Paljain jaloin ulos – ainakin melkein

Olen pidemmän aikaa haaveillut paljasjalka kengistä. Muutama viikko takaperin sitten vihdoin sovitin Merrelin paljasjalka tossuja ja ne eivät kyllä minun jalkaani kovin hyvältä tuntuneet. Perisuomalaisen kintun omaavana lesti tuntui jotenkin todella ahtaalta. Merrellin kenkien värit olisivat kyllä minun silmääni kovasti miellyttäneet – olivat nimittäin iloisen oranssit popot.

Kävin kuitenkin vielä Kesportista kyselemässä vaihtoehtoja Merreleille, sillä tiesin sellaisia olevan tarjolla. Päädyinkin hankkimaan Feelmaxin Barefoot popot.

Feelmaxin Osma 2 malli olikin paljon tilavampi lestiltään tuntui mukavalta jalassa. Kenkien pohjat teetetään Saksassa Continentalin rengastehtaalla, joten pohjankin pitäisi olla kulutuksen kestävää. Pintakangas on hengittävää ja minä ainakin olen kesäkeleillä käyttänyt kenkiä ilman sukkia.

No miksi sitten barefoot kengät? Ne aktivoivat jalkapohjan pieniä lihaksia ja normaaleja liikkeitä. Usein nykyisin jalat jopa pilataan käyttämällä kaikenmaailman tukia kengissä. Barefoot kengät korjaavat jo olemassa olevia virheasentoja kohti jalan luonnollista asentoa. Paljasjalkakenkiä suositellaan myös lapsille. Jos haluat tutustua tarkemmin näihin kenkiin ja miksi niitä suositellaan jalka- ja selkävaivoista kärsiville, kannattaa lukaista suoraan Feelmaxin sivuilta.

Lenkille en vielä ole näiden kenkiä kanssa uskaltautunut, mutta pieniä matkoja olen kävellyt. Kenkien käyttö on hyvä aloittaa pikkuhiljaa, sillä pohkeet ja jalkapohjat voivat helposti kipeytyä aluksi. Myös askeltamiseen on kiinnitettävä enemmän huomiota, sillä kantapään alla ei olekkaan mitään pehmikettä. Kengät ovat mielestäni olet todella käyttäjä ystävälliset ja miellyttävät, eikä hintakaan ollut niin kova kuin Merrellin kengissä. Hieman kyllä jalkapohjat olivat kipeinä ensimmäisen pidemmän käytön jälkeen. Näitä kenkiä ajattelin sisäänajaa nyt sen verran, että niillä taittuu Kreikan matkan aamulenkkeilyt ja pidemmät kaupunkitallustelut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>