopivia näytepussukoita mukana, avasivat he ystävällisesti ison säkin, josta sain puolen litran minigrippussin täyteen ruokaan. Lisäksi myös Perfect fit antoi näytteen omasta ruuastaan. Se tosin on aikuisen steriloidun kissanruokaa, mutta sen voi antaa pennullekin, kunhan lisää siihen rasvaa. Lisäksi ostin myös hieman ruokaa, sillä esimerkiksi Musti&Mirri pop-up myymälä möi eläinkaupan ruokaa aivan pilkkahintaan. Mukaan tarttui myös muutama lelu uudelle asukille.

Outlet messujen takia lähdin ylipäätään matkaan. Ne olivat messuosastoista se, missä vietin kaikkein vähiten aikaa. Sieltä itselle tarttui mukaan shampoo ja hoitoaine Hairstoren pop-up pisteestä. Olisin kyllä kovasti halunnut kotiuttaa yhden Guessin laukun, mutta pystyin vastustamaan laukun kutsuhuutoa ja pakenin paikalta. (Tästä kiiteltiin kotipuolessa…).

ELMA messuilla kiertelin lasten seassa katselemassa elukoita.

Miniponeja minun kävi todella sääliksi. Ne kyyhöttivät koko ajan samassa nurkassa, kauimmaisessa yleisöstä, eivätkä liikahtaneekaan. Aivan varmasti niitä pelotti ja stressasi ihmismassat.

Päivän kohokohta oli tavata nämä suloiset pikkuröhkijäiset!

Tiedän nyt mistä broileri tulee. En tiedä onko se lopulta ihan kauhean hyvä juttu…

Alpakan voisin ottaa parvekkeelle – ovat niin veikeitä otuksia!

Messuilla oli ”tavallisten” lehmien lisäksi, myös erilaista lihakarjaa esittelyssä. Tässä makaa kaksi lihaisaa yksilöä.

Metsämessut jätin käytännössä käymättä, sillä jos suoraan sanotaan – metätyökoneet eivät ole kovinkaan lähellä sydäntäni. En myöskään usko koskaan viljeleväni puita nenäliinatehtaita varten…. ELMA messuihin oli yhdistetty myös paljon pientilallisten myyntikojuja, sekä pieniä luomutuottajia oli näytillä. Kiertelinkin ehdottomasti suurimman ajan tuolla ruokataivaassa. Paikalla oli myös ulkomaisia myyjiä myymässä omien maidensa herkkuja. Mukaan tarttui mm. laadukasta kylmäpuristettua rypsiöljyä, tyrnihilloa, Forsmannin teetä, valtavia korvapuusteja, sekä Ullan pakarin leipää.

Rakastuin näihin Ullan pakarin leipiin viime keväänä Turussa. Haimme niitä silloin ystäväni kanssa kauppahallista ja en varmaan ole koskaan syönyt niin ihanaa suomalaista leipää. Nyt kun näin heidän edustajansamessuilla, en voinut olla hamstraamatta näitä leipiä kotiin. Olisi voinut ostaa enemmänkin ja pakastaa, mutta se on myöhäistä nyt. Valitsin mukaani ruis- porkkana- ja junttasämpylöitä. Ruisversio on henkilökohtainen lempparini Ullan pakarin kavalkaadista. Valitettavasti näitä leipiä ei saa mistään näillä leveysasteilla. Olisin myös halunnut ostaa yhden pikkujuustolan juustoa kotiin, mutta täti oli kovin keskittynyt vain leikkaamaan maistiaispaloja, joten juusto jäi saamatta.

Menopelimessut kävin vilkaisemassa vasemmalla silmällä. Löysinkin yhden auton, jonka olisin voinut kotiin tuliaisina tuoda – oli jopa myynnissä tämä yksilö, mutta olen melko varman, ettei luottokortin luottoraja olisi ihan riittäny auton kotiuttamiseen…

 

Kädentaito puolellakin kiertelin aikana, mutta mitään ostettavaa ei löytynyt. Haeskelin lähinnä lisää 3D aihioita joulukorttejani varten. Täytynee käydä vain Askartelukulmasta hakemassa niitä lisää. Olin jo tässä vaiheessa perin juurin väsynyt matkustamiseen, koko päivän taapertamiseen ja ruuattomuuteen, sekä kassien kantamiseen – niitä oli nimittäin aika monta, että päätin suunnistaa kahville. Luovuin ajatuksesta siinä vaiheessa, kun tajusin messukeskuksessa kahvikupin maksavan 2,90 ja kakkupalan 6,90. Katsoin parhaaksi mennä etsimään reppuani narikasta ja lähteä tallustamaan kohti Pasilan asemaa.

Pasilan asemalta löysin Smoothie kahvilan, josta sain kahvin ja ison runsastäytteisen sämpylän hintaan 3,5. Kannatti odottaa. Minulla oli hyvin aikaa nauttia kahvistani ennen junan saapumista.

Suosittelen tätä messukomboa kyllä jokaiselle. Sieltä löytyy nimittäin varmasti jokaisella jotakin. Itse ajattelin lähteä huhtikuussa uudestaan – silloin on suurinpiirtein samanlainen tapahtuma ja viisastua yhdestä kerrasta ja ottaa kantajan mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>