Pikkuruinen tallennin

Meille muutti tänään Elisan viihde boksi. Meillä oli aikaisemmin käytössä Elisa viihde edellisessä asunnossa, mutta luovuimme siitä muutettuamme tähän uuteen kotiin. Elisa viihdehän tarkoittaa laajakaistaa, johonka on sidottu myös verkkoon tallentava digiboksi, jota voi hallinnoida vaikkapa kännykällä.  Tässä taloyhtiössä on taloyhtiön laajakaista, jotenka arvelimme luopua tästä Elisan palvelusta muuton yhteydessä. Tämä tietenkin aiheutti sen, että myöskään ohjelmia ei enää tallennettu televisiosta ja itselläni jäi todella monen sarjan seuraaminen siitä syystä myöskin, sillä vuorotyöläisenä olen harvoin kotona juuri siihen aikaan, kun televisio ohjelmani tulevat telkkarista. En oikeastaan osannut arvostaa tuota vekotinta, ennen kuin huomasin sen puuttuvan.

Päädyimme nyt kuitenkin hankkimaan Elisa viihteen uudestaan, sillä nykyisin Elisa tarjoaa pelkkää digiboksi versiota ilman Internet ominaisuutta. Eli saimme verkkoon tallentavan digiboksin, sekä mahdollisuuden hallita tallennuksia mistä tahansa kännykän avulla. Nyt joku miettii, että miksi ihmeessä ette katso ohjelmia verkosta, sillä monilla kanavillahan on jo verkkopalvelut, joista löytyy lähes tulkoon kaikki näytetyt ohjelmat. Kaikkea ei kuitenkaan löydy netistä, sekä arvostan sitä, että voin kelata mainosten ohi. Toisekseen, olen äärimmäisen huono katsomaan yhtään mitään tietokoneelta, vaan jotenkin kaipaan sitä ihan oikeaa television katsomista.

Elisan boksille voi ohjelmoida kestonauhoituksia. Ohjelma tunnistaa nimen perusteella tallennettavat ongelmat. Tämä tosin aiheuttaa sellaisen ongelman, ettei järjestelmä ymmärrä, että yksittäinen jakso on jo tallennettu, vaan tallentaa myös uusinnat. Parhaassa tapauksessa samaa jaksoa on kolmekin kappaletta peräkkäin. Tämä on oikeastaan ainoa miinuspuoli koko systeemissä. Kerran kun on laittanut Tanssii tähtien kanssa menemään nauhalle, niin voi varmistua, että saa katsoa joka jakson!

Ehdottomasti paras ominaisuus Elisa viihteessä on ohjelmien tallentaminen mistä tahansa. Ei siis haittaa, vaikka kotona ei muistaisi laittaa ohjelmaa menemään digiboksille, vaan se onnistuu ihan mistä tahansa, mistä pääsee verkkoon.

Elisa viihteen kautta voi vuokrata myös elokuvia. Saimme boksin yhteydessä yhden elokuvan vuokrauksen, jotta voimme kokeilla tätä ominaisuutta. Aikaisemman Elisa viihde boksin aikana kokeilimmekin tätä ominaisuutta ja se toimi oikein hyvin. Kuitenkaan tämä ei ole se ominaisuus, joka itseäni tässä kiinnostaa. Myöskin elokuvien vuokraaminen on mielestäni melko kallista tällä tavoin. Yhden elokuvan vuokrahinta on 1,5-6 euroa vuorokaudelta. Eli siis saman hintaista kuin hakisi elokuvansa videovuokraamosta. Toki  ei tarvitse kotoa tämän poistua.

Laatikon ulkonäöstä on tietenkin myös mainittava muutama sananen, sillä onhan se ihan kiva, jos muotoilukin miellyttää silmää. Harmillisesti johdottomaksi boksia ei olla vielä saatu… Digiboksin ulkonäkö on aikaisemmastaan muuttunut. Nykyisin tämä boksi on pikkuruinen ja kaukosäädinkin on pienempi kuin minun puhelin. Takuuvarmasti se katoaa muutaman kerran sohvatyynyjen väliin.

Jatkossa voin siis nauttia lempiohjelmani ilman mainoskatkoja, eikä enää tarvitse huolehtia, että jäisi jokin jakso näkemättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>