Teen maailmassa

Minulla menee kausittaisesti kahvin ja teen juominen. Jompaa kumpaa kuluu koko ajan, mutta harvemmin molempia yhtä aikaa. Viime aikoina olen kuitenkin kaivanut pressokeittimeni naftaliinista ja hankkinut muutamaa mukavan makuista uutta teelaatua keittiön kaappiin. Itseasiassa innostuin tällä kertaa teestä, varsinkin vihreästä teestä sen terveysvaikutusten takia. Nykytiede on pystynyt todistamaan todeksi monet teen terveysvaikutuksista. Tee sisältää monia vitamiineja ja flavonoideja, mm. nikotiinihappoa, joka on myös yhden kolesterolilääkkeen vaikuttava aine. Teen on todistettu alentavan kolesterolia, verenpainetta ja ehkäisevän sydänsairauksia. Lisäksi vihreän teen on tutkittuvan auttavan painonhallinnassa, sillä se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa polttamaan rasvaa. Lisäksi teellä on tutkittu olevan monia muitakin terveyttä ja hyvinvointia edistäviä vaikutuksia.  Kaikkein parhaimmat (terveys)vaikutukset ovat vihreällä, valkoisella ja keltaisella teellä. Toki en jaksa uskoa, että pelkästään teellä on suotuisat vaikutukset terveyteen, jos kaikki muu on retuperällä elintavoissa.

Minä olen nyt kuitenkin nauttinut aamuisen Mate -hauduketta, joka on peräisin Etelä-Amerikasta. Se muistuttaa vihreää teetä, muttei kuitenkaan varsinaisesti ole teetä, vaan se on valmistettu Saint-Hilarie puun kuivatuista lehdistä. Tämä tee sisältää runsaasti kofeiinia, eli aamun piristävä vaikutus on taattu. Lisäksi Mate haudukkeen uskotaan parantavan ruuansulatusta, antavan energiaa, vähentävän stressiä ja kiihdyttävän aineenvaihduntaa. Tämäkin tee sisältää runsaasti erilaisia mineraaleva, flavonoideja ja mineraaleja, jotka ovat elimistölle tärkeitä. Minun mate pussini kyljessä lukee sen soveltuvan hyvin juhlimisen jälkeisiin aamuihin… Tästä ei kyllä ole kokemusta, kuinka tee siinä tilanteessa auttaa. 😀

Toinen uusi tee kaapissani on puh erh tee, joka on maailman ainoa tee, joka paranee ja kallistuu vanhetessaan, eli ns. vuosikerta tee. Minä en luonnollisestikkaan ole hankkinut mitään erityisen kallista versiota (en jaksa uskoa, että suuni huomaisu eroa), niin olen tyytynyt Forsmanin versioon tästä tuotteesta. Puh erh tunnetaan myös terveysjuomana, sillä se kiihdyttää maksan toimintaa ja parantaa kolesteroliarvoja.

Nautin usein myös ihan perinteistä pussiteetä, vaikka suurimmat teefanit eivät usko niiden olevan teetä ollenkaan. Minulle kyllä maistuu Muumien metsämansikkatee, siinä missä pressokeittimessa haudutettu teekin, eikä minulla toisekseen töissä esimerkiksi ole mahdollisuutta titrailla irtoteen kanssa. Minulla ei kotonakaan ole teepannua, vaan hauduttelen teeni pressokeittimessä. Teepannu olisi kyllä ihana, mutta jotenkin minusta tuntuu, että tuolla keittiössä on ihan riittävästi kaikennäköisiä kippoja ja kuppeja, ainakin jos kysytään tämän perheen toiselta osapuolelta. 😉

Kaapissa odottaa kokeilemista vielä valkoiset teekukkaset, mutta niistä lisää myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>