Ensimmäinen harjoitusviikko uuden sykemittarin kanssa

Kirjoittelin jo aikaisemmin viime viikolla uudesta Polarin F60 sykemittaristani. Nyt päätin kirjoittaa jatkoarvostelun viikon käytön jälkeen ja täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen tähän mittariin. Ensimmäistä kertaa sykemittari saa yrittämään enemmän ja todella ohjaa kehitystä oikeaan suuntaan. Minulla on ollut jopa vaikeuksia noudattaa sykemittarin antamia tavoitteita. Kuten jo aikaisemmin kirjoitinkin, mittari määrittelee tietyn määrän tietyn tehoista harjoittelua. Minun valitsemassani painonpudotusohjelmassa harjoittelun painopiste on matala- ja keskitehoisessa liikunnassa. Tässäpä tulokset viikon varrelta ja ohjeet seuraavaan (eli tähän viikkoon).

Aikatavoite

Kaloritavoite

Saavutetut sykealueet

Palaute viikosta

Ohjeet seuraavalle viikolle.

Aikatavoite tuli kirkkaasti täyteen viime viikolla, sillä aloitin sykemittarin käytön vasta tiistaina ja maanantaina olin kuitenkin gym circuit voimatunnilla ja lisäksi tein aerobisen harjoituksen. Kalorikutus ei tullut täyteen, sillä en pystynyt saavuttamaan keskitehoisen sykealueen tavoitetta ja matalatehoista liikuntaa oli verraten paljon. Tämä johtuu puhtaasti aerobisen liikunnan keveydestä. Joudun todella pinnistelemään, että pysyn kävelemällä keskitehoisella sykealueella. Juoksumatolla tämä ei onnistu enää lainkaan (ilman kallistuksia), vaan vauhtia on lisättävä hölkkään ja tällöin käy usein niin, että syke nousee liikaa ja hyppää korkeatehoisen sykealueen puolelle. Maastossa reipas kävely onnistuu kohtalaisesti, sillä maaston muodot nostavat sykettä sopivasti. Löysin myös uuden lempi aerobisen laitteen salilta, nimittäin crosstrainerin. Tähän asti olen vihannut sitä vekotinta, mutta nyt kun kunto on kohentunut huimasti, huomaan kuinka tehokasta ja mukavaa se on. Luin myös mittarini käyttöohjeet ja tajusin, että voin lukita tietyn sykealueen, jolloin kello hälyttää, jos rajojen sisällä ei pysytä.

Seuraavalle viikolla sykemittarini antoi ohjeeksi harjoitella paljon vähemmän sykealueella kolme. En tehnyt yhtään kovatehoista harjoitusta ensimmäisen viikkona aikana, vaan ketyneet minuutit ovat peräisin lenkkien jyrkistä ylämäistä ja jumppatuntien sykkeiden kohotusosioista. Yhteensä kovatehoista harjoitusta ei tullut muutamaa kymmentä minuuttia enempää. Nyt aion kuitenkin keskittyä rakentamaan hyvää peruskuntoa, jotenka tarkoitukseni ei olekkaan harjoitella lähellä maksimisykkeitä. Täytyy opetella tarkemmin kuuntelemaan omaa kehoa ja hidastamaan ajoissa vauhtia.

Olen kuitenkin kaikkiaan tyytyväinen viikkoon, aivan kuten ilmeisesti sykemittarinikin. Tällä viikolla olen kuiten panostanut enemmän juurikin tuohon kakkossykealueeseenn, sillä haluan saada sen täyteen. Enpä olisi koskaan uskonut voivani sanoa, että en pysty olemaan enää ilman liikuntaa (toki lepopäivät täytyy muistaa ja kehonhuollolle pitäisi kyllä järjestää enemmän aikaa). Tänäänkin kahvakuulatunnin jälkeen koin mieletöntä mielihyvää. Alan pikkuhiljaa hahmottaa, mitä sillä liikunnan ilolla oikein tarkoitetaan. Eipä siihen kulunutkaan kuin yksi neljännes vuosisata… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>