Kaupan yrtit Zengrowhun

Sain vihdoin tänään postista uudes pumpun Zengrowhuni. Kuukausi siinä meni kaikkiaan. Täytyy kyllä sanoa, että ei Viherasema kovin terhakka asiakaspalvelija ainakaan ole. Pumppu kyllä luvattiin lähettää jo kuukausi sitten – tosin sekin vaati enemmän kuin yhden sähköpostin. Pumppua ei kuitenkaan ruvennut kuulumaan, jotenka kyselin sitä uudestaan. Tähän viestiin ei edes vastattu. Tiistaina laitoin äkäisen viestin heille uudelleen ja uhkasin viedä asian kuluttaja-asiamiehelle, jos ei tällä asialle rupea nyt mitään tapahtumaan. Seuraavana aamuna tuli viesti, että paketti on matkalla. Kannattaa olla valveutunut ja pitää kiinni oikeuksistaan. Kauankohan olisin pumppua saanut odotella, jos en olisi tällaista viestiä heille laittanut. Jotenkin jäi vähän huono maku koko episodista.

Tärkeintä kuitenkin on, että pumppu toimii. Mietittiin isännän kanssa, että onkohan siinä joku vika, kun ei lähtynyt minkäänlaista ääntä koko Zengrowsta. Pieni veden lirinä vain kuuluu. 🙂 Koska kasvini olivat kuukauden ilman toimivaa pumppua, niin eivät ne oikein tahtoneet kasvaa sinä aikana. Tänään istuttelinkin ne ruukkuihin ja vein parvekkeelle. Voi olla, ettei kovin kauaa mene, kun ne kuukahtaa. En ymmärrä miksi ne aina kuolee!

Ostin kaupasta nyt valmiit kasvatukset Zengrowhuni. Sillä minulla ei ollut ainuttakaan istutuspalaa kotona. Täytyy hakea niitä ensi tilassa ensi viikolla, niin saan kirsikkatomaatin kasvamaan. Kaupasta mukaan lähti sileälehtistä persiljaa ja perus jääsalaattia. Katsotaan, kuinka elävät vekottimessani. Periaatteessa, niiden pitäisi kasvaa siinä ja elää niinkuin itse kasvatettujenkin. Ruukut kävivät kätevästi suoraan koneeseen, mutta kannattaa olla tarkkana, että vesi todella virtaa kuppiin ja kastelee yrtin kunnolla. Sitä voi edesauttaa tökkimällä puutikulla reikiä multaan.

Jään innolla odottamaan, kuinka tämä kasvatusprojekti etenee ja varmasti raportoin siitä tännekin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>