Illallista King’s Crownissa

Kuopioon viime aikoina avattu paljon uusia ravintoloita. Viikin musiikin yläkerrassa sijaitseva King’s Crown on ollut paikoillaan kyllä jo ihan hyvin tovin, itseasiassa varmaan jo kohta muutaman vuoden. Emme vain koskaan ole käyneet ravintolassa aikaisemmin. Nyt ajateltiin kokeilla tätä ravintolaa, kun eräs ystävämme sitä kovasti kehui. Voin jo nyt paljastaa, että varmasti tulemme menemään uudestaan, sillä en muista milloin olisin saanut ravintolassa niin ihanaa ruokaa kuin King’s Crownissa!

Ravintola mainostaa itseään rehellisen ruuan tarjoajana. Sitä se todella on. Ruoka on kaikenlisäksi vielä lähiruokaa mahdollisuuksien mukaan, josta ainakin minun mielestäni ropisee lisäpisteitä. Lisäksi tämä ravintola tarjoaa ruokailijoilleen usein live musiikkia. Itse en ole niinkään jazzin tai bluessin ystävä, mutta taustalla nämäkin musiikkilajit menevät ihan hyvin.

Jaoimme ystäväni kanssa kaksi alkuruokaa keskenämme. Tilasimme friteerattua pihvitomaattia auramajoneesin kanssa ja ensimmäinen ilotulitus makuhermoille oli valmis! Toinen alkupalamme oli etanapannu, jossa etanat olivat sulassa sovussa valkosipulivoin, parmesanin ja aurajuuston kanssa. Lisänä oli tuoretta leipää, jotta viimeisetkin murut sai kaavittu suuhunsa. Aivan taivaallista!

Friteerattua pihvitomaattia ja Auramajoneesia

Etanapannu

Pääruuaksi jokainen meistä otti erilaisen burgerin. Omani sisälsi pariloitua broileria ja vuohenjuustoa. Lisäkkeenä oli ranskalaisia ja valkosipulimajoneesia. Ei kyllä jättänyt kylmäksi pääruokakaan. Oli todella vaikea valita listalta pääruokaa, sillä hyviä vaihtoehtoja olisi ollut niin paljon. Burgerin lisäkkeenä oli myös avokadosalaattia, joka maistui aivan erinomaiselle. Olisi pitäny painaa tarkemmin mieleen, mitä siihen herkkuun oli kätketty ja yrittää jäljitellä tuota salaattia myös kotona. Valitettavasti burgerista ei ole kuin tärähtäneitä kuvia, joten on parasta käydä itse toteamassa tuo herkku paikan päällä. Seuralaiseni söivät kasvisburgerin ja ylämaannauta burgerin ja heidänkin suustaan kuului vain tyytyväistä maiskutusta.

Jälkiruokaa oli myös saatava, vaikka napa oli jo ratkeamispisteessä. Mutta mikä muukaan päättäisi kesäisen illallisen paremmin kuin herkullinen suklaan ja pähkinän liitto? Minulla ei kertakaikkiaan ole ylistyssanoja paikan suklaa-pähkinä jälkiruualle. Olen edelleen sanaton ja voin edelleen palauttaa tuon rakenteen ja maun suuhuni! Parasta jälkiruokaa, mitä olen I-K-I-N-Ä maistanut missään ravintolassa.

Suklaata ja määpähkinää

Jäliruuassa oli määpähkinä-suklaaganache, maitosuklaata ja karamellimaapähkinäjäädykettä. Tahmeaa, suolaisen ja makean, pähkinän ja suklaan täydellinen yhteensovitus.  Jälkkäri pystyy tyydyttämään suurimmankin makean himon ja on aivan täydellisen kokoinen aterian lopetus. Tämän jälkeen voi siirtyä varsin euforisessa tilassa jatkamaan iltaansa.

King’s Crownista tuli kertaheitolla ehdottomasti yksi meidän talouden lempiravintoloista. Se on myös yksi harvoja paikkoja Kuopiossa, joka tarjoilee brunssia. Täytynee joku viikonloppu käydä nauttimissa kuohuviinibrunssia tuossa ravintolassa.

 

2 thoughts on “Illallista King’s Crownissa

  1. Salla

    Me käytiin eilen lauantaina nauttimassa tuo shampanjabrunssi ko. paikassa kun juhlittiin siskon polttareita. Ruoka oli kyllä hyvää ja mahat täynnä lähdettiin 🙂 Meidän taas pitäisi toisinpäin, eli illallispaikkana käydä testaamassa 🙂

    • Ice-Cherry

      Tuolla on kyllä niin ihanaa ruokaa! Se brunssi on tosiaan kokeiltava. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>