Kokeiltavia ruokia

Minulle on alkanut kertyä listaa ruuista, joita pitäisi ehdottomasti päästä testaamaan. Olen lukenut nyt todella monesta blogista avokadopastasta ja ilmeisemmin alkuperäinen ohje on peräisin Safkaa kirjasta. Tuntuu olevan niin mielettömän hyvää, että minun on ehkä pikkuisen pakko itsekkin tehdä tuota joku päivä. Olen itse löytänyt avokadon vastan hiljattain, joten aikaisemmin en ole ajatellutkaan lapioivani tämän tapaista ruokaa kitusiini. En tosin tiedä tekisikö tälläinen murkina kauppaansa meillä kotona, vai pitäisiköhän isännälle laittaa jotakin muuta evästä. 🙂

Löysin myös yhden salaatin ohjeen, johon tulee avokadoa ja katkarapuja. Tämä salaatti oli itseasiassa minulle mielessäni silloin kun avokadot ostin. Pitäisi opetella syömään avokadoa vielä enemmänkin sen hyvien rasvojen takia. Onko teilla jotain tiettyä ruokaa, missä avokado on huippuhyvää?

Haluaisin myös testata quinoa. Sitä on nyt paljon hehkutettu mediassa terveellisyytensä vuoksi. Itse en ole koskaan tätä Etelä-Amerikasta kotoisin olevaa viljantapaan käytettävää kasvia maistanut. Löysin kyllä muutamia hyviä reseptejä, mihinkä sitä voisi käyttää. Eniten minua kuitenkin kiinnostaa sen käyttäminen lähinnä riisin asemasta lisäkkeenä. En ole ikinä oikein riisistä välittänyt, ja quinoa olisi sitä paitsi ravinteikkaampaa kuin riisi. Se myös sisältää enemmän proteiiniä ja mineraaleja kuin tavalliset viljat. Katselinkin jo pikkuisen iHerbin sivuilta valikoimaa, sillä näyttäisin saavan edullisemmin sieltä tuota tavaraa luomuna kuin Suomesta. (Kannattaa muutenkin tilata ennen vuoden vaihdetta, sillä tullimääräykset muuttuvat ja lähes kaikesta joutuu maksamaan tullit ensi vuonna.)

Viime viikolla kävin vihdoin hakemassa oman pussini Fastin Protein pudding jauheesta. Olen himoinnut ainetta siitä asti, kun kuulin sen tulleen markkinoille. Makuja on kaksi – caramel ja suklaa. Valitsin itse suklaan, sillä en oikein välitä moista toffeen makuisista jutuista. Suklaa versio olikin ihan todella hyvää, mutta hieman ongelmallista oli sen valmistaminen. Ohjeessa käsketään käyttään 1 dl jauhetta ja 1,5-3 dl maitoa ja sotkea ne sekaisin sheikkerissä. Tein kahdella desillä maitoa ja tavara ei meinannut tulla ulos sheikkeristä ollenkaan. Lisäsin vielä desin maitoa ja sain evään ulos purkista kulhoon jähmettymään. Tämä oli kuitenkin aivan liian suuri kerta-annos. Jaoin ystäväni kanssa puoliksi tuon kupin, sillä en millään olisi saanut tuota imelyyttä menemään noin paljon kerralla. Arvelin ensi kerralla tehdä ohjeella 1/2 dl jauhetta ja 1 1/2 dl maitoa ja vatkata ainekset sekaisin haarukalla kupissa, jotta vältyttäisiin ikävältä sheikkeriongelmalta.

Jos joku nyt on sattunut maistamaan tuota caramelin makuista vanukasta, niin kommentteja siitä otetaan vastaan. On kuitenkin sen hintainen pussi, että ihan vain maistaakseni en viitsi sitä hankkia. 🙂 Ja jos jauheisiin haluaa tutustua paremmin, niin omatkin sivut prodevanukkaalle löytyvät.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>