Kuntotestin tuloksia

Minä olen elänyt siinä käsityksessä, että minulla on aivan surkea kunto. Enkä sitä nyt tämän kuntotestin perusteella vielä huippukunnoksi kutsuisikaan, mutta olin positiivisesti yllättynyt tuloksistani, sekä varsinkin yhteenvedosta. Hankin käyttäjätunnuksen Liikutin sivustolle. Liikutin laatii jokaisen tarpeita vastaavan treeniohjelman, eli toimii vähän niin kuin virtuaalisena personal trainerina. Ohjelmisto ehdottaa jokaisen liikkeen kohdalle vaihtoehtoja, joista voi sitten itse valita mieleisensä. Käsittääkseni ensimmäisen ohjelman voi veloituksetta tehdä, mutta seuraavat ohjelmat maksavat. Tänään tosin on vielä myynnissä Grouponilla diili, jolla saa vuoden verran käyttö aikaa tuohon palveluun alle kymmenellä eurolla.

Ohjelman laatiminen aloitetaan alkutietojen täyttämisellä. Alkutietoihin syötetään tavoitteet ja jos on joitakin mahdollisia rajoittavia tekijöitä. Lisäksi voi määrittää omat ongelma kohtansa ja saada niihin vielä ekstra treenin. Alkutietoihin määritellään myös taso. Olin määritellyt omaksi tasokseni kakkosen, joka tarkoittaa liikkuvaa ihmistä, joka harrastaa kevyttä liikuntaa säännöllisesti. Tänään kuitenkin tein tuon sivuston tarjoaman kuntotestin, jonka tuloksen perusteella ohjelma päivitti minut luokkaan kolme, eli aktiiviliikkujaksi.

Kuntotestissä oli neljä osiota, joista jokainen oli puolen minuutin mittainen. Jokaisen osion välillä tuli levätä muutama minuutti. Ensimmäisenä oli peruskyykky, eli kuinka monta kertaa kyykkää puolen minuutin aikan siten, että koskettaa sormen päillä lattiaa. Toisena tehtiin perusvatsoja kädet niskan takana, siten että jokaisen toiston jälkeen tuli koskettaa kyynärpäillä polvia. Kolmas osio oli punnerrukset, jotka suoritin naisten malliin, eli polvet lattiassa. Viimeinen osio oli selkälihakset, eli vatsallaan lattiallakadet niskan takana ylävartalon nosto lattiasta. Jokaisen toiston jälkeen rinnan tuli koskettaa uudestaan lattiaa. Ohjelma laski tulosteni perusteella kuntoni omassa ikäluokassani.

Olen suorastaan tyrmistynyt tuloksesta. Mittarissa nuoli on yhden pykälän lähempänä vihreää kuin punaista aluetta! Tekemistä on vielä, että ollaan vihreällä puolella, mutta olen kovaan vauhtia porhaltamassa siihen suuntaan. Ylsin jopa yhdessä osiossa hyvään tulokseen, jota en todellakaan osannut odottaa. Tosin etukäteen tiesin, että jalkojen ja selänlihakset ovat vahvuuteni, jotenka odotinkin niistä parhaita tuloksia, aivan kuten sitten tapahtuikin. Nyt täytyy keskittyä treenaamaan lisää käsiä, rintaa ja vatsoja, jotta saadaan tasapainoa aikaan.

Ajattelin uusia testin muutaman kuukauden kuluttua, jotta näen onko mitään muutosta tapahtunut. Uskon, että muutoksia tapahtuu. Liikuttimen minulle laatima ohjelma vaikuttaa varsin pätevältä omiin tavoitteisiini nähden. Ainoana ongelmana on, että treeni tulisi suorittaa circuit harjoitteluna ja näinä ruuhkakuukausina Fressillä se voi olla hieman hankalaa. Arvelin testailla treenin toimivuuden lauantai iltana, kun salilla on perinteisesti ollut hiljaista. Suosittelen sivustoa kaikille tehokkaasta ja tavoitteellisesta treenista kiinnostuneille, varsinkin jos ei ole varaa palkata sitä oikeaa PT:iä kurittamaan treenejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>