Joulun yllätykset

Nyt on joulu vietetty ja uuden vuoden vastaanottajaisia valmistellaan. Tai jotkut valmistelevat. Minä vietän uuden vuoden aaton iltavuorossa ja uuden vuoden päivän aamuvuorossa, joten kovin suuria suunnitelmia ei oikein passaa maanantaille tehdä. Jos saunan lämmittäisi ja jotakin hyvää iltapalaa puuhastelisi, niin eiköhän se olisi siinä. Joulunkin vietin sorvin ääressä, joten joulukaan en laittanut ollenkaan, jonka voi ruokablogin hiljaiselosta myös huomata. En leiponut, enkä kokannut yhtään mitään. Joulukuusi sentään koristeltiin olohuoneeseen ja kynttilöitä olen polttanut urakalla.

Aattoa pääsin kuitenkin pikkuisen viettämään, sillä hilppasin aamulla isin luokse syömään juuri uunista tulleita karjalanpiirakoita ja lisäksi isi oli tietenkin tehnyt jouluaamuun kuuluvaan riisipuuroa ja sekametelisoppaa. Maha täynnä oli ihan mukava mennä töihinkin. Iltavuoron päätteeksi ajelin kummieni luokse syömään jouluruokaa. Pöytä notkui ihanista herkuista ja tietenkin niitä piti ahtaa napaan niin paljon, ettei ruuan jälkeen kärsinyt enää kumartua… Joulupukki oli jättänyt paketteja meille vahingossa myös kummieni osoitteeseen, jotenka sain avata myös muutaman joululahjan jo aattoiltana. Paketeista kuoriutui mm. Nanson pyjama (olin pitkin syksyä puhunut siitä, kuinka olisi ihanaa, jos olisi sellainen mukava pyjama) ja itsetehty pipo, kotitekoista toffeeta ja uusi valurautainen uunipata. Lisäksi joulu pukki taisi tietää, että meillä poltetaan paljon kynttilöitä, sillä saimme kaksi Oiva Toikan kastehelmi tuikkukippoa.

Isäntä kotiutui joulun vietosta vasta tapaninpäivänä kotiin, jolloinka vaihdoimme toistemme lahjat ja avasimme muilta saadut yhteiset lahjamme. Mummon paketeista paljastui Marimekon punaisesta kaivokankaasta tehty pöytäliina meidän keittiön pöydälle. Nyt ei kyllä passaa porsastella liinan päällä…

Lisäksi mummo oli pakannut meille lahjapakettiin Partyliten ihanan lampetin, jossa kynttilän valo kuultaa puiden läpi.

Isäntä oli myös onnistunut lahjavalinnoissa minulle. Sain vihdoin pitkään toivomani Herry Potter legenda kirjan. Olen hipestellyt kirjaa sen ilmestymisestä asti ja nyt se löyti tiensä minun lahjapakettiin. Lisäksi paketeista paljastui True Blood keittokirja. Jatkossa keittiöön löytyykin sitten etelävaltiolaista vivahdetta.

Pehmeään pakettiin oli piilotettu Hamsteri. Tai me nimettiin se Hamsteriksi, sillä kumpikaan meistä ei ollut oikein varma, että mikähän elukka kyseessä mahtaa olla. Mutta se on pörröinen, niin ja pyöreä. <3

Joulupukki oli myössä tänne jättämissään lahjoissa tiennyt, että kynttilät ovat ihania. Saimme nimittäin ison kasan kynttilöitä ja lisäki vielä isäntä oli yhdistänyt Muumit ja kynttilät ostamalla Pikku myy tuikkulyhdyn.

Joulupaketeista löysimme myös uuden paistinpannun ja pussilakanoita. Joulupukki on varmaan ajatusten lukija, sillä saimme juuri ne pussilakanat, joita olin eilen menossa ostamaan joulualesta. Yhteenvetona voisi todeta, että ollaan molemmat oltu tänä vuonna ihan superkilttejä, sillä en muista ihan äsköttäisinä jouluina näin paljon lahjoja saaneeni. Vai tarkoittaako tämä, että on oltava ensi vuosikin kiltisti, kun nyt näin hyvin palkittiin? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>