Laivailemassa Turusta Tukholmaane

Käytiin viime viikonloppuna pikaretkellä Turussa ystävien luona ja samalla sitten tietenkin risteilyllä. Minua jännitti jo etukäteen, että paljonko mahdollisesti tuulee ja keikkuuko laiva ja oksettaako ja pelottaako. Nyt voin kertoa matkan jälkeen, että ei tuullut, keikkunut, oksettanut tai pelottanut (tai ainakaan ei oksettanut ja pelottanut sen takia, että olisi ollut niin kova merenkäynti). Ajeltiin siis perjantaina ensin täältä kotoa Turkuun ja vietettiin aikaa yhden ihanan pikku-ukon kanssa. Pikku-ukko ei millään olisi halunnut olla valokuvattana, mutta muutamia hyviä kuvia herrasta kuitenkin saatiin.

Risteilemään lähdettiin kahdeksan jälkeen illalla Tallink Baltic Princess laivalla. Ensimmäisenä suunnattiin syömään buffee pöytää, jossa pöydät notkuivat ihania herkkuja.

Alkuruokapöytä on kyllä ehdottomasti tuon buffeen helmi. Eniten jäin kaipaamaan härän rintaa bbq-kastikkeella ja ihania pikkuisia toast skågeneja. Pääruuista en muistanut puuhastellessani edes ottaa kuvia, mutta täytyy sanoa, että en ole koskaan saanut niin pahaa punaviinikastiketta! Myöskin vasikka oli sitkeää. Parasta antia oli broilerin rinta, joka oli uskomattoman mehevää ja sen kanssa nautiskelin currykastikkeesta. (Voitteko kuvitella minua syömässä currykastiketta – vihaan nimittäin currya…) Jälkiruuista en voi mainita muuta kuin tuon ihanan vaaleanpunaisen smoothie shotin. Kaikki muu oli aika peruskauraa, eikä mitenkään erityisen mainitsemisen arvoista.

Ruokailun jälkeen suunnattiin hieman ostoksille. Eihän laivamatka ole mitään ilman haahuilua parfumeriassa. Tällä kertaa mukaan tarttui Estee Lauderin luottoripsari (Zero smudgeproof), Dolce & Gabbanan uusin hajuvesi Desire, sekä kolmen Essie kynsilakan pakkaus.

Ostokset oli tietenkin kiikutetta hyttiin ennen lopullista viihteelle potkaisua. Samalla oli aikaa valokuvaukseen, mutta minua tosin juuri kiellettiin julkaisemassa noita hienoja otoksia. Onneksi omaa naamansa saa esitellä. 😉

Aamulla pinkaistiin kannelle kuvaamaan hieman Tukholman edustaa, että voi edes kertoa olleensa Tukholman satamassa. Minusta olisi kyllä ollut ihan mukava poiketa maissakin, mutta nyt ei valitettavasti sellaiseen vain ollut aikaa.

Tukholman päässä kevät oli oikeasti paljon pidemmällä. Jäätä ei ollut pientä riitettä enempää ja aurinko lämmitti ihanasta kannella. Tai ainakin se tuntui lämpimämmältä kuin kotona. 🙂

Aamupala oli aivan mahtava! Tuolla oli oikeasti vaikeaa miettiä, että mitä voi syödä, sillä ihania herkkuja oli niin paljon. Erityisen hyvältä maistuivat porkkanasämpylät ja kukkakaaligratiini. Rutkasti bonuspisteitä ropisi myös aidosta voista ja luomu vihreästä teestä.

Aamiaisen jälkeen oli aika hoitaa jälleen ostospuolen asioita. Käytiin vielä ostamassa kotiin hieman viiniä ja karkkia. Saattoi olla, että löysin laivan kaupasta myös itselleni ihanan Espritin laukun. En kertakaikkiaan voinut kulkea tuon laukun ohi, vaan tarvitsin sen kokoelmiini. Onneksi kannoin muutama viikko takaperin niitä laukkuja sinne kirpparille, niin mahtuu lisää kaappiin!

Jälleen kerran tulimme siihen tulokseen, että päivä on kamalan pitkä vietettäväksi laivalla, varsinkin jos ei ole kiinnostunut vetämään päätään täyteen viinalla. Niinpä mekin löysimme tiemme hetkeksi hyttiin hyvän kirjan pariin. Saattoi olla, että pienet torkutkin tuli siinä otettua….

Lounalla kävimme myös buffetissa. Ruoka oli melkolailla samaa kuin päivälliselläkin. Vain pääruuissa oli muutama variaatio tapahtunut. Onneksi oli samaa ruokaa, sillä nyt oli helppo keskittyä syömään vain niin herkkuja, joita oli maistellut edellisenä iltana.

Tässäpä loppuun vielä näkymiä Turun edustalta. Kuten voi huomata on jäätä vielä aika paljon enemmän täällä päässä kuin Tukholmassa. Sanottakoon vielä, että viidennen kannen A-luokan hytteihin kuului aika mukavasti tuo jäiden kolina yöllä. Onneksi on aina korvatulpat mukana.

Nyt voikin ruveta suunnittelemaan uutta retkeä, kun tämä kauan osotettu risteily on takanapäin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>