Sonata Arctica & Sami Hedberg

Viime viikonloppu oli tapahtumien täyteinen. Ensin olin perjantaina Kuopiohallilla katsomassa Sonata Arcticaa, joka esiintyi Hard Days Night tapahtumassa. ”Lämmittely” bändeinä toimivat BLD ja 2 times terror. Olin hämmästynyt, sillä ennakkoajatukset molemmisa bändeistä eivät olleet kummoisia, enkä yleensäkään välitä ihan noin raskaasta musiikista. Mutta molempien keikat kuunneltuani, tulin siihen tulokseen, että näitähän voisi kuunnellakin. 🙂 Tosin livenä yleensä kaikki kuulostaa paremmalta, että vielä en ole näillä bandeillä soittolistani Nickelbackeja korvannut. 😀 Hienosti erotuin yleisöstä punaisine farkkuineni ja vihreässä hupparissaa, kun etupäässä koko rokkikansa oli pukeutunut mustiin.

Väkeä olisi mahtunut Kuopiohalliin varmaan kolme kertaa enemmän kuin mitä siellä oli. Mutta eipähän tarvinnut olla kuin sillit purkissa, ja näkikin ihan hyvin. Lava oli sijoitettu toiseen päähän hallia ja se oli kyllä olemattoman pieni verrattuna hallin kokoon… Ehkä siihenkin oli jokin hirmuisen hyvä syy. Hallin seinustalla olevassa katsomossa ei saanut istua lainkaan – täytyi kuulemma olla esteetön pääsy yläkerran kahvilaan. Ihmettelen vain kuinka se penkkiriveillä istuminen sitä haittaa, enemmän kuin ongelma olisi, jos olisimme portailla istuneet.

Sonata Arctica soitti puolentoista tunnin mittaisen setin ja se oli MAHTAVA! Kerran aikaisemmin olen nähnyt tuon bändin livenä ja se ei vaan voi jättää kylmäksi. Edes kyyneliltä en välttynyt, sillä soittivat Tallulahin akustisesti. Hieman ennen setin loppumista ehdin ajatella, etteikö Full Moon ja Don’t say a word biisejä soiteta lainkaan, mutta parhaat oli ehdottomasti säästetty viimeiseksi. Kaipasin myös Last drop fallsia ja Miserya, mutta niistä jäin kyllä nyt paitsi.

Lauantaina olin musiikkikeskuksella katsomassa Sami Hedbergin parhaita paloja hänen uraltaan. Hulvatonta jälleen, mutta nyt täytyy myöntää, että viime kertainen esitys oli parempi. En sano, ettei nyt olisi naurattanut tarpeeksi, mutta jotenkin se vitsien terävin kärki puuttui. Lisäksi todella odotin niitä parhaita paloja, enkä vain kömpelöitä viittauksia niihin parhaisiin vitseihin. Jotenkin jäi tunne, että ne parhaat palat on jo kuultu kerran, eikä niitä näköjään uudelleen voida esittää.

http://www.youtube.com/watch?v=jYg8L8mdSxM

Onneksi niitä parhaita paloja voi aina katsoa uudelleen juutuubista. 🙂 Ehkäpä seuraavalla kerralla voisi suunnata kuuntelemaan vaikkapa Kivelää, joka on mielestäni myös hyvä koomikko.

Viikonlopussa oli vähän turhan paljon ohjelmaa, sillä lepäämään en ehtinyt lainkaan. Olisi kuitenkin ihan suotavaa, että vapaapäivän aikan saisi ladattua virtaa tulevia työpäiviä varten, varsinkin kun seitsemän päivän työputki on alkamassa. Levätään sitten seuraavilla vapailla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>