Kahvinautintoja Dolce Gustolla

Meillä on reilun vuoden verran ollut Dolce Guston ns. karvalakkimalli käytössä. Ongelmana tässä kahvikoneessa on meidän mielestämme ollut se, ettei se ymmärrä itse säännöstellä veden määrää, vaan se on itse vahdittava mittamukin kanssa. Tietenkään tästä ei ihan hirveää vaivaa ole, mutta kuitenkin tuntuisi helpommalta, että kahvikone osaisi itse annostella riittävän määrän vettä kahvikapseliin. Isäntä löysikin tässä Gigantin internet sivuilta haluamme mallin tarjouksessa. Dolce Gustohan on niin sanotusti kapselikahvinkeitin, eli se tekee kahvia valmiista pienistä kapseleista. Dolce Gusto on Nescaféen tuotemerkki, myös Pauligilla on oma koneensa (näiden kapselit eivät muuten toimi ristiin). Kone suodattaa veden kahvikapselin läpi 15 barin paineella taaten näin optimaalisen kahvinautinnon. Lisäksi kahvikapselit ovat ilmatiiviitä, jolloin kahvi pysyy tuoreena.

Hankkimamme Dolce Gusto on Circulo FS, eli siis automaattinen kahvikone, jollekka käytännössä riittää mukin tyrkkääminen alle. Lisäksi mallissa on hienot valot – myös kahvikuppi kylpee spottivalossa. Tämähän on tietenkin kahvikoneen tärkein ominaisuus.

Tokihan sitä piti sitten ostaa kahviakin konetta varten. Löysinkin Prismasta sokerittomia Cappucinoja ja Latte Macchiatoa. Ongelmana on, että lähes kaikkiin noihin ”maitokahveihin” on jo valmiiksi lisätty sokeri. Itse pidän kahvistani makeuttamattomana. Joskus kahvilassa saatan laittaa erikoiskahviini mekeutusainetta, mutta en ainakaan tavallista sokeria halua kahviini. Nyt ilokseni huomasin, että näitä sokerittomia versioita on tullut lisää. Ainoa ongelma noissa kapseleissa on enää hinta. Varsinkin nuo ”maitokahvit” ovat hintavia, sillä paketista saa 8 kupillista ja hintaa paketilla on keskimäärin 5,90. Lähinnä nämä kahvit ovatkin vain herkkuhetkiin.

Minusta kahvikone on turhake, mutta oikein miellyttävä sellainen. Pärjäisin hyvin tavallisella kahvinkeittimelläni, varsinkin kun juon paljon teetäkin, mutta onhan se aika luksusta nauttia kotonakin silloin tällöin erikoiskahvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>