Kehonkoostumusmittaus

Kävin tässä viikolla sellaisessa hienoudessa kuin kehonkoostumusmittauksessa. Fressi tarjoaa ilmaisen kehonkoostumusmittauksen kaksi kertaa vuodessa ja on oikeasti todella järkevää hyödyntää tämä palvelu. Ensinnäkin jos yhtään tähtää jonkinasteiseen tuloksellisuuteen ja haluaa käyttää muitakin mittareita kuin vain vaakaa, niin suosittelen lämpimästi. Vaaka (tavallinen henkilövaaka) ei nimittäin kerro sinulle, oletko laihtunut lihaksista vai läskistä.

Mikään yllätyshän testin tulos ei todellakaan ollut. Ihan jo peiliin katsomalla voi jo todeta sen, että rasvaprosentti on korkea. Mutta se asia, josta olen onnellinen ja johon olen tyytyväinen (ja mitä ei näy tosiaankaan näy peilissä), on lihasmassa. Jossakin tuolla piilossa on isot lihakset. PT, joka analysoi kanssani tuloksen sanoi, että pituuteni nähden minulla on paljon lihasta, jopa 20 prosenttia enemmän kuin keskimäärin tämänkokoisella ihmisille, en siis olekkaan pelkkää räkää tikun välissä, niin kuin olen tähän asti luullut. 😀

Kuva otettu suoraan saamastani tulosteesta.

Sain kehonkoostumusmittauksesta vain uutta pontta treenaamiseen ja kunnon kohotukseen. Jos mahdollista, niin nyt liikkuminen on vielä hitusen tavoitteellisempaa ja kiinnitän siihen vielä enemmän huomita. Uskallan myös reilusti nostaa painoja tehdessäni lihaskuntoa. Tänään ilokseni huomasinkin, että olkapääprässin painot ovat nousseet jo 15 kiloon, kun vielä muutama viikko sitten tuntui tuskaiselta nostaa 10kg.

Kehonkoostumusmittaus kertoo myös päivittäisen energiankulutuksen, jos ei tee mitään. Ei kuinka paljon keho kuluttaa energiaa ylläpitääkseen kaikki elintoiminnot. Päivän päätteeksi päätinkin syöttää päivän syömiseni kalorilaskuriin ja katsoa, millaisen vajeen sain aikaiseksi. Kävin eilen kahdessa jumpassa, jotenka kulutuksenikin oli melkoinen. Vaikka söinkin eilen viisi ateriaa, joista kaksi lämmintä ruokaa, jäi vajeeni vieläkin yli 2000 kaloriin. Siis ihan liikaa. Keskustelinkin tästä salilla mittauksen yhteydessä, että pitäisi varmaan syödä enemmän tähän liikunta määrään. Tulinkin eilen siihen tulokseen, että terveellistä ruokaa saa lapioida aika läjät sen vajeen täyttämiseen. Ongelma on siinä, että näillä liikuntamäärillä voisin joskus herkutellakin, mutta en oikeastaan uskalla ja halua, sillä pelkään, että se jää ”päälle”. Syömisessä minulla on tasan kaksi vaihdetta – tiukan terveellinen tai överit. Arvatkaapa huviksenne kumpaako tässä vaiheessa haluan noudattaa… Proteiinin saanti on onneksi kohdillaan, joten en minä turhaan ole vouhkannut siitä proteiinin tarpeesta ja perään kuuluttanut sen tarvetta. 🙂

Kehonkoostumusmittaus sai minut edelleen ajattelemaan omaa terveyttäni ja hyvinvointia ja vahvasti puolsi valitsemaani tietä. Tästä on hyvä jatkaa ja odotan innolla kevättä, jolloinka voin verrata nyt saamiani tuloksia edistykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>