Työläisen arki

Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on tilanne, ettei minun tarvitse töiden lisäksi miettiä mitään muuta. Tällä muulla tarkoitan valtavaa kasaa tenttikirjoja ja -materiaalia tai opinnäytetyötä tai muuta yhtä työlästä oppimistehtävää, joidenka dealinet kolkuttavat kulman takana. Olen voinut nauttia OIKEASTA vapaa-ajasta ja käyttää töiltä jäävän ajan aivan kuten haluan.

Minusta tuntuu, että tämä valtava vapaa-ajan määrä on kostautunut nyt myös blogin ylläpidossa. Tuntuu, että vietän niin tavallista elämää, ettei siitä juuri liikene kirjoitettavaa. Tämä ei kuitenkaan ole totta – tavallisestakin elämästä voi kirjoittaa ja pitääkin, sillä suurin osa meistä elää aivan tavallista arkielämää. Haluaisinkin nyt kertoa, mihinkä minun aikani on viime viikkoina hurahtanut.

Eniten aikaa vie aivan varmasti liikunta kaikkini siirtymisineen ja valmistautumisineen. Keskimäärin viisi kertaa viikossa automme löytyy jostakin Fressin nurkilta parkissa ja minä Fressiltä joko salilta kolistelemassa tai kahvakuulatunnilta. Olen yrittänyt laajentaa liikunta repertuaariani kokeilemalla muutamaa tämän syksyn uutuus tuntia, mutta Ryhti30 tai Polte30 eivät saaneet minua aivan satasella syttymään. Polte30 oli kuitenkin tunti, jonne voisin mennä uudestaankin, sillä se oli todella reipasta menoa ja yhden puolikkaan tunnin aikana kulutin melkein yhtä paljon kuin 55 minuutin jumpan aikana. Ryhti30 oli minulle liian kevyt. Toki mukavaa, että kuntokeskus tarjoaa kevyempikin tunteja. (Ja olisi kyllä itsekkin joskun ihan paikallaan ottaa rauhallisemmin. Onneksi tuo isäntä huolehtii siitä, mm. eristämällä minut viikonlopuksi maalle. 😉 )

Lenkilläkin on tullut käytyä enemmän kuin kesällä, kun ei ole tarvinnut miettiä lämpötiloja. Olen nauttinut kotimme ympäristön hyvistä ulkoilureiteistä ja ihaillut syksyn värejä.

Liikkumisen lisäksi ruoka vie ison osan ajastani. Edelleen rakastan hyvää ruokaa ja keittiössä puuhastelua. Töihin täytyy olla joka päivälle ruokaa mukaan ja sen lisäksi kotonakin täytyy syödä. Tämän takia Lusikka sopassa onkin päivittynyt hieman ahkerammin kuin tämä blogi. Vietän myös jonkin verran aikaa seikkaillen Internetin syövereissä etsien uusia kokeilemisen arvoisia  ruokia. Viimeisimmät löytöni ovat 100 days of real food ja Kath eats real food. Molemmat sivustot edustavat minunkin ruokaideologiaani, jossa pääsääntöisesti yritän pysyä – puhtaita raaka-aineita, ei teollista ruokaa, eikä valkoisia sokereita, sekä mahdollisuuksien mukaan luomua. Tilasin jopa itselleni Jenkeistä ”kuppi”- mittasarjan (cup) helpottamaan jenkkiohjeiden käyttöä. Hieman meinasi nimittäin hermo pettää, kun googlen kanssa kääntelin kuppeja desilitroihin. Vinkkaathan, jos tiedät muita hyviä tämän kaltaisia ruoka-/elämäntapablogeja.

Jotta ruokaa voisi laittaa, täytyy syksyllä tietenkin säilöä. En ole mikään marjastaja. Varmaan pitäisi olla ahkerampi sillä saralla, sillä marjojen kulutus keittiössäni on valtavaa. Ehdin kuitenkin metsään yhden kerran, mutta saalis ei koostunut marjoista vaan ihanista kanttarelleista. Nyt voi talvella nauttia kanttarellikastikkeesta – mikäli tietenkin raaskii niitä sieniä käyttää….

Syksyn tullen, tulee aina se aika, kun täytyy kaivaa neulontavälineet esiin kaapin kätköistä. Niin kävi tänäkin vuonna. Tällä hetkellä on itselle työn alla pitkävartiset palmikkosukat .(Voin kertoa, että en IKINÄ tule tekemään toisia samanlaisia…) Lisäksi suunnitteilla on läjä joululahjoja – onneksi on vielä jouluun pitkä aika. 🙂 Aikomuksena olisi myös kokeilla mattojen virkkausta, mutta täytyy ensin tehdä nämä ideat, jotka ovat mielessä tällä hetkellä. Kävin myös tutustumassa Askartelukulman tarjontaan työpaikkani askarteluohjaajan innoittamana, sillä tänä vuonna aion askarrella hieman erilaisia joulukortteja kuin aikaisemmin. Näistä varmasti kerron myöhemmin lisää. Hieman täytyy hankkia vielä tykötarpeita, kuten mattoveitsi…

Olen käynyt myös pitkästä aikaa kirjastosta hakemassa lukemista. Olen lapsesta asti lukenut runsaasti, mutta ammattikorkeakoulun aikana lukeminen on lähinnä keskittynyt lomien ajaksi. Nyt on iltaisin aikaa tarttua myös romaaniin. Tällä hetkellä luen Guillermo de Toron vampyyritrilogiaa, jota voin suositella kaikille pandemiateemasta kiinnostuneille. Jos ajattelet kirjan olevan Twilight-mainen, olet niin väärässä. Sanottakoon, että jos kirjasta olisi elokuva, katsoisin sen todennäköisesti sohvatyynyn takaa… Kirjastosta olen löytänyt myös neule- ja virkkausohjeita, sekä tietenkin ruokakirjoja, liittyen ravitsemukseen tai puhtaasti resepteihin.

Aikaa on ollut myös pelaamiseen. Ei tosin ihan kauheasti, mutta mainittakoon, että talouteemme muutti julkaisupäivänään uusin GTA eli Grand Theft Auto V. Kirjoittanen tästä aiheesta ihan oman postauksen, sillä luulen sen vaativan hieman enemmän kuin muutaman sanan.

Näistä asioista on minun vapaa-aikani tehty. Toki siihen kuuluu myös sosiaalinen elämä, mutta näiden askareiden parissa vietän vapaa-aikaani kotosalla. Työ vie tietenkin leijonanosan viikosta, mutta olen siitä onnekas, että saan tehdä työtä, josta aidosti pidän. Minusta arki on ihmisen parasta aikaa ja arjesta poikkeavuus on luksusta. Ihania arkisia päiviä kaikille!

One thought on “Työläisen arki

  1. […] kotoaan mihinkään. Tällä on tietenkin hyvät ja huonot puolensa. Jokainen meistä on kuitenkin arjen keskellä huomannut myös sen, ettei aika aina riitä ihan kaikkeen. Jos ostoksiakin voi tehdä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>