Ruotsalaista proteiinia

Luin jo aikoja sitten yhdestä blogista ruotsalaisesta Fitnesguru firmasta, joka myy urheilulisäravinteita. Tällöin jo innostuin tuosta merkistä, sillä heillä oli erikoisempia makuja valittavana proteiinijauheisiin perinteisten suklaan ja mansikan tilalle. Kuitenkin vasta nyt sain aikaiseksi tilattua itselleni tuolta protskuja kokeiltavaksi. (Firman nettikauppa on muuten ihan suomenkielinen, sillä aluksi minulle aiheutti päänvaivaa, että saanko mitään tilattua ruotsin kielellä….)

Tilasin itselleni palautusjuomajauhetta, sillä kuten jo aikaisemmin kirjoitinkin tulee yksittäispakattujen tetrojen nauttiminen pitkässä juoksussa melko kalliiksi. Palautusjuomajauhe on Fitnessgurulla nimeltään OneRecovery. Makuja on neljä – minä valitsin suklaan, koska arvelin sen olevan kaikkein helpoiten lähestyttävä. Edelleen, kun mielestäni tämän tuotteen tulee olla hyvän makuista, sillä se on minulle myös palkinto treenistä, eikä vain palautumista tuleva ravintolisä. Muita makuja ovat vanilja, mansikka ja ananas. Ananas on todennäköisesti seuraava purnukkani, sillä se kuulostaa houkuttelevalta. OneRecovery annoksessa on 32 g proteiinia, joka on peräisin heraproteiini-isolaatista ultrasuodatettuna. Tämän siis tulisi olla mahdollisimman hyvin imeytyvää toisin kuin pelkkä heraproteiini. Hiilihydraatteja annoksessa on myös 32 g ja ne ovat Vitargoa.

Vitargo® on patentoitu hiilihydraatti joka on kehitetty antamaan keholle kaikkein tehokkain glykogeenin varastointi. Vitargon rakenne aiheuttaa sen, että hiilihydraatit poistuvat vatsasta nopeammin kuin muut urheilujuomat. Kliiniset tutkimukset Karolinska instituutissa osoittavat, että Vitargo täyttää hiilihydraattivarastot lihaksissa jopa 70% nopeammin kuin käytettäessä muita hiilihydraatteja. (Fitnessguru.se)

Lisäksi palautusjuomaan on lisätty elektrolyytteja palauttamaan hikoilun mukana menetetyt suolat. Yhdestä purnukasta tulee noin 18 annosta valmista proteiinijuomaa. Jauhe sekoittuu todella hyvin veteen ja maistuukin vielä hyvälle.

Tilasin myös treenejä ennen otettavaa laturia. Laturin tarkoituksena on saada treeneihin enemmän tehoa ja lisätä voimaa, kestävyyttä ja lihaskasvua. Fitnessgurun laturi sisältää aminohappuja, l-arginiinia ja kreatiinia, sekä beta-alaniinia. Aminohapot lisäävät lihasten kasvua, l-arginiini stimuloi verenkiertoa parantaen pumppia, beta-alaniini neutraloi maitohappoa ja kreatiini lisää lihasvoimaa, kestävyyttä, räjähdysmäisyyttä ja lihasmassan kasvua. Yleensä laturit sisältävät vielä kofeiinia, mutta minä valitisin kofeiinittoman vaihtoehdon, sillä en kestä kofeiinia suurina määrinä kerrallaan. Olen kokeillut tuotetta vain kerran, enkä vielä osaa sanoa sen vaikutuksista treeniin. Periaatteessa sen pitäisi auttaa nostamaan mm. sarjapainoja. Minä kuitenkin juuri päivitin ohjelmaani, joten meni vähän vielä painoja hakiessa tuo kerta. Tuntui kuitenkin, että hiki ainakin irtosi paremmin ja ehkä jollain tasolla jaksoikin paremmin. Yhden kerran perusteella en kuitenkaan kovin isoja johtopäätöksiä osaa kertoa.  Sivuvaitukset kyllä havaitsin – beta-alaniini aiheuttaa kihelmöintiä iholla ja noin 15 minuuttia juoman nauttimisesta tunsin tämän kihelmöinnin. Se ei kuitenkaan ollut häiritsevää, eikä sitä kestänyt kovin kauaa.

Laturia on Fitnessgurun valikoimissa kahdenlaista – kofeiinitonta ja kofeiinillista. Kofeiinitonta on saatavilla kahta makua, melonia ja punchia (ilmeisesti marjan makuinen). Valitettava tosiasia on, että en hyvällä tahdollakaan voi kutsua tätä juomaa hyvänmakuiseksi. Se oli ehkä kamalinta ikinä nauttimaani juomaa. Melkein jouduin nielemään sen kahdesti. Sain kyllä jälkeenpäin kuulla, ettei näitä maun takia nautita. Odotukset ovat korkealla ja toivon saavani tästä puhtia treeniin ja apua säilyttämään lihakset ennallaan tai jopa aiheutettua hitusen niiden kasvua.

Näiden kahden tuotteen lisäksi tilasin yksittäispakattuja pusseja heraproteiinia ja heraproteiini-isolaattia. Halusin maistella ensin makuja, ennen kuin tilaisin kokonaisen purnukan protskua. Molemmat tuotteet sisältävät myös lisättyjä aminohappoja ja pelkästä herasta on myös osa heraproteiini-isolaattia. Tähän mennessä olen ehtinyt maistamaan pistaasi-kookos (heraproteiini) ja rocky road (isolaatti) makuja. Rocky road kuuluu katekoriaan aivan erityinen! Se on tähän mennessä parasta maistamaan protskujuomaa. Se liukeni äärimmäisen hyvin veteen ja maistui todella hyvälle. Pistaasi-kookos liukeni myös hyvin ja oli maultaa ihan ok. Itse en voi sietää karvasmantelia ja tässä se löi liikaa läpi. Kookos oli seassa kookoshiutaleina, jotenka se ihan oikeasti sisälsi kookosta, eikä vain esanssia. Maistamista odottaa vielä mansikka-valkosuklaa ja maapähkinävoi. Sain myös näytteen vaniljasta.

Luulenpa, että Fitnessguru on saanut minusta itselleen uuden asiakkaan, sillä toimitus oli nopeaa ja edullista. (Ilmaiset postit, kun tilauksen loppusumma on yli 75 euroa.) Olen myös erittäin tyytyväinen tilaamini tuotteisiin. Yhtenä houkuttimena toimi myös hinta, sekä yksittäispakatut proteiinijauheet, joidenka avulla voi testata makua ennen lopullista ostopäätöstä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>