Helsingin ja Joensuun herkkuja

Nyt hetkellä aikaa tullut istuttua erilaisissa kulkuneuvoissa yli 1000 kilometriä. Käytiin nimittäin viikonloppunan ihmettelemässä pääkaupungin vilinää ja vietettiin siinä samalla perhepikkujouluja. Oli aivan ihanaa, vaikka käytännössä viikonloppu meni junassa ja autossa istuen.

Joulupukkikin oli ilmeisesti etuajassa, sillä käytiin sunnuntaina mahdottoman suuressa Prismassa Itäkeskuksessa ja sieltä tarttui mukaan Polarin Flow link. Saattoi sieltä kyllä löytyä vähän muutakin kotiin viemistä, sillä Prismassa oli asiakasomistajapäivät ja viereisellä Emotinionillakin oli ihan hyviä tarjouksia. Vasta kotona tajusin, että aika moni asia jäi kuitenkin hankkimatta, joita ei Kuopiosta saa…. 😛

Viikonloppuna tuli myös neulottua ajankuluksi ja sainkin usein yhden ihanan koirulin viereeni vahtimaan lankakerää ja lämmittämään varpaita. Mennessä käytiin ihastelemassa Stockan herkkuja. Mukaan tarttui mm. ihanaa hunaja-omenajogurttia pientuottajalta (kannattaa ehdottomasti maistaa tätä ihanuutta, jos sitä käsiinsä saa). Ostin myös Winter alea, hassua tonttu olutta, jonka etiketti herätti hilpeyttä.

Helsingistä palattua suuntasin Joensuuhun nauttimaan muutamasta päivästä Pohjois-Karjalan maisemista. Käytiin keilaamassa ja uimassa, sekä tietenkin vähän kaupungilla. Teinkin melkoisia löytyjä kirpparilta, sillä ostin kaksi  Marimekon paitaa muutamalla eurolla.

Lounaalla käytiin Hyve&Pahe kahvilan yläkerrassa nauttimassa wokkia. Ensin ajateltiin, että onpas kalliin puoleista, kun kasviksia pieneen kuppiin keräilimme. Ei kuitenkaan otettu huomioon sitä, että siihen annokseen tulee lisäksi nuudeleita. Kasvisvalikoima on reilu ja siitä sai valita omat herkkunsa – minä otin mm. parsakaalia, vihreitä papuja, paprikaa, sipulia ja herkkusieniä. Lisäksi vähän porkkanaa ja valkosipulia. Kastikkeeksi valitsin ananas-jalapenon ja proteiiniksi kanan. Oli ihan mielettömän hyvää! Lämpimästi suosittelen tätä paikkaa kaikille Joensuun kävijöille. Wokkien lisäksi tarjolla on päivän keittoa ja antipastopöytä, josta voi kerätä itselleen sopivan annoksen ihanista salaateista, lihapullista, juustoista, marinoiduista kasviksista jne. Otettiin wokkien lisäksi valkosipulileipäsiä ja paholaisenhilloa. Aivan ihania makuja! Lähtiessä käytiin vielä katsomassa alakerran kahvilaa, josta olisi myös saanut vaikka minkälaisia herkkuja.

Annos oli niin valtava, että molemmat pyydettiin dogibagit. Olisimme syöneet yhdestä annoksesta molemmat. Tosin nytpä oli ruokaa seuraavallekin päivälle.

Kertakaikkisen ihania päiviä olen viettänyt viikonloppuna ja nyt alkuviikosta, tavannut rakkaita ihmisiä ja nauttinut elämästä. Nyt jaksaa taas porskuttaa arjessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>