Ihan fressinä Fressillä

Sain viikon tutustumisjakson Kuopion Fressi kuntosalille ja olen tässä nyt kaksi päivää käynyt siellä tutustumassa toimintaan. Vielä en ainakaan voi muuta sanoa, kuin että hyvät ion puitteet liikunnalle. Tosin on kyllä ihmisiäkin. Totuin aika pitkälti siihen käydessäni Technopoliksen salilla, että sain a) olla lähes aina yksin, b) en koskaan tarvinnut ”jonottaa” laitteisiin ja c) en koskaan joutunut miettimään mitä muut minusta ajattelevat, jos hikoilen kuin sika pienenä kuntopyörän selässä.

Huolimatta näistä edellä esittämistäni argumenteista, olen silti tyytyväinen saliin. Päätin, että en piittaa siitä miltä näytän ja ainakin olen tekemässä itselleni jotakin, enkä vain makaa sohvalla. 🙂 Toisekseen se vain kehittää lihaksia entisestään, jos ei aina tee saliohjelmaansa samalla kaavalla, vaan lihakset joutuvat erilailla töihin, kun järjestystä välillä muuttaa. Toisekseen tuleepahan ihan oikeasti pidettyä taukoja sarjojen välillä. Ärsytti vaan ihan suunnattomasti kun huomasin, että jotku ”varaavat” kahta laitetta suurimpaan ruuhka aikaan itselleen yhtä aikaa. Yritin mennä rintaprässiin, niin viereiseltä selkälihaslaitteelta setä tokaisee, että minä teen tässä kyllä näitä kahta vuorotellen…

Eksyin myös vapaiden painojen puolelle, sillä bongasin sieltä myös alataljan, sillä toisen puolen alatalja oli koko ajan käytössä. Ensin arkailin siellä isojen miesten välissä, mutta viimein tajusin, että hitto vie ei täällä kukaan ole toisia tuijottamassa, vaan jokainen keskittyy omaan tekemiseensä. Itsekkin haluaisin joskus kokeilla vapaita painoja, mutta minulla ei ole niistä kokemusta, niin pelottaa että rikon itseni (tai jonkun muun) ilman ohjausta.

Positiivista on siis juurikin se, että laitteita on useampia ja valtava valikoima. Lisäksi on erikseen vielä aerobinen alue ja venyttelyalue. Juoksumattoa olen käynyt vasta muutaman kerran haikeana katselemassa, sillä en ole koskaan käyttänyt vekotinta, jossa on niin paljon nappuloita. Täytyy huomenna nöyrtyävja kysyä, josko joku voisi minua hieman opastaa. Olen kyllä kysymyksilläni vaivannut henkilökuntaa jo varmaan kyllästymiseen saakka. 😀 Varsinkin kun salin esittelijä oli niin suulas, että en saanut häneltä kaikkia haluamiani vastauksia, sillä hän ei yksinkertaisesti antanut minulle suunvuoroa kysyä niitä…

Tänään testasin ensimmäisen ryhmäliikunta tuntini, nimittäin Body Balancen. Olen joskus aikoinani käynyt noilla tunneilla ja se oli kyllä mukavaa, vaikka oikeasti luulin ensin kuolevani. Jaksoin kuitenkin hyvin tunnin loppuun, sekä aion mennä uudelleenkin. Ihan kaikkiin asentoihin en kyllä taipunut (body balance on sekoitus thai chita, pilatesta ja joogaa), jotenka liikkuvuuden lisääminen on varmasti paikallaan. Uskon myös, että huomenna on vatsalihakset ja reidet kipeänä. Typeränä marssin ensin saliin kengät jalassa, ennen kuin huomasin, että ei muillakaan popoja ole ja usealla näkyi olevan hupparikin päällä. Ensin ajattelin, että minulla on juomapullo ja hikipyyhe turhaan mukana, mutta loppujen lopuksi tulin tulokseen, että juomapullo ja pyyhe olivat tarpeen, hupparin sisään olisin varmaan sulanut. 😀 Tunnin lopuksi oli ihan rentoutushetki, joka kruunasi koko jutun.

Olen tehnyt muis muita huomioita salilla, joihinka ei ehkä tule normaalisti kiinnittäneeksi huomiota, mutta ensinnäkin itsellä täytyy olla oma lukko mukana Fressillä. Kävin tänään ostamassa hienon numerokoodilukon. Se toimi mainiosti siihen asti, kunnes tulin suihkusta ilman silmälaseja…. Ihan viitta vaille olin, että pyytänyt naapuria aikaisemaan lukkoani, sillä olin tietenkin valinnut vielä oikein hämärän puturan pukukaapikseni.

Löysin salilta myös infrapuna saunan, jota aion ehdottomasti myös testata. En vain tiedä mitenkä saan siellä puoli tuntia vietettyä. Voikohan sinne ottaa kirjan mukaan? Tavallinenkin sauna on vielä kokeilematta. Lisäksi aion mennä myös kehonkoostumusmittaukseen, joka on ilmainen kaksi kertaa vuodessa. Lisäksi kerta personal trainerin kanssa on ilmainen, jotenka ajattelin käyttää sen saliohjelman väsäämiseen.

Suosittelen kyllä näiden kahden päivän perusteella kaikille tuota salia, varsinkin kun Kuopioon olla avaamassa kahta uutta Fressi salia, joissa voi käydä samalla kortilla. Itsekkin taidan viikon kokeilun jälkeen hankkia jäsenyyden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>