Chilejä sittenkin

Taisinkin kertoa, että istuttelin pöytäpuutarhaani kasvamaan kirsikkatomaatteja ja chiliä. Pitkään luulin, etteivät chilit lähde itämään ollenkaan, sillä purkeissa ei näkynyt minkään laista vihertymistä. Kunnes perjantai iltana huomasin pienen vihreän pilkahduksen purnukassa tullessani iltavuorosta kotiin (kyllä, edelleen alku innostuksen hälvettyä, minulla on edelleen tarve käydä tasaisin väliajoin kurkkaamassa purnukoihini). Nyt chilit kasvavatkin vauhdilla, sillä tänään siellä oli havaittavissa kaksi versoa.

Nyt chilejen on todella otettava muita kasveja kiinni, sillä ne tarvitsisivat jo ravinteita, mutta chilien takia en voi vielä laittaa ravinteita laatikkoon, sillä pienet taimet saattavat kuolla, jos niille laittaa ravinteita. Luin istuttamisen jälkeen plajonkin chileistä ja niiden kotiviljelystä ja pelkäsin tuhonneen siemenet, sillä tuikkasin ne itämisalustaan sormineni, enkä suinkaan pinseteillä. Siemenet, kun saattavat kärsiä ihon bakteereista ja kieltäytyä itämästä, jos niitä ei käsittele vähintäänkin silkkihansikkain… Sitä en vielä tiedä saanko näihin kasvamaan jotakin hedelmääkin. 🙂

Toinen asia, joka minulla oli mielessäni, oli se, että E.L.F tarjoaa tänä viikonloppuna 10 puntaa alennusta yli 30 punnan tilaukseen koodilla 1030BARGAIN. Olen itse useaan otteeseen tilannut tuolta kosmetiikkaa, ja vaikka ne ovat edullisia, suorastaan ilmaisia, ovat ne laasultaan mielestäni todella hyviä! Olen varsin rakastunut matta huulikynään studio linjasta , sekä saman linjan cream eyelineriin. Aivan mielettömän hyviä ja kestäviä tuotteita. Tosin ongelmana on saada tuo kolmekymmentä puntaa täyteen ostoskoriin tuotteiden edullisten hintojen takia. 😀

Huomenna palaan taas arkeen ja aloitan viimeisen(!) harjoitteluni sairaanhoitajana psykiatrian puolella, mutta sitä ennen on heräteltävä hieman kadoksissa ollutta Sims innostusta. Hankin nimittäin tänään Sims kolmosen kympillä Gigantista. Hieman meinasi tulla ongelmia asentaa peliä pöytäkoneeseen, kun siinä ei ollutkaan cd-asemaa. Onneksi oli kotona oma ATK-virtuoosi ja peli toimii hienosti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>