Juoppohullua katsomassa

Kävimme isännän kanssa tiistaina katsomassa uuden Juoppohullun päiväkirja elokuvan. Tiistai oli hyvä päivä mennä katsomaan suomalaista elokuvaa, sillä Veikkaus kortilla pääsee tuolloin kaksi yhden hinnalla katsomaan suomalaista elokuvaa. Ajateltiin hyödyntää tätä tarjousta muutaman muunkin elokuvan kohdalla, nimittäin tulossa on nyt lähiaikoina ainakin Vuonna 85 elokuva, sekä Kaappari. Molemmat vaikuttavat ihan näkemisen arvoisilta. Niistä lisää myöhemmin, mutta nyt siis Juoppohullun kimppuun.

Minulla oli melkoisen kovat odotukse elokuvaa kohtaan, sillä olen lukenut Juoppohullu kirjat muutamaan otteeseen ja jokaisella kerralla ne jaksavat naurattaa ääneen. Elokuvakin jaksoi naurattaa, aina puoleen väliin saakka. Kirjassa ja elokuvassa ei minusta ollut kovinkaan paljon samoja kohtauksia tai ainakin niitä oli radikaalisti muokattu. Elokuva pyöri puhtaasti viinan ympärillä. Kirjoisssa on sentään välillä jotakin muutakin. Ehkä elokuvasta oli tarkoituksellakin tehty melko raadollinen ja tarkoitus oli varmaan ehkä herätellä ja aiheuttaa keskustelua. Silti se ei ollut minusta se juoppohullu, jota odotin. Toivoin näkeväni komedian, mutta ehkä kyseessä oli enemmän draama tai jopa tragedia.

Juha Berg (Joonas Saartamo) on 31-vuotias rapajuoppo Helsingin Kalliosta. Juhalla ei ole pienintäkään aikomusta muuttaa elintapojaan – päinvastoin. Hän todella nauttii sekalaisista seksisuhteista, adrenaliinia nostattavasta väkivallasta ja tietenkin alkoholista, johon rahat revitään vaikka pulloja keräämällä. Viinanhuuruinen hauskuus saa kuitenkin kovan kilpailijan, kun kiihkeämielinen Juha rakastuu AA-kerhon ryhmänvetäjään. Suhde Tiinan (Krista Kosonen) kanssa etenee nopeasti seurusteluksi ja Juhan on pakko tehdä ratkaisevia valintoja. Tästä alkaa tasapainottelu toimivan parisuhteen ja vanhan elämäntyylin välillä. Juhan paras ystävä Kristian (Santtu Karvonen) kaataa urakalla kapuloita rakastavaisten rattaisiin, eikä Juhan horjuvaa raittiuspäätöstä helpota myöskään saksalaisen erotiikan asiantuntija Mikael (Johannes Holopainen). Mutta miten pitkälle voidaan mennä, ennen kuin ratkaisuja on vain yksi? (Lähde: Wikipedia)

Pääosaa on valittu esittämään Joonas Saartamo, joka kyllä mielestäni istui rooliin oikein hyvin. Minusta hän näyttää roolissaan sopivan maaniselta, joten roolivalinta oli tältä osin onnistunut. Lisäksi olen jotenkin kuvitellutkin Juha Bergin juuri hänen näköisekseen. Kristianin roolin esittäjä oli myös varsin onnistunut, suorastaan hulvaton! Ainoa, joka ei istunut elokuvaan ollenkaan, oli Johannes Holopainen, joka esitti Mikaelia. Oli ehkä hieman liian lapsenkasvoinen valinta tuohon rooliin.

Ehdottomasti jokaisen Juoppohullun fanin on tämä elokuva kyllä nähtävä ja muodostaa käsitys sen perusteella. Minulle tämä ei ollut mikään huikea elokuva elämys, mutta en nyt ihan lyttyynkään sitä haukkuisi. Elokuva on saanut muutenkin ristiriitaisia arvosteluja, ehkä sekin kertoo siitä, kuinka elokuva todella jakaa mielipiteitään. Loppukaneettina todettakoon vielä, että elokuvan traileri antoi ihan väärän käsityksen elokuvasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>