Lomalta kotiin

Niin se vain vierähti kaksi viikkoa ihanan Välimeren auringon alla. Matkakertomusta en nyt julkaise lainkaan tällä puolella, sillä kokonaisuudessaan sen voi lukea minun ja isännän matkablogista. Aiomme jatkossakin lomamme kirjoitella tuonne, niin ei tarvitse päällekkäisiä tarinoita kirjoitella omiin blogeihimme.

Lomalla on ihana käydä, mutta kotiinkin on ihana palata. Paitsi, että jos joku pesisi kaikkia pyykit ja täyttäisi jääkaapin valmiiksi olisi se vielä ihanampaa se paluu. Toisaalta kaksi viikkoa kun on nukkunut ihan onnettomissa sängyissä, olin häkeltynyt, kun nukuin kotona yhdeksän tunnin unet heräämällä yöllä vain kerran! Ei varmaan tarvitse kertoa paljonki selkävammaisen selkä kiittää, kun pääsi omaan petiin.

Kylmä täällä Suomessa ainakin on verrattuna Kreikkaan. Katselin kauhulla auton ikkunasta naisia, jotka kulkivat hihattomissa topeissaan pihalla. Itse olin kääriytynyt huppariin ja pitkälahkeisiin housuihin ja siltikään ei ollut tarpeeksi päällä. Parasta tosin ruveta totuttautumaan tähän Suomen jo lähenevään talveen. Se tosin tarkoittaa, että saa sarjapolttaa kynttilöitä! Täytyykin muistaa täydentää tuikkuvarastoja ajoissa.

Tänään puuhastelin pitkästä aikaan myös Zengrowni kanssa. Se oli hetken aikaa tässä telakalla, sillä tyhjensin sen reissuun lähtiessä. Silloin siinä kasvoi kaupasta ostettua lehtipersiljaa, joka oli erittäin kiitollinen asukki tuohon vekottimeen. Ehkä liiankin kiitollinen, sillä se kasvoi niin kauheaa vauhtia, ettei ollut toivoakaan syödä sitä samaa tahtia.  Nyt istuttelin siihen kolmeen purkkiin kirsikkatomaatteja ja kahteen chiliä, sekä yhteen ruukkuun vielä kanelibasilikaa. Luulen, että nämä minun tomaatti ja chili kaverini tarvitsevat pölytystä, joten jos joskus saan ne kasvamaan niin isoiksi, että niihin tulee kukkia niin täytyy tökkiä niitä pumpulipuikoilla. Muuten jää hedelmät saamatta. Ilmeisesti ainakin chilien tulisi menestyä hyvin pöytäpuutarhassa. Noista kirsikkatomaateista en oikein tiedä, enkä ole ehtinyt vielä kuuklailemaan asiaa sen tarkemmin. Kerron aivan varmasti teillekin, kuinka tämän kertainen kokeiluni onnistuu. Lapsen innolla odotan jälleen, että saan pienet vihreät versot nousemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>